Cazane industriale

Afișez toate cele 3 rezultate

Cazane industriale apă caldă, supra încălzită și abur ce folosesc drept combustibil lemn, tocătură, rumeguș sau resturi lemnoase de producție

Cazane industriale pentru apă caldă, supra încălzită și abur cu tehnologie ce folosește grile mobile din fontă pentru arderea bucăților solide de lemn, resturi de fabricație, resturi provenite din debitarea buștenilor, rumeguș și resturi vegetale.

Arzătoarele centralelor termice sunt de tip autofocco, cu alimentare automată din minisiloz, transport combustibil cu ajutorul șnecurilor și dozare precisă asistată de PLC, grile mobile din fontă, curățare automată a țevilor prin care circulă căldura degajată, încărcare suplimentară prin spatele cazanului, evacuare gaze prin ciclon sau multi ciclon și filtrare pulberi cu scuturare automată.

Model: MTN
DEALER EXCLUSIV IN ROMANIA

Cazane apa calda cu gratare mobile

Cazan cu grile mobile – MTV

Model: MTV

 

Cazanele pentru energie termică, un echipament esențial pentru orice fabrică de cherestea

Ce este un cazan industrial pentru producerea de energie termică?
Cazanele industriale pentru producerea apei calde sunt echipamente utilizate în diverse industrii pentru a genera apă caldă la o temperatură specifică. Aceste cazane sunt adesea parte a sistemelor de încălzire industriale sau proceselor care necesită apă caldă pentru a atinge anumite cerințe sau specificații. Aceste cazane pot funcționa pe bază de combustibil solid, lichid sau gaze, iar modul în care generează căldura poate varia în funcție de necesitățile proceselor de producție dar și de cantitatea de combustibil disponibilă în zona respectivă.
Cazanele comercializate, montate și puse în funcțiune de Wood Expert folosesc combustibili solizi precum lemnul sau biomasă pentru a genera căldură sunt adesea întâlnite în fabricile de cherestea pentru alimentarea cu agent termic a camerelor de uscare și încălzirea spațiilor de producție, halelor dar și spațiilor administrative. Combustibilul este ars într-o cameră specială, iar căldura rezultată este transferată către apă pentru a o încălzi.
Cazanele industriale cu grile mobile sunt instalații utilizate pentru producerea de căldură sau energie termică în diferite industrii. Aceste instalații utilizează combustibili solizi precum lemnul, biomasa sau alte materiale similare cum ar fi resturile provenite din procesul de debitare a buștenilor sau resturile de fabricație. Aceste cazane sunt proiectate pentru a arde combustibilul solid într-un mod controlat și eficient, folosind grile mobile pentru a alimenta și a arde continuu combustibilul.
  1. Alimentarea cu combustibil: Combustibilul solid, cum ar fi lemnul, rumegușul sau biomasa, este introdus cu ajutorul unui șnec din silozul de depozitare în focarul cu grile mobile a cazanului.
  2. Grila mobilă: Grila mobilă este o componentă cheie a cazanului. Aceasta este alcătuită din bare de fontă, care se mișcă treptat pentru a muta combustibilul de-a lungul unei traiectorii specifice. Acest mișcare ajută la alimentarea continuă a combustibilului în arzătorul autofocco.
  3. Arderea: Combustibilul se deplasează pe grila mobilă către zona de ardere, unde este expus la o sursă de căldură, de obicei flăcările generate prin procesul de ardere sau căldura dintr-un focar. Sub acțiunea căldurii, combustibilul se descompune și eliberează gaze și substanțe volatile, care sunt apoi arse pentru a genera căldură.
  4. Transfer de căldură: Căldura generată în timpul arderii este transferată la un agent termic (de obicei apă) care circulă într-un sistem de conducte sau schimbătoare de căldură. Acest agent termic încălzit poate fi utilizat pentru încălzirea clădirilor, producerea de abur, alimentarea cu energie termică a proceselor industriale.
Cazanele industriale pentru producerea apei supraîncălzite sunt echipamente speciale utilizate pentru a genera apă care a fost încălzită la temperaturi peste punctul său de fierbere normal la presiunea atmosferică. Apa supraîncălzită este într-o stare în care temperatura sa depășește temperatura la care apa ar fi trecut în starea de abur la presiunea dată. Diferența cheie între apă supraîncălzită și abur este că apa supraîncălzită rămâne în starea lichidă, chiar dacă temperatura sa este mai mare decât punctul său normal de fierbere. Acest lucru poate fi util în anumite aplicații industriale care necesită temperaturi ridicate și controlate, dar care nu implică utilizarea aburului. Pentru a obține apă supraîncălzită, cazanele industriale trebuie să controleze cu precizie temperatura și presiunea apei pentru a evita trecerea sa în starea de abur. Aceasta implică utilizarea sistemelor avansate de control și monitorizare pentru a asigura că apa rămâne în starea lichidă, indiferent de temperatură. Materialele folosite pentru construcția țevilor este dintr-un aliaj special, de grosime mare și dintr-o bucată pentru a face față presiunii foarte mari.
În industria lemnului, cazanele industriale pentru producerea aburului au o importanță semnificativă, deoarece pot utiliza biomasa, cum ar fi rumegușul, lemnul, resturile de fabricație sau alte deșeuri lemnoase, ca sursă de combustibil. Acest lucru le face o opțiune ecologică și sustenabilă, contribuind la valorificarea resurselor lemnoase și la reducerea deșeurilor. Cazanele industriale pentru producerea aburului pot genera abur de înaltă presiune și temperatură, care este utilizat în procesele industriale specifice industriei lemnului. Acest abur poate fi folosit pentru uscarea lemnului, pentru tratamentul termic al lemnului sau pentru alte procese de prelucrare a lemnului.
Vrei detalii despre cazanele industriale?
Întreabă unul dintre experții noști în utilaje pentru lemn lemn!

Vrei detalii despre cazanul ce produce apă la 90 de grade?

Întreabă experții noștri în utilaje pentru lemn!