Un tocător pentru deșeuri lemnoase, cunoscut și ca tocător pentru rumeguș sau așchii, este un utilaj folosit pentru a mărunți bucățile de lemn provenite din debitare sau fabricație.

Sunt folosite de obicei lăturoaie provenite din debitarea buștenilor, tivirea cherestelei sau alte resturi lemnoase rezultate din procesul de producție, în fragmente mai mici, precum rumeguș sau așchii (chipsuri de lemn).

Acesta este folosit în diverse aplicații, cum ar fi gestionarea deșeurilor, producția de așchii sau rumeguș de lemn pentru producția peleților și brichetelor, fabricarea de material de umplutură pentru anumite produse, producția de semifabricate pentru mobilier și multe altele.

Montajul realizat în județul Argeș de echipa tehnică Wood Expert vizează o linie completă de tocare deșeuri din lemn cu o capacitate de producție maximă de 27 m steri pe oră – așchii cu o dimensiune de aproximativ 20 – 30 mm pentru producția peleților.

Controlul tocătorului este asigurat prin PLC iar ca parte de siguranță în exploatare utilajul este echipat cu detector de metale pentru oprirea automată a liniei în cazul prezenței metalelor în material, inclusiv unitate de control cu semnalizare optică și acustică a tocătorului.

ocator automat deseuri de lemn - Holzmatic - montaj WoodExpert

Vibro-conveyor pentru transportul materiei prime către tocător

Structură din oțel, acționată cu ajutorul unui grup excentric sprijinit pe rulmenți robuști.

  • Lungime transportor: 8000 mm
  • Lățime transportor: 500 mm
  • Putere motor: 3 kW

Tocător industrial

Dotat cu 3 role de introducere cu diametru mare, cu dantură specială și suprafață tratată, acționate de 2 motoreductoare coaxiale.

  • Lățimea de intrare: 500 mm
  • Lungime așchii: 20 – 30 mm
  • Productivitate: 20 – 27 m steri / oră
  • Diametru tambur: 600 mm
  • 2 cuțite ușor accesibile pentru înlocuire
  • Motor principal: 55 kW

Transportor cu lanț

Folosit pentru transportul așchiilor de lemn rezultate din procesul de tocare a deșeurilor lemnoase. Structura grea din oțel, 1 lanț armat cu dispozitive de antrenare acționat de motoreductor

Vrei mai multe detalii despre tocător?

Întreabă experții noștri în lemn!

Vrei mai multe detalii despre tocător?

Întreabă experții noștri în lemn