Linii pentru tivire-optimizare cherestea

Afișez singurul rezultat

Linii de tivire si optimizare

Linii de tivire si optimizare heavy-duty dedicate marilor producători de cherestea prospăt tăiată și cherestea uscată.

Operatia de tăierea care se execută pe lungimea cherestelei ,la marginile ei  pentru a se îndepărta coaja și alte neregularități,precum si pentru a o spinteca in piese mai inguste,dar de clasa calitativ superioara se numeste tivire. Astfel la o singura trecere se elimina cele doua margini cu scoarta si raman si 3 piese bune pentru prelucrat, ce pot avea inca defecte ,care insa vor fi ulterior scoase la linia de optimizare pe latime.

Cu ferastraul circular se face optimizarea cherestelei pe lungime, fara a se face reglaje pe inaltime, piesele putand fi introduse cu grosimi variabile, asa cum rezulta din linia de debitarea, cherestea de diferite grosimi, aleator.

Circularele pentru tivit Paul au avans cu valturi, care permite o viteza de avans de pana la 85 ml/min pentru a putea prelua toate piesele provenite de la linia de debitare si are o latime de taiere de maxim 1ml, astfel ca panzele pot fi usor pozitionate.Cheresteaua poate fi optimizata pe lungime pe intreaga ei latime, fara intoarceri pt eventuale retaieri. Consola pentru lasere este separata de masina, cu prindere pe podea, langa masina, iar laserele sunt corelate cu panzele. Avantajul este ca , fiind separate de masina, laserele nu vor fi supuse la vibatii , alinierea lasere/panze fiind perfecta

Optimizarea este operatia de retezere si este una dintre etapele procesului tehnologic cu o importanta cruciala,atit in privinta consumului cit si pentru cresterea cantitatii de clase superioare obtinute si implicit cresterea profitului este transformarea cherestelei brute in semifabricate si prefabricate necesare in fluxurile de fabricatie ale tuturor produselor din lemn.

Cheresteaua este transferata de pe transportorul de evacuare cherestea tivita si pana la zona de marcare defecte a liniei de optimizare. Operatorul studiaza fiecare piesa, marcheaza cu creta defectele vizibile (inima stelata, inima rosie, noduri, tesituri, urme de coaja, etc), functie de cerintele pietei si specficatiile dorite, apoi introduce piesa in linia de optimizare. Cat timp masina scaneaza piesa, o reteaza conform marcarii cu creta, o evacueaza, operatorul va insemna cu creta o alta piesa, astfel ca productivitatea este crescuta.

Transportul pieselor marcate la linia de optimizare, care lucreaza sincron cu retezarea  este comandata de un computer central.

Linia va fi inclinata la 30 grade, atat alimentarea cu cherestea marcata cu creta cat si circularul de retezat, pentru a putea prelucra piese de latimi diferite, una dupa alta, exact cum rezulta din circularul de tivit.

In zona de taiere, piesele vor inainta printre  rolele de avans inferioare si rolele de presare superioare, fara a atinge masa, pentru ca aceasta sa nu prezinte uzura in timp

Evacuarea deseurilor retezate se face chiar in zona de taiere, cu suflatoare staga/dreapta lamei, pt a elimina aceste bucati de lemn imediat, si a evita eventualele blocaje ale deseurilor printre rolele de avans/presoare.

Cu aceasta masina puteţi elimina defectele şi puteţi tăia optimizat între defecte lungimi variabile sau lungimi  fixe cu rest de taiere mic şi toate acestea cu o exactitate a taierii de ±1 mm/metru. De asemenea, se poate programa masina si sa reteze capetele automat, pentru un aspect comercial placut.

Piesele rezultate in urma optimizarii vor fi evacuate pe un transportor, si vor fi expulzate in zone prestabilite,cu cu ajutorul a statiilor de ejectare.

Optimizarea lemnului înseamnă atât economie, cât și productivitate, dar mai ales plusvaloare adusă aurului verde, singura materie primă vie.

Optimizarea lemnului trebuie făcută pe tot parcursul procesului tehnologic, pornind de la exploatare până la obținerea produsului finit, oricare ar fi el.

Una dintre etapele procesului tehnologic în care optimizarea are o importanță crucială atât în privința consumului, cât și pentru obtinerea claselor de calitate superioare, implicit, creșterea profitului este transformarea cherestelei brute în semifabricate și prefabricate necesare în fluxurile de fabricație ale tuturor produselor din lemn.

WOOD EXPERT INDUSTRY, reprezentant exclusiv al societatii Paul Germania si a altor  producători de top din Europa , promovează cu mare succes în această categorie mașini și utilaje specifice, de ultimă generație, perfect adaptate atât în prelucrarea de cherestea proaspăt tăiată, cât și în prelucrarea de cherestea uscată.

  • Optimizare maximă cu rest minim
  • Retezare la semn – eliminare defecte
  • Optimizare cu prioritatea lungimii
  • Optimizare pe lăţime prestabilită sau lăţimi diferite
  • Optimizare pe grosime fixă sau grosimi variabile
  • Optimizare cu folosirea maximă a materialului
  • Optimizare lungimi fixe sau variabile

Linii de optimizare dedicate producătorilor de mobilier și produse din lemn masiv

Linii de optimizare heavy-duty dedicate marilor producători de cherestea prospăt tăiată și cherestea uscată.

Lăţimi de tăiere 750 /1.000 mm, miscare de avans de 10-200 m/min., valţuri motorizate, fiecare cu propriul hidromotor, servo-lasere, poziţionare pânză electrică cu joystick sau electronică cu CNC

Liniile de producție pot include  marcarea cherestelei cu laser sau cretă, masă de ridicare stive cherestea, boxe  de sortare pe diverse dimensiuni.

Transportul automat al pieselor retezate la linia de sortare, care lucrează sincron cu retezarea și este comandat de un computer central.

Recuperarea deșeurilor rezultate și transportarea lor în locuri amenajate