Instalația de încălzire ce generează apă caldă la 90 de grade a fost montată în completarea camerei de uscat pentru a produce agentul termic necesar procesului de uscare a cherestelei. Cu o putere nominală de 795.400 kcal/h, ceea ce înseamnă aproximativ 815 kW folosește rumeguș cu un procentaj de umiditate raportat la greutatea combustibilului uscat de maxim 60%.

Cazan industrial pentru generare apa calda la 90 grade - producator Sceat Italia - montaj Wood Expert - judetul Maramures

Care sunt avantajele caznului pentru apă caldă MTN 700, producător Sceat Beta Industries

Cazanul industrial de tip orizontal MTN 700, produs de Sceat Beta în Italia, este un generator de apă caldă care folosește rumeguș drept combustibil, cu încărcare prin arzător cu șnec de tip autofoco.

Plăcile tubulare și vatra sunt executate din tablă de oțel carbon cu grosime mare. Vatra este acoperită cu ciment refractar cu un înalt procent de alumină. Corpul cazanului este izolat cu vată minerală și acoperit cu tablă din oțel.

În partea posterioară este un plan cu grile din fontă pentru arderea bucăților solide de lemn, calculat pentru o putere egală cu 60% din puterea nominală a cazanului de 625.000 kcal.

Soclul care încorporează vatra este de mari dimensiuni, pentru a permite montarea arzătorului cu șnec. Fasciculele tubulare sunt fabricate din oțel carbon.

Software inclus cu îndrumare grafică pentru operator, controlat prin PLC cu ecran tactil.

Arzătorul, focarul cazanului și instalația de aspirație pulberi

Arzătorul cazanului este de tip autofocco, adaptat pentru funcționarea pe rumeguș, cu vatra realizată cu grătare din fontă specială, cu duze multiple pentru redarea optimă a fluxului de aer primar. Baza vatrei este de grosime mare iar arzătorul este complet cu tub și șnec de alimentare, motovariator pentru reglarea combustibilului, electroventilator cu canale pentru intrarea aerului primar și secundar.

Focarul cu grătare mobile înclinabile este realizat din bare de fontă modulară specială, fixat în ciment refractar, ușor interschimbabil.

Instalația de aspirație pulberi este compusă dintr-un ventilator cu tansmisie pe curea, ciclon decantor, racorduri cazan – ciclon, ciclon – ventilator și ventilator la coșul de fum din oțel carbon vopsit.

Componența instalației de încălzire cu apă caldă la 90 de grade

  • arzător de tip autofocco
  • focar cu grătare mobile din fontă
  • tablou electric IP 55 pentru controlul cazanului și a sistemului de transport combustibil
  • minisiloz automat cu capacitatea de 1mc, complet cu sistem de extracție
  • insatalație de aspirație pulberi
  • coș de fum din oțel carbon
  • PLC cu ecran tactil capacitiv
  • șnecuri, supape, termostate, termometre, hidrometre
  • sistem de curățare automată a țevilor de fum și sistem de evacuare cenușă

Vrei detalii despre cazanul ce produce apă la 90 de grade?

Întreabă unul dintre experții noști în utilaje pentru lemn lemn!

Vrei detalii despre cazanul ce produce apă la 90 de grade?

Întreabă experții noștri în utilaje pentru lemn!