Prese lemn si tamplarie

Afișez toate cele 19 rezultate

Prese lemn industriale, prese tâmplărie

Presele pentru lemn industriale sunt echipamente specializate utilizate în industria prelucrării lemnului pentru a compacta și forma diverse produse din lemn. Aceste prese sunt proiectate să aplice o forță mare și controlată asupra materialului lemnos, permițând obținerea unor forme și dimensiuni precise.

Prese lemn si tamplarie

Presa productie parchet

Model: PPRP
Model: SL-P-R
Model: SL-H

Prese lemn si tamplarie

Presa hidraulica panouri lemn

Model: LS ECO
Model: CVM
Model: Vacuum plus

Prese lemn si tamplarie

Presa de curbat – model PFS

Model: PFS

Presa rame ferestre lemn

Presa rame lemn – model UNI

Model: UNI
Model: MULTIPRESS
Model: PFL Parquet

Prese lemn montate de Wood Expert

Utilizarea preselor pentru lemn

Presele pentru lemn sunt utilizate în diverse aplicații industriale pentru producție  de serie dar și în ateliere de tâmplărie.

  • Fabricarea panourilor de lemn: Presele sunt utilizate pentru a compacta și forma panourile de lemn, cum ar fi panourile de PAL (Placi aglomerate lipite), OSB (Oriented Strand Board), plăcile de MDF (Medium-Density Fiberboard) și panouri lemn masiv.
  • Fabricarea mobilierului: Pentru a forma și a asambla piesele de mobilier, rame ferestre termopan, uși de lemn, termoformatare și înfoliere fronturi MDF sau alte piese de mobilier.
  • Fabricarea elementelor de construcție: Pentru a forma și a asambla elemente de construcție, cum ar fi grinzi de tip glulam, sau pereți XLAM.
  • Fabricarea produselor din lemn pentru ambalaj: Asamblarea produselor din lemn pentru ambalaje, cum ar fi cutii, lădițe etc.

Ce tipuri de prese pentru lemn există în fabricile de mobilă și atelierele de tâmplărie

  • Prese hidraulice: Funcționează pe principiul transmiterii de forță hidraulică, care permite aplicarea unei forțe mari și precise asupra pieselor de lemn.
  • Prese pneumatice: O presă pentru lemn cu strangere pneumatică funcționează utilizând aer comprimat pentru a genera forță și mișcare prin intermediul unui cilindru pneumatic cu piston.
  • Prese mecanice: O presă mecanică pentru lemn funcționează utilizând un sistem de pârghii și mecanisme cu strângere mecanică pentru a aplica forță și a fixa piesele de lemn împreună.
  • Prese cu vacuum: O presă cu vacuum pentru infoliere și furniruire lemn funcționează prin aplicarea unei presiuni uniforme și constante asupra pieselor de lemn, utilizând principiul vidului. Acest proces permite obținerea unor rezultate de înaltă calitate, cu o precizie și o consistență ridicată.

Care sunt avantajele utilizării presei pentru lemn industriale

  • Presele pentru lemn industriale permit producerea de produse din lemn în cantități mari și la costuri eficiente, ceea ce crește productivitatea și eficiența
  • Reduce costurile de producție prin creșterea eficienței și productivității, ceea ce permite o mai bună gestionare a costurilor și o mai mare competitivitate pe piață.

Tehnologii folosite de presele pentru lemn: presarea la rece vs. presarea la cald

Ce este presarea lemnului la rece?

Presarea lemnului la rece presupune aplicarea unei presiuni mari, la temperatură ambientală fară aplicarea căldurii, asupra unuia sau mai multor elemente pe o perioadă de timp pentru a forma o structură stratificată de dimensiuni mai mari. Presarea la rece presupune de fapt lipirea (încleierea) elementelor din lemn și poate fi considerată cea mai bună opțiune pentru anumite tipuri de aplicații. Astfel în unele cazuri presarea la rece pentru unele elemente finite din lemn oferă caracteristici mai bune decât cele ce pot fi obținute prin presare la cald.

Presarea la rece are și limitări datorită timpului lung de întărire a adezivului. Această limită a fost depășită de noile generații de adezivi care lucrează la rece. Producătorii au dezvoltat în timp adezivi capabili să se usuce într-un timp foarte scurt, reducând astfel semnificativ diferențele de timp de întărire între lipirea prin presare la cald și la rece. Acest nou scenariu a ridicat un interes tot mai mare pentru procesul de presare la rece.

Ce este presarea lemnului la cald?

Presarea lemnului la cald presupune interacțiunea dintre procesul de transfer de căldură și masă. Aplicandu-se o presiune ridicată asupra elementelor din lemn, în combinație cu transferul de căldură la temperaturi mari se pot obține rezultate rapide și întreg procesul vă fi complet în doar câteva minute, acesta fiind avantajul principal al acestor prese.

Cum alegem o presă pentru lemn eficientă ?

Industria de prelucrare a lemnului este una foarte competitivă și necesită o gama de echipamente performante pentru a oferi o calitate premium a produselor finite.

În funcție de produsul finit, fie că vorbim despre panouri de lemn, placaje sau alte tipuri de structuri de lemn stratificat, alegerea unei prese poate fi cu acționare hidraulică, mecanică sau pneumatică. Lungimea efectivă a sistemului de presare se stabilește în funcție de necesitați și spatiu disponibil.

Prese pentru lemn - tehnologii inteligente

Cele mai noi prese pentru prelucrarea lemnului sunt echipate cu funcții inteligente de ultimă generație care fac producția să aducă rezultate de înalta precizie. De asemenea, un factor important este viteza de procesare a materialului, ceea ce permite sporirea productivității pentru afacerile în creștere.