Fabrica de cherestea si semifabricate din lemn de la Seini – Maramures

Fabrica a fost proiectata in detaliu de echipa Wood Expert pentru a procesa o cantitate cat mai mare de lemn de fag / stejar pe schimb. Fluxul tehnologic automatizat de utilaje de prelucrare a lemnului de ultima generatie poate ajunge la o productivitate de 80 mc / schimb.

Din ce este compusa linia tehnologica

Procesul tehnologic a fost gandit pentru a procesa in mod automat lemnul de fag / stejar pornind de la bustean pana la semifabricate obtinandu-se astfel cheresteaua uscata si sortata pe lungimi.

1. Busteanul este pozitionat pe ruliera de incarcare cu lant ranforsat  si transportat automat catre caruciorul port-bustean echipat cu roti dintate pentru rotirea busteanului, cu viteza de rotatie variabila. Decojirea busteanului este efectuata de un cap freza oscilant cu comanda hidraulica pe care sunt montate cutite din metal dur in spirala. Descarcarea busteanului se face pe lateral printr-un grup de expluzare bustean cu comanda hidraulica.Vezi mai multe detalii aici despre decojitorul de busteni Primultini – Pribo.

2. Dupa procesul de decojire busteanul este descarcat pe rampa de incarcare a instalatiei de debitare busteni cu panza panglica verticala formata din carucior port-bustean hidraulic cu morse independente, grup canter pentru indreptarea busteanului (eliminarea laturoiului si transformarea lui in chipsuri), coloana inclinata cu panza panglica si volanta de 1600mm.Vezi mai multe detalii aici despre liniile complete de debitat busteni de la producatorul italian Primultini.

3. Cheresteaua debitata este transportata in mod automat pe ruliere catre circularul multilama cu 3 panze mobile si 1 panza fixa pentru tivire (eliminarea canturilor). Alinierea panzelor se face cu laser de catre operator prin intermediul unui joystick. Programarea multilamei se face pe un ecran cu touchscreen.Vezi mai multe detalii aici despre circularul multilama Paul Germania.

4. Cheresteaua tivita este transportata pe ruliere catre optimizator unde sunt eliminate defectele la semn marcate de operator. Utilajul este echipat cu scaner luminiscent si fotocelula pentru recunoasterea lemnului la intrare si la iesire.

5. Dupa procesul de optimizare cheresteaua este transportata catre camerele de aburire si uscare. Cheresteaua intra printr-un proces complet tehnologizat si controlat in mod automat de tehnologia ZOOM a produatorului italian Baschild.

6. Dupa un proces de uscare complet cheresteaua este sortata pe lungimi si pregatita de procesare.

7. Pentru camerele de aburire si uscare este folosit un cazan industrial cu grile mobile de producere a apei calde de la producatorul Sceat cu o putere nominala de 3,5 Giga.

Linii complete de debitare busteni / cherestea si semifabricate

Echipa Wood Expert proiecteaza, monteaza, pune in functiune si asigura service pentru fabrici complete de debitare a bustenilor, fabrici de cherestea si semifabricate din lemn de esenta tare sau rasinos de peste 15 ani si nu ne oprim aici. Experienta vasta in domeniu dar si parteneriatele de lunga durata pe care le avem cu marii producatori din Romania sunt cartea noastra de vizita. Intra in legatura cu oricare dintre directorii nostri de vanzari zonali pentru a analiza impreuna necesitatile si a gasi solutia optima pentru a incepe sau creste afacerea dumneavoastra.

Galerie foto fabrica de cherestea si semifabricate

Vrei detalii despre linii debitare bușteni și producție cherestea / semifabricate?

Întreabă unul dintre experții noști în utilaje pentru lemn!

Vrei detalii despre linii debitare bușteni și producție cherestea / semifabricate?

Întreabă experții noștri în utilaje pentru lemn!