CNC lemn profesionale

Afișez toate cele 24 de rezultate

CNC lemn si MDF profesionale

CNC-uri pentru lemn profesionale, robuste si fiabile cu masa pentru nesting sau cu bare. CNC in 3-5 axe pentru debitare, frezare, gaurire, modelare si sculptura panouri din lemn, fronturi MDF dar si alte elemente de lemn din industria de prelucrare.

Termenul de CNC se refera la “Control Numeric Computerizat” si este utilizat in industria de prelucrare a lemnului pentru a crea piese precise si de calitate. CNC-ul pentru lemn este una dintre cele mai versatile si importante mașini cu control numeric din acest domeniu, fiind capabil sa efectueze frezări, formatizări și găuriri complexe folosind 3 până la 5 axe.

Suntem DEALER EXCLUSIV in Romania a grupului Casadei Busellato

CNC lemn profesionale

CNC masa nesting

Model: JET MASTER RT

CNC lemn profesionale

CNC lemn 5 axe cu bare

Model: JET MASTER T
Model: SINTESI

CNC lemn profesionale

CNC procesare CLT si glulam

Model: PBA-E

CNC lemn profesionale

CNC elemente case din lemn

Model: SpeedCut

CNC pentru CLT

CNC pentru case din lemn

Model: K2-ind
Model: STANDARD 4/12/20 axuri
Model: BIMA GX50/60 E / R
Model: MITIKA V
Model: Argo Multiprocess

CNC lemn profesionale

CNC lemn 5 axe interpolate

Model: DIVA R2 + 2

CNC lemn profesionale

Router CNC lemn 5 axe interpolate

Model: SPRINTER R1 CU
Model: OPERATOR

CNC lemn profesionale

CNC grinzi stratificate si curbe

Model: UNITEAM UT

CNC lemn profesionale

CNC Nesting – EASY JET

Model: CT 800
Model: 

Cum funcționează un CNC pentru MDF, PAL și lemn masiv

Pentru a executa o operație de prelucrare pe un CNC pentru lemn, trebuie mai întăi să se realizeze un program de control, care este încărcat în computerul care controlează utilajul. Acest program specifică toate operațiile necesare pentru a produce piesa de prelucrat și este creat cu ajutorul unui software specializat de proiectare CAM / CAD.
După ce programul este încărcat în CNC fie de la distanță din biroul de proiectare fie utilizând un mediu de stocare direct pe CNC, aceasta începe să execute operațiile specificate în program, urmând exact instrucțiunile din fișierul de control. Pe măsură ce mașină executa fiecare operație, capul de prelucrare se deplasează peste piesa de lemn, și execută operații de tăiere / formatizare, găurire sau frezare în funcție de specificațiile din program.

Ce tipuri de panouri pot fi prelucrate pe un CNC lemn?

Pe un CNC profesional pentru lemn, pot fi procesate diverse tipuri de panouri din lemn, inclusiv:

 • MDF (Medium-Density Fiberboard): Un panou din lemn format din fibre de lemn și rășini presate împreună sub temperatură și presiune înalte, utilizat în principal în producția de mobilă. MDF este cunoscut pentru suprafața sa netedă și densitatea sa uniformă, fiind ideal pentru vopsire și finisare.
 • HDF (High Density Fiberboard): Este un produs din lemn inginerizat format din rumeguș, pulpă de lemn din procesul de prelucrare industrială și rășină sau adeziv. Panourile HDF sunt mai dense și mai durabile decât panourile MDF, fiind compus din fibre de lemn de dimensiuni mai mici.
 • PAL (Placa aglomerată din lemn): Un panou din lemn format din deșeuri lemnoase, rumeguș, chipsuri de lemn în amestec cu diverși adezivi, utilizat în producția de mobilă pentru casă și birouri.
 • Lemn masiv: Lemn de înaltă calitate obținut prin procesul de presare al panourilor folosind o presă rotaivă de tip evantai sau o presă orizontală cu strângere pneumatică.

Tipuri de CNC lemn utilizate în fabricile și atelierele de producție mobilă

În funcție de tipul de prelucrare și produsul din lemn obținut la finalul procesării sunt folosite o serie de mașini CNC lemn pentru a facilita eficiența și viteza de lucru, precizia și calitatea.

CNC lemn cu masă nesting

Principiul nesting-ului constă în așezarea pieselor de lucru într-un mod eficient pe un panou din MDF, PAL sau lemn masiv, astfel încât să se minimizeze spațiul liber și să se reducă cantitatea de material necesară. Acest lucru se realizează prin utilizarea unui software specializat care analizează forma și dimensiunile pieselor de lucru și le așează în mod optim pe placa de material.

CNC-urile cu masa nesting sunt echipate cu un sistem de aspirație cu pompă vacuum care permite fixarea fermă și constantă a materialului pe masa de lucru, asigurând astfel o prelucrare precisă și eficientă. 

 • Pompa de vacuum: O pompă de vacuum puternică și eficientă este utilizată pentru a genera presiunea negativă necesară pentru fixarea materialului pe masa de lucru.
 • Ventuze și caneluri: Masa de lucru este echipată cu ventuze și caneluri speciale care permit distribuirea uniformă a presiunii negative pe suprafața materialului.
 • Fixarea panourilor din lemn: Când materialul este așezat pe masa de lucru, sistemul de aspirație este activat, și presiunea negativă fixează materialul în loc. Acest lucru permite prelucrarea precisă și eficientă a materialului, chiar și în zonele cu forme complexe.

CNC lemn cu bare și cupe vacuum

Un CNC lemn cu bare și cupe vacuum este un sistem de prelucrare a materialelor lemnoase care utilizează tehnologia vacuumului pentru a fixa și a prelucra diverse materiale, cum ar fi MDF, HDF sau lemn masiv. Acest sistem este compus din două părți principale: barele, cupele și sistemul vacuum.

 • Barele sunt componente care glisează pe masa CNC și care încadrează piesa de prelucrat. Acestea pot fi cu acționare manuală, mod prin care operatorul împinge barele în poziția indicată de program sau cu poziționare automată.
 • Cupele vacuum sunt componente care se fixează pe bare și care vin în contact direct cu materialul de prelucrat. Acestea sunt disponibile în diverse dimensiuni și se atașează barelor în poziția indicată de program.
 • Sistemul de vacuum este utilizat pentru a fixa materialul de prelucrat pe masa cu bare și cupe vacuum a CNC-ului, permițând astfel prelucrarea precisă și eficientă a materialului.

CNC lemn unghiulare pentru producție rame ferestre

CNC-urile unghiulare sunt special dedicate producției ramelor de ferestre termopan din lemn stratificat și asigură o productivitate mare. Aceste CNC-uri execută 2 operații esențiale în mod automat prin grupul de profilare longitudinală și grupul de cepuire.

CNC producție CLT, grinzi de tip glulam și elemente construcție case din lemn

Sunt CNC-uri lemn de tip industrial ce permit permit prelucrarea unei mari varietati de materiale din lemn, cum ar fi lemn masiv, grinzi laminate, lemn stratificat incrucisat, panouri multistrat, elemente sandwich. Acestea sunt în 5 axe pentru precizie foarte mare și productivitate și o magazie de scule ce include unități de frezare rotativă, fierăstrău cu lanț, agregate multiple de găurire și canelare.

Câte axe trebuie să aibă următorul meu CNC lemn?

Industria de prelucrare a lemnului în special producția de mobilier la comandă este într-o continuă creștere și devine competitivă pentru micile ateliere ce nu pot onora cererile clienților și sunt nevoiți să apeleze la prestatorii de servicii CNC sau fabricile dotate cu CNC pentru lemn în 3 sau 5 axe în funcție de necesitățile de prelucrare și comenzi.

 • CNC lemn în 3 axe: frezări, găuriri și canelări generice fronturi MDF, panouri PAL și lemn masiv 
 • CNC lemn în 4 axe: în plus față de un CNC în 3 axe pentru lemn poate execută găuriri în canturile panourilor și la 45 grade, rame ferestre, arcade, mână curentă balustrade, etc.
 • CNC lemn în 5 axe: tot ce poate executa un CNC lemn în 3 și 4 axe, în plus poate prelucra forme geometrice și prototipuri 3d, corpuri de mobilă curbate, sculpturi, instrumente muzicale, elemente pentru bărci, etc.

Avantajele utilizării unui CNC lemn profesional

 • Eficiență și viteza de lucru: un CNC lemn industrial poate realiza frezări complexe mult mai rapid decât o unealta manuala, ceea ce duce la creșterea eficienței și a productivității afacerii dumneavoastră. În plus, un CNC pentru lemn poate executa aceeași operație de prelucrare de nenumărate ori, asigurând precizia de execuție pentru elemntele de mobilier similare, fară abateri și fară că operatorul să intervin în procesul de execuție. Acest lucru face că producția în serie să devina facilă și foarte profitabilă.
 • Precizie extremă: Frezările efectuate de un router CNC sunt foarte precise, ceea ce poate duce la crearea de piese de calitate superioară cu aspect profesional. Acest lucru poate fi esențial pentru afacerile care depind de precizie și uniformitate în procesul de prelucrare a lemnului.
 • Flexibilitate mare: Un CNC pentru lemn poate fi programat să execute o gamă largă de frezări, de la forme simple la modele complexe, găuriri și canelări în plan, unghi sau cant. Acest lucru poate fi de un real folos pentru afacerile care au nevoie de versatilitate și diversitate în prelucrarea panourilor din lemn.