Linii pentru uscare,aburire, termotratare, cazane

Afișez toate cele 4 rezultate

Uscator lemn si uscator cherestea

Linie de uscare a lemnului

Vezi detalii Model: ZOOM-BSC

Camere de aburire

Linie aburire indirecta

Vezi detalii Model: 

Camere de aburire

Linie aburire directa

Vezi detalii Model: 

Linii pentru uscare, aburire, termotratare, cazane

Instalatii pentru tratamentul termic al lemnului,cuprinzind,camere pentru uscare lemn,camere pentru aburire a lemnului,camere pentru termotratare lemn.
Boilere pentru producere apa calda si generatoare pentru productie apa supraincalzita si abur industrial
Uscarea reprezinta procesul de indepartare a apei din lemn, prin fenomenul de evaporare, pentru a se obtine urmatoarele efecte:

  • evitarea atacului de catre ciuperci si insecte;
  • reducerea masei lemnoase care se va manipula si transporta ulterior;
  • preintampinarea schimbarilor dimensionale si de forma;
  • imbunatatirea calitatii operatiilor de prelucrare mecanica, de incleiere si finisare;
  • facilitatea impregnarii cu substante de protectie si conservare.

A usca piesele de cherestea nu inseamna a inlatura complet apa din lemn, ci pana la un anumit punct, corespunzator domeniului de folosinta indelungata, care poate fi de 8-10 % la mobila12-13 % la binale, 6 % la instrumente muzicale, 15-18 % la ambalaje, 20 % la traverse de cale farata etc.
WOOD EXPERT, reprezentant exclusiv al societatii Bashild – Mahild Italia,comercializeaza toata gama de uscatoare, cu capacitati cuprinse între 20 m³/ciclu și 500 m³/camera,cu inaltimi interne de la 4,2 ml pina la 6 ml si deschideri de la 4,6 ml la 22 ml, asigurind la cerere si legaturile hidraulice intre ele si generatorul de agent termic. Structura este în totalitate din aluminiu, prelucrată de mașini cu control numeric (CNC) pentru a rezista cantităților de zapadă de peste 250 kg/m² și rafalelor de vânt puternic de peste 150 km/h.

serande tip jaluzea ; sistem de umidificare la inalta presiune120 bari

In urma cercetarilor si tinind cont de solicitarile specialistilor din productie privind reducerea duratelor de uscare, reducerea consumurilor energetice, stabilirea unor criterii pentru evaluarea calitatii, optimizarea regimurilor de uscare pentru cerinte speciale de calitate, prin utilizarea unor tehnici de calcul performante ,Bashild a reusit sa rezolve transferul de masa si de caldura, precum si a aspectele mecanice (tensiuni, deformatii) care insotesc procesul de uscare a lemnului si sa produca unele dintre cele mai performante uscatoare de lemn.Bashild a elaborat modele matematice care sa simuleze procesul de uscare si au promovat cu succes noul soft de conducere automata a procesului de uscare denumit ZOOM care a permis optimizarea regimurilor de uscare si implicit imbunatatirea calitatii uscarii,prin introducerea regimurilor “speciale” de uscare (pentru lemn inghetat, pentru evitarea coloratiilor etc.) si adaugarea de regimuri pentru specii exotice;introducerea vitezei aerului ca parametru de regim;introducerea unor programe speciale pentru monitorizarea consumului de energie; conducerea individuala a procesului de uscare “pe zone” in interiorul instalatiei, pentru adaptarea optimizata a conditiilor de uscare la starea lemnului.Controlerul Bashild Zoom,poate gestiona un numar nelimitat de instalatii de uscare,aburire sau tratament termic.

Tehnologia Bashild,foloseste ventilatoare cu motoare cu turatie variabila,care conform unui studiu realizat in Germania a aratat ca, prin varierea continua a turatiei in intervalul 1430…760 rpm se poate obtine o reducere de cca. 50% a consumului energetic.

TEHNOLOGIA DE TERMOTRATARE A LEMNULUI – (ThermoWood) implica valori si mai ridicate ale temperaturii de uscare, de 185-230ºC, fiind foarte apreciat pentru uscarea lemnului de constructii datorita duratei reduse de uscare, a maririi stabilitatii dimensionale a lemnului si chiar a imbunatatirii unor proprietati mecanice. WOOD EXPERT ,reprezentant exclusiv al societatii Bashild – Mahild Italia,comercializeaza toata gama de instalatii de termotratare

ABURIREA CHERESTELEI

Aburirea cherestelei este un tratament higrotermic caracteristic cherestelei de fag.Aburirea lemnului este un procedeu folosit pentru schimbarea şi uniformizarea coloraturii lemnului, reducerea tensiunilor interne şi distrugerea agenţilor biologici existenţi.

Aburitoarele de lemn au o constructie similară ca şi uscătoarele de cherestea.

WOOD EXPERT ,reprezentant exclusiv al societatii Bashild – Mahild Italia,comercializeaza toata gama de aburitoare indirecte si directe,cu capacitati cuprinse între 20 m³/ciclu și 200 m³, asigurind la cerere si legaturile hidraulice intre ele si generatorul de agent termic.

Aburirea indirectă autonomă este realizată prin producerea aburului în interiorul camerei de aburire cu ajutorul unui schimbător de căldură (imersat într-un bazin cu apă ).Radiatoare de inox pe 3 laturi pentru uniformitate aburire, imersate in apa care se va incalzi la 100-110 grade, producand vapori, , utilizand ca agent termic apa supraincalzita produsa de centrala termica la o temperature de 130-150 grade
Aburul produs pătrunde în întreg spaţiul camerei de aburire

Aburire directa se realizeaza direct în incinta de aburire, cu ajutorul unui generator de abur. Agentul de lucru este abur saturat umed la temperatura de 90-1000C la o presiune atmosferică de 0,005 pâna la 0,01 bari. Distribuția aburului este realizată prin tubulatura amplasată pe pereții lateriali și din spate.

Controlul procesului de aburire se realizează printr-un sistem de reglare automat. Programele acoperă toată gama de nuanțe, ele sunt configurate în funcție de timp și temperatură.
SCEAT produce boilere orizontale cit si boilere cu grile mobile inclinate, pentru producere de apă caldă cât și generatoare de apă supraîncălzită și generatoare de abur, cu inversie de fum și alimentare cu deșeuri din lemn,cu umiditate de pina la 75%, rumeguș, brichete, motorină, gaz, etc. si capacităţi cuprinse între 100.000 kcal/h și peste 5.000.000 kcal/h.
Cazanele sunt concepute special, ținând cont de caracteristicile și particularitățile combustibilului, astfel încât arderea să fie completă și emisiile de noxe să fie foarte reduse.
WOOD EXPERT ,reprezentanta exclusiv al societatii Sceat Italia,comercializeaza toata gama de boilere si generatoare,produsa de aceasta,asigurind la cerere si legaturile hidraulice intre ele si consumatori

Folosim cookie-uri pentru a asigura functionarea corecta a site-ului. Continuand sa utilizati site-ul sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.