LINII DEBITARE COMPLETE

Cu peste 80% din piata de echipamente pentru prelucrare primara in Romania, Wood Expert va propune tandemul Primultini Italia/Paul Germania, producatori de top la nivel mondial.

In ceea ce priveste Primultini Italia, pot fi imbinate coloanele de taiere 1300/1400/1600 mm, cu carucioarele CEM/CEI/CEK/CFN/CFM, cu 3 morse (busteni de pana la 4500 mm) sau 4 morse, pentru a garanta productivitatea necesara, minim 50 mc/schimb.

Aceste linii pot fi de foioase sau de rasinoase, mecanizarea difera de la caz la caz, de la cele mai simple, cu rampa de busteni si primul transportor de preluare cherestea debitata, si pana la cele compleze, cu retaiere, stivuire automata etc

LINII DE TIVIRE-OPTIMIZARE

Cu privire la Paul Germania, lider absolut in multilame, circulare de tivit si optimizatoare, se recomanda :

– pentru foios, recomandam circular de tivit cu 1 panza fixa si 3 panze mobile, cu pozitionare electrica sau electronica pe latimi fixe, si apoi transferal intr-o linie de optimizare, cu sau fara sortare

– pentru rasinos, este necesar un circular de tivit cu 1 panza fixa si minim 2 panze mobile, cu pozitionare electronica, precum si un circular multilama grea, cu h180-225 mm, pentru prisme

Fierastraie circulare multilama

Fierastrau circular multilama cu 2 arbori – MQA

Vezi detalii Model: MQA
Vezi detalii Model: MRA
Vezi detalii Model: SLIMLINE

LINII DE USCARE-ABURIRE-CAZANE

Pentru producatorii de fag, Wood Expert promoveaza tehnologia cu un singur cazan de apa supraincalzita , SCEAT Italia, ce sa deserveasca atat camerele de uscare cat si pe cele de aburire.

Camerele de uscare Bashild Italia au deja in standard inverter, presurizare la 120 bar, extractoare fortate, in timp ce camerele de aburire au sstemul brevetat Oxivent, de echilibrare presiune pentru aburire uniforma, pentru fag recomandarea este de maxim 170 mc/celula, iar pentru stejar nu mai mult de 4 randuri pe adancime.

In ceea ce priveste producatorii de rasinoase, camerele de uscare propuse sunt de tipul Fast Dry, cu putere calorica foarte mare, ventilatie accelerate, capacitati de pana la 400 mc/celula!

Uscator lemn si uscator cherestea

Linie de uscare a lemnului

Vezi detalii Model: ZOOM-BSC

Camere de aburire

Linie aburire indirecta

Vezi detalii Model: 

Camere de aburire

Linie aburire directa

Vezi detalii Model: 

LINII DE EUROPALETI

Producatorul numarul 1 in linii de europaleti , STORTI Italia, propune prin intermediul Wood Expert tehnologia complete pentru linii incepand de la 1,5 paleti/minut  pana la 15 paleti/minut, linii complet automate sau semiautomate, cu statie de stivuire paleti.

LINII DE FERESTRE

Urmand secventele tehnologiei de productie a ferestrelor , Wood Expert poate oferi partenerilor sai intreaga gama de echipamente:
– circular multilama Paul Germania, pentru spintecat cheresteaua
– linia de optimizare Paul Germania pentru eliminarea defectelor
– masinile de prelucrat pe 4 fete Kuper Germania
– presele de grinzi stratificate Stromab Italia
– CNC Casadei Busselato Italia, in 3,4 sau 5 axe, cu sistem de blocare pentru traverse si arcade
– CNC unghiular Saomad Italia
– Software DDX Italia
– Linia de finisaj Giardina Italia
– Centre robotice Working Process Italia

Circulare de tivit cu 1/2/3/4 panze

Circular tivit – model KME2/BM

Vezi detalii Model: KME2/BM

Linii de optimizare cherestea

Optimizator pentru cherestea

Vezi detalii Model: C14 II

CNC lemn profesionale

CNC lemn 5 axe cu bare

Vezi detalii Model: JET MASTER T

Roboti de vopsire prin pulverizare

Robot de vopsire prin pulverizare – GS25V

Vezi detalii Model: 

LINII DE USI SI SCARI

Urmand secventele tehnologiei de productie a usilor , Wood Expert poate oferi partenerilor sai intreaga gama de echipamente:
– circular multilama Paul Germania, pentru spintecat cheresteaua
– linia de optimizare Paul Germania pentru eliminarea defectelor
– masinile de prelucrat pe 4 fete Kuper Germania
– presele de grinzi stratificate Stromab Italia
– presa panouri Orma Italia
– presa furniruit Orma Italia
– masini de calibrat si slefuit Unitek Italia sau Heesemann Germania
– CNC Casadei Busselato Italia, in 3, 4 sau 5 axe, cu sistem de blocare pentru traverse si arcade
– Software DDX Italia si Compass Germania
– CNC Centauro pentru gauri broasca, anube etc
– Linia de finisaj Giardina Italia
-Centre robotice Working process Italia

Circulare de tivit cu 1/2/3/4 panze

Circular tivit – model KME2/BM

Vezi detalii Model: KME2/BM

Linii de optimizare cherestea

Optimizator pentru cherestea

Vezi detalii Model: C14 II

CNC lemn profesionale

CNC lemn 5 axe cu bare

Vezi detalii Model: JET MASTER T

Roboti de vopsire prin pulverizare

Robot de vopsire prin pulverizare – GS25

Vezi detalii Model: 

LINII DE PARCHET

In functie de productivitate si preferinte, Wood Expert va propune tandemul Kuper Germania/Friulmac Italia, iar pentru liniile de lamele de parchet sunt propuse echipamentele de la Wintersteigher Austria

Masini pentru parchet

Masina de taiat lamele parchet

Vezi detalii Model: DSB Singlehead NG XM

LINII DE PELETI

Cu peste 40 componente , liniile de pellet au in continuare un mare interes din partea producatorilor din industria lemnului si reprezinta o devarata provocare pentru companiile de engineering si vanzare echipamente.

Wood Expert va propune linii de inalta tehnologie: tocatoare Vecoplan Germania, iar liniile industrial de pellet fiind produse de Nuova Pellet Italia

LINII DE BRICHETARE

Spre deosebire de liniile de pellet, liniile de brichetare sunt ceva mai putin complexe, iar brichetele mai putin pretentioase decat pelletii.

Wood Expert sustine sistemul de presare mecanica Di Piu Italia, masini fiabile, cu posibilitatea de a lucra in 3 schimburi, sau varianta cu masini hidraulice Micucci System Italia

Instalatii de brichetat

Instalatie mecanica de brichetat

Vezi detalii Model: 

LINII DE PRODUCERE PROFILE (PLINTE PARCHET, TOCURI USI, PERVAZE ETC)

Tehnologia Paul Germania cu multilame de latime 2200 mm, prin care se poate introduce o placa de pal/mdf si spinteca in zeci de felii in cateva secunde , este cea care asigura productivitatea ceruta in astfel de linii.

Masinile de prelucrat propuse sunt cele Kuper Germania
Referitor la liniile de infoliere , acestea sunt Barberan Spania, lider European absolut in infolierea cu folie PVC,folie hartie, furnir in rola sau furnir in fasie.

LINII DE FINISAJ

Finisajul este poate cel mai important pas in productia oricarui produs finit, Wood Expert propunand un tandem foarte cunscut: Giardina Italia/Heesemann Germania.

Daca Giardina Italia este foarte cunoscuta prin fiabilitate, calitate, robustete, traditie , remarcandu-se la nivel mondial cu instalatii pentru finisat usi, ferestre, mobilier demontat si montat, scari, mdf, scaune etc, Heesemann  Germania este liderul absolut la nivel mondial in masini de calibrat si slefuit industriale, profesionale, pentru lucrul in 3 schimburi, cu inalta tehnologie, tampoane electromagnetice, vacuum in batiu, masini de linie, robuste.

Roboti de vopsire prin pulverizare

Robot de vopsire prin pulverizare – Dualtech 601

Vezi detalii Model: 

Masini industriale de calibrat si slefuit

Masina de slefuit si calibrat – LSM

Vezi detalii Model: LSM

Linii lemn de foc

In ceea ce priveste lemnul de foc, acesta este pregatit prin despicare, cu ajutorul despicatoarelor de lemn produse de Rabaud Franta, sau a liniilor integrate, cu rampa de deseuri scurte/lungi , retezare, despicare, desprafuire deseuri spintecate si retezate,  si insacuire automata in Big Bagg, produse de Pezzolato Italia.

Linii lemn de foc

Linie despicat lemn foc

Vezi detalii Model: Professional 2.0

Linii glulam

Wood Expert propune linii complete Glulam, la cheie, complet automate, pornind de la cherestea uscata si pana la grinda stratificata de 12-16-18-24 m lungime, produse de Ledinek sau CM Macchine Italia, functia de productivitatea dorita, cu doar 2-3 operatori. De asemenea grinzile pot fi prelucrate cu ajutorul CNC -urilor pt grinzi produse de Uniteam Biesse.

CNC-uri pentru glulam

CNC pentru productie glulam

Vezi detalii Model: UNITEAM CK

Linii clt

Wood Expert propune linii complete CLT, la cheie, complet automate, pornind de la cherestea uscata si pana la pereti CLT de 12- 12-16-18-24 m lungime, 3,6 m latime si 350-400 mm grosime, produse de Ledinek sau CM Macchine Italia, functia de productivitatea dorita, cu doar 2-3 operatori!

Calibrarea acestor panouri CLT se va efectua cu ajutoul masinilor de calibrat speciale IMEAS Italia , in timp ce frezarile de usi/ferestre/canale etc se vor efectua cu ajutorul CNC-urilor de CLT produse de Uniteam Biesse

CNC pentru CLT

CNC pereti CLT

Vezi detalii Model: UNITEAM CLT 400