WoodExpert oferă o gamă variată de utilaje prelucrare lemn și vine în sprijinul clienților săi cu soluții tehnologice concrete pentru a obține o productivitate ridicată la un cost cât mai scăzut. Astfel, proiectele realizate de WoodExpert în decursul anilor dovedesc experiența în utilaje pentru prelucrare lemnului dar și durabilitatea acestora. Comercializăm doar utilaje prelucrare lemn noi, cu garanție și asigurăm transportul, montajul, punerea în funcțiune și service în garanție și post-garanție.

Debitare busteni pana la cherestea tivita Productie si reparat paleti

Utilaje prelucrare lemn primară

Pentru un flux de productie complet, pornid de la bustean pana la cheresteaua tivita, uscata si termotratata puteti alege dintr-o gama variata de utilaje pentru prelucrarea lemnului.De la decojitoare de busteni la instalatii de debitat busteni cu panza panglica orizontala sau verticala ce pot ajunge la o productivitate de debitare de 80 mc pe schimb (8 ore de lucru) cheresteaua netivita este trecuta prin multilama cu panze mobile pentru tivire (indepartarea resturilor de scoarta si indreptarea placii de cherestea) si debitare pe lungime la dimensiunile dorite (cu ajustare electronica din panoul de comanda si fascicul cu laser) apoi transfer catre o linie de optimizare cherestea, cu sau fara sortare.Cheresteaua optimizata este transferata catre camerele de uscare, aburire si termotratare pentru un proces complet de productie. Pentru a atinge performantele maxime ale utilajelor de prelucrare a lemnului trebuie sa avem in componenta liniei de productie un sistem de exhaustare ce inlatura resturile din debitare ce sunt apoi transferate in mod automat catre un siloz de depozitare.Apoi resturile din debitare pot fi introduse intr-un tocator industrial cu sistem de alimentare cu jgheaburi vibrante pentru a obtine rumegus sau pot fi introduse direct in centrala termica (cazanul industrial) pentru a produce apa calda.

Linii complete debitare busteni

Instalatii profesionale pentru debitare busteni cu panza panglica verticala sau orizontala create pentru productivitate ridicata.

Fierastraie circulare cherestea

Circulare de tivit cu pana la 4 panze, circulare de retezat cherestea, circulare multilama performante sau circulare monolama.

Uscatoare cherestea

Uscatoare lemn si cherestea ce folosesc tehnologia de uscare ZOOM de ultima generatie, cu putere calorica foarte mare.

Camere pentru aburire lemn

Aburitoare directe sau indirecte pentru lemn si cheresteaCalitate si performanta prin noile tehnologii de aburire a lemnului.

Camere termotratare lemn

Tratamentul termic (termotratarea) imbunatateste proprietatile fizice si chimice ale lemnului avand o durata de viata mult mai ridicata.

Cazane industriale apa calda

Pentru productia de apa calda si apa supraincalzita cazanele cu grile mobile cu puteri calorice ridicate incepand de la 1 giga. Solutie completa.

Decojitoare busteni

Pentru cresterea productivitatii de debitare a bustenilor decojitoarele de busteni elimina scoarta si pregatesc busteanul pentru debitare.

Linii optimizare cherestea

Optimizarea cherestelei este un proces esential pentru a obtine calitate. Optimizarea inlatura defectele la semn si poate avea sortare pe lungimi.

Instalatii de exhaustare

Instalatii complete de exhaustare pentru rumegus cu filtrare pentru praf, atat pentru lemn verde cat si uscat cu transfer in silozuri.

Linii automatizate productie paleti

Paleti si europaleti cu productivitate de la 1,5 paleti/minut pana la 15 paleti/minut, linii complet automate sau semiautomate, cu statie de stivuire.

Linii de reparat paleti

Instalatie semi-automata pentru sortare si reparare paleti cu productivitate de 1000 paleti / schimb cu 2 sau 4 posturi de lucru.

Tocatoare resturi de fabricatie

Tocatoare industriale pentru resturile din lemn si resturi vegetale, resturi de panouri, piese de mobilier, paleti, precum si alte tipuri de deseuri.

Utilaje prelucrare lemn secundară

Aceste utilaje pentru prelucrare lemn sunt destinate cu precădere celor ce prelucrează lemnul provenit din debitarea buștenilor pentru obiecte de mobiler, uși, ferestre sau construcții cât și celor ce preferă să lucreze cu materiale precum PAL, MDF sau lemn masiv pentru producția de mobilă.Printre aceste utilaje pentru prelucrarea lemnului putem enumera: fierastraie circulare cu masă mobilă, fierastraie circulare cu incizor, mașini pentru frezat, mașini de polișat lemn, strunguri de lemn, mașini combinate, mașini de găurit, scobit si mortezat, masini de ascuțit, mașini de șlefuit lemn, masini de aplicat cant, masini de presat hidraulice. Toate utilajele pentru prelucrarea lemnului comercializate de WoodExpert sunt noi din gama profesională și asigură o investiție inteligentă pe termen lung. Datorită fiabilității, costurilor mici de întreținere și randamentului am reușit sa menținem un standard ridicat de calitate și am asigurat clienților noștri succesul în afaceri.

Utilaje clasice de tamplarie

Pentru ateliere de prelucrare lemn, circulare de formatizat, fierastraie panglica, masini de gaurit, slefuit cu banda orizontala sau verticala.

Utilaje automate de tamplarie

Masina de prelucrat pe 4 fete si pe 2 fete, masini de calibrat si slefuit, agregate duble de formatizat automate si de mare precizie.

Circulare cu incizor si in pachet

Circulare de formatizat PAL, MDF, masiv cu incizor si masa mobila, circular in pachet, circular de spintecat, circular de tivit lamele.

CNC pentru lemn

Routere CNC lemn in 3 – 5 axe pentru operatii de debitare, frezare, gaurire. CNC-uri chertare, retezare, glulam si CLT.

Linii de imbinat in dinti

Masini de imbinat in dinti complet automatizate. Procedeul este folosit in special la semifabricate precum grinzile lamelare sau panourile de lemn.

Prese pentru lemn

Prese lemn la cald sau rece, prese cu membrana, de stratificat, pentru panouri, parchet, rame sau cu matrita.