Fie ca prelucram lemn masiv sau panouri de PAL sau MDF alegrea unor utilaje de tamplarie lemn profesionale este esentiala, atat pentru calitatea finisajelor cat si pentru automatizarile pe care le ofera. Astfel putem creste productivitatea, putem obtine costuri reduse de productie datorita automatizarilor si nevoilor reduse de presonal calificat dar si o calitate superioara a mobilei din PAL sau MDF.

Linie productie mobila PAL / MDF

Suntem de multe ori intrebati ce utilaje prelucrare PAL ar trebui sa aleg daca vreau sa incep sa produc mobila la comanda. Mai jos am pregatit o serie de utilaje profesionale potrivite atat pentru micile ateliere de mobila dar si pentru fabrici complet automatizate de mobila.

Circular cu incizor si masa mobila

Un utilaj esential pentru debitarea panourilor din PAL. Incizorul este un sistem de ghidaj format dintr-o panza mai mica decat cea principala, angrenata de un motor secundar independent ce efectueaza o urma de taiere si preintampina smulgerea. Structura robusta a fierastraielor circulare comercializate de Wood Expert asigura precizie in debitare si costuri reduse de intretinere fie ca optezi pentru un cirular de la producatorul Altendorf sau Casadei Busellato (parte a grupului SCM Italia).

Circular cu masa mobila de formatizat PAL

Fierastrau circular de formatizat cu masa mobila – model WA6

Model: WA6

Circular cu masa mobila de formatizat PAL

Fierastrau circular de formatizat cu masa mobila – model F45

Model: F45

Fierastraie circulare | Prelucrare secundara

Fierastrau circular de formatizat cu masa mobila – SC 20

Model: SC 20

Fierastraie circulare | Prelucrare secundara

Fierastrau circular de formatizat cu masa mobila – XENIA 70

Model: XENIA 70

Circular de taiat in pachet

Datorita vitezei caruciorului de taiere si a impingatorului, circularul de taiat in pachet este solutia ideala pentru companiile cu o rata de productie ridicata. Circularele de la producatorul Casadei Busellato de mare putere si precizie dimensionala. Batiul circularului este din otel cu structura tubulara, suprafata de lucru din otel armat cu nervuri, cu structura tubulara dubla, bare de presiune cu fante ce fac ca panourile din PAL / MDF sa ramana intotdeauna fixe pana la debitarea materialului lemnos.

Model: AXO 300

Circulare de formatizat in pachet

Circular de taiat in pachet – AXO 200

Model: AXO 200

Circulare de formatizat in pachet

Circular de taiat in pachet – AXO 400T

Model: AXO 400T

Masina de aplicat cant ABS pentru PAL

Aplicarea unui cant ABS pe marginile panourilor din PAL asigura o rezistenta sporita la socuri mecanice, protejeaza muchiile impotriva ruperii sau smulgerii, ofera un aspect vizual estetic si o senzatie placuta la atingere. Masinile de cant pot fi cu aplicare manuala, semi-automata si complet automata. In functie de necesitati si volumul de productie masinile de aplicat cant pot fi echipate cu diverse grupuri: grup de prefrezare, unitate de taiere la capete, unitate de frezare a marginilor cantului ABS, rezervor din teflon cu recuperare automata a adezivului neutilizat, etc.

O automatizare cat mai completa a masinilor de aplicat cant ABS asigura o productivitate mai mare, finisaje exceptionale pentur un cant rezistent, reduce numarul de presoane ce deservesc utilajul si manipuleaza panourile din PAL, schimburi rapide de cant (culoare, grosime) fara a fi necesara o programare manuala a cotelor totul fiind ajustat in mod automat prin computer, legatura la internet pentru transmiterea fluxului de productie de la distanta, etc.

Pentru fabricile ce produc mobilier la nivel industrial recomandam masinile de aplicat cant cu laser de la unul dintre liderii mondiali in domeniu IMA Schelling Group.

Model: FLEXA 17 S

Masini automate de aplicat cant

Masina de aplicat cant automata – FLEXA 507

Model: FLEXA 507

Masini automate de aplicat cant

Masina de aplicat cant cu laser – COMBIMA R3

Model: COMBIMA R3

Masina de gaurit PAL si fronturi MDF

Pentru a efectua gaurirea panourilor din PAL sau MDF atat pentru montarea balamalelor dar si pentru imbinari diverse veti avea nevoie de o masina de gaurit multiplu sau pentru productivitate sporita si automatizare a fluxului de productie de un CNC de gaurire si canelare.

Avantajul principal al CNC-ului este ca se ajusteaza automat in functie de piesele introduse in baza scanarii unui cod de bare atasat piesei, operatiunile sunt complet automate iar personalul ce deserveste utilajul de gaurit si canelat nu trebuie sa fie specializat. Viteza de procesare a diverselor elemente de mobilier creste exponential, pot fi introduse serii de elemente de mobilier cu aceleasi specificatii dar si individuale. CNC-ul de gaurire si canelare se ajusteaza in baza datelor introduse prin intermediul computer-ului sau in baza codului de bare de pe piesa. 

Vezi aici detalii si video fabrica completa de mobila

Utilaje tâmplărie - Mașini clasice

Mașină de găurit multiplu FM21

Model: FM 21

CNC in 3 axe pentru fronturi MDF

Atunci cand vorbim de prelucrarea fronturilor MDF, un CNC in 3 axe cu masa nesting este indispensabil. Nesting-ul este procesul de optimizare a pieselor de diferite forme pe panoul din MDF astfel vom obtine maximul de productivitate si pierderi minime. Sistemul de prindere cu vacuum asigura stabilitatea pieselor pe masa dar si usurinta in operare. In functie de capacitatea de productie si tipurile de prelucrari va oferim CNC-uri profesionale de la producatori precum Casadei Busellato.

Toate CNC-urile pot fi configurate in conformitate cu cerintele de productie – lungimea mesei de lucru, numarul de freze si burghie din magazie, magazie liniara de scule cu prindere HSK, sistem de incarcare si descarcare automata.

Vezi aici CNC montat in Bucuresti

CNC lemn profesionale

CNC Nesting – EASY JET

CNC lemn profesionale

CNC masa nesting

Model: JET MASTER RT

Masini de slefuit si calibrat lemn / MDF

Slefuirea si calibrarea materialului prelucrat este esentiala pentru o calitate superioara a finisajelor. Pentru fronturile din MDF este necesara o slefuire si calibrare inainte de vopsire dar si intre straturi dupa aplicarea grundului. Masinile de calibrat si slefuit de la producatorul Heesemann sau Casadei Busellato sunt utilaje profesionale, robuste, 100% fiabile si pot fi echipate cu diverse grupuri de slefuire pentru rezultate exceptionale ale finisajelor.

Masini automate de tamplarie

Masina de slefuit si calibrat – LSM

Model: LSM

Robot de vopsire fronturi MDF / cabine de vopsire / camere presurizate de uscare / uscatoare UV pentru vopsea

Robotii de vopsire fronturi MDF de la producatorul Giardina Group folosesc sistemul cu 2 capete de pulverizare pentru optimizarea timpului de vopsire si cantitatii de solvent folosite. Sistemele avansate de scanare cu laser a pieselor la intrarea in robotul de vopsire asigura obtinerea unor finisaje de calitatea inalta. Acesti roboti sunt destinati in special fabricilor de productie mobila ce doresc sa-si mareasca productivitatea, au nevoie de o solutie automatizata de vopsire pentru fronturile de MDF insa nu doresc sa faca rabat de la calitate si finisaje de exceptie.

Roboti de vopsire prin pulverizare

Robot de vopsit prin pulverizare – Dualtech 420

Model: Dualtech 420

Roboti de vopsire prin pulverizare

Cabina vopsire cu filtrare verticala – CS Spray

Model: CS Spray

Masini de uscare cu aer cald

Camera de uscare presurizata

Model: GST UV Zerogloss

Video linii producție mobilier PAL / MDF

Linie producție mobilier PAL / MDF vopsit – montaj Urziceni

YouTube player

Linie producție mobilier PAL / MDF vopsit și înfoliat – montaj Călărași

YouTube player