Prese lemn si tamplarie

Prese lemn, prese tamplarie

Prese lemn, prese tamplarie, prese lemn stratificat, prese panouri, utilaje tamplarie profesionale, de cea mai buna calitate oferite de WoodExpert.

Ce este presarea lemnului la rece?

Presarea lemnului la rece presupune aplicarea unei presiuni mari, la temperatura ambientala fara aplicarea caldurii, asupra unuia sau mai multor elemente pe o perioada de timp pentru a forma o structura stratificata de dimensiuni mai mari. Presarea la rece presupune de fapt lipirea (incleierea) elementelor din lemn si poate fi considerata cea mai buna optiune pentru anumite tipuri de aplicatii. Astfel in unele cazuri presarea la rece pentru unele elemente finite din lemn ofera caracteristici mai bune decat cele ce pot fi obtinute prin presare la cald.

Presarea la rece are si limitari datorita timpului lung de intarire a adezivului. Această limita a fost depasita de noile generatii de adezivi care lucreaza la rece. Producatorii au dezvoltat in timp adezivi capabili sa se usuce intr-un timp foarte scurt, reducand astfel semnificativ diferentele de timp de intarire intre lipirea prin presare la cald si la rece. Acest nou scenariu a ridicat un interes tot mai mare pentru procesul de presare la rece.

Ce este presarea lemnului la cald?

Presarea lemnului la cald presupune interactiunea dintre procesul de transfer de caldura si masa. Aplicandu-se o presiune ridicata asupra elementelor din lemn, in combinatie cu transferul de caldura la temperaturi mari se pot obtine rezultate rapide si intreg procesul va fi complet in doar cateva minute, acesta fiind avantajul principal al acestor prese.

Cum alegem o masina de presare pentru lemn ?

Industria de prelucrare a lemnului este una foarte competitiva si necesita o gama de echipamente performante pentru a oferi o calitate premium a produselor finite.

In functie de produsul finit, fie ca vorbim despre panouri de lemn, placaje sau alte tipuri de structuri de lemn stratificat, alegerea unei prese poate fi cu actionare hidraulica, mecanica sau pneumatica. Lungimea efectiva a sistemului de presare se stabileste in functie de necesitati si spatiu disponibil.

Cele mai noi prese pentru prelucrarea lemnului sunt echipate cu functii inteligente de ultimă generatie care fac productia sa aduca rezultate de inalta precizie. De asemenea, un factor important este viteza de procesare a materialului, ceea ce permite sporirea productivitatii pentru business-urile in crestere. Cele mai bune modele sunt echipate cu functii de intrerupere automata a circuitul de alimentare a panoului de control fapt ce ajuta la protejarea utilajului impotriva oricaror supratensiuni sau intreruperi de curent. O masina de presat poate suferi daune grave în cazul fluctuatiilor de energie electrica.

Achizitionarea unei prese pentru prelucrarea lemnului nu se face pentru o perioada de timp limitata de aceea Wood Expert recomanda sa alegeti calitatea si sa va orientati asupra celor mai bune modele de la producatori ce au investit constant in tehnologie si cercetare. Presa aleasa trebuie sa ofere performante de procesare ridicate dar si siguranta atat pentru operator cat si pentru investitia facuta multi ani.

Gama variata de produse la cele mai bune tarife din tara pentru masini, scule si utilaje tamplarie. Oferim consultanta si solutii complete pentru echipamentele de prelucrarea lemnului. Asiguram serice in garantie si postgarantie prin echipa noastra de service formata din ingineri calificati si instruiti in fabricile de productie a marilor branduri din industria de prelucrare a lemnului. Vezi oferta noastra!

Folosim cookie-uri pentru a asigura functionarea corecta a site-ului. Continuand sa utilizati site-ul sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.