Masina de reparat si cosmetizat lemn – model TRC 1000

Este compusa din 3 axe: Axa X (dreapta-stanga) si Y (inainte-inapoi) sunt controlate de un servomotor sincronizat. Axa Z pentru injectare termoplastica este controlata pneumatic.

 

Vezi brosura

Cere oferta pe email

Suna-ti reprezentantul

Producator: Wintersteiger

Masina de reparat si cosmetizat lemn – model TRC 1000

Este compusa din 3 axe: Axa X (dreapta-stanga) si Y (inainte-inapoi) sunt controlate de un servomotor sincronizat. Axa Z pentru injectare termoplastica este controlata pneumatic.

 

Vezi brosura

Cere oferta pe email

Suna-ti reprezentantul

Producator: Wintersteiger

Noile cataloage Wood Expert - 2022

Decopera o gama diversa de echipamente pentru prelucrarea lemnului

Startup Nation 2022

Afla toate detaliile necesare. Descarca oferta personalizata si depune dosarul

Masina de reparat si cosmetizat lemn – model TRC 1000

Avantajele liniei:

 • Reducerea costurilor de personal și a forței de muncă
 • Repararea multi-colora (chiar și pe aceeași piesa), cu capete duplex de injecție
 • Productivitatea liniei depinde de numărul defectelor care trebuie reparate.
 • Stivuirea imediată a pieselor reparate, fără a fi nevoie de alte procese, cum ar fi lămpi UV etc.
 • Materialul de umplere este inofensiv pentru oameni si mediu
 • Nu contează cât de mare este defectul, materialul este injectat perfect și uniform, garantând o aderență perfectă.
 • Este utilizat doar un singur tip de material. Nu se folosesc agenți chimici.
 • Nu există proceduri complicate, chiar daca instalatia nu este utilizata pentru o perioadă lungă de timp
 • Nu sunt necesare mixere suplimentare
 • Zona umplută este aproape la același nivel cu restul suprafeței.
 • Masina este complet automata cu 2 capete de injectie.
 • Structura robusta din otel.

 

Componenta masinii de reparat si cosmetizat lemn:

Este compusa din 3 axe: Axa X (dreapta-stanga) si Y (inainte-inapoi) sunt controlate de un servomotor sincronizat. Axa Z pentru injectare termoplastica este controlata pneumatic.

Sistem cu scanner pentru detectarea defectelor
Baza scanner-ului are o structura robusta din otel. In interior sunt montate o camera si o dioda laser pentru a scana materialul. Sistemul se deplaseaza automat pe inaltime. Afisarea pentru gestionarea liniei este integrata in strucutra principala. Interactiunea cu restul liniei este efectuata de catre un sistem rapid TCP-IP.

Unitatea de topire
Este folosita pentru incalzirea si topirea materialului termoplastic. Unitatea are o capacitate de 8 kg, suficienta pentru un schimb de lucru. O pompa este integrata in echipament, cu scopul de a transporta materialul la capul de injectare. Presiunea este reglabila printr-un manometru. Pentru fiecare cap, sunt 2 temperaturi: una pentru tubul de incalzire si cealalta pentru capul de injectare. Echipamentul regleaza de asemenea si temperatura din interiorul rezervorului unde este topit materialul termoplastic.

Unitatea de racire
Functia acesteia este aceea de a controla temperatura placutei montate pe capul de injectare. Unitatea contine un amestec de apa si glicolat. Sistemul nu are nevoie de adaugare de apa deoarece functioneaza cu circuit inchis.

Transportor cu role
In fata liniei, operatorul va plasa manual piesele pe banda transportoare cu role. La evacuare, acelasi operator va prelua piesele reparate.

Banda de transfer
Piesele reparate sunt transferate pe banda transportoare cu role cu ajutorul unui sistem de transport cu curele. Curelele sunt ridicate si coborate pneumatic.

Comanda de la distanta
Tehnologia Ethernet permite controlul de la distanta al intregii linii.
Trebuie sa existe acces la retea pentru a putea accesa programul SPS si camera PC-ului.
Folosirea unui modul special economiseste energia termica in timpul franarii.

Descrierea scanerului:

 • Scanerul a fost dezvoltat special pentru a detecta și analiza defectele de pe suprafata lemnului. Sistemul nostru detecteaza zonele care trebuie tratate, verificand diferențele de înălțime în triangulație cu laser.
 • Toate defectele sunt recalculate pentru fiecare piesa analizata. În evaluare sunt aplicate algoritmi și filtre speciale dezvoltate de Wintersteiger.
 • Evaluarea nu se face comparand o baza de date a mostrelor deteriorate. Scanner-ul este rapid și precis. Defectele cu o adancime > = 1 mm pot fi detectate. Suprafața minimă care poate fi reparata este> = 1 mm².
 • Dacă suprafața este mai adâncă decat dimensiunile minime acceptate (suprafață aspră și inegala), scanerul nu poate detecta defectele. Viteza de scanare poate ajunge la maxim. 600 mm/sec.
 • Pentru fiecare tip de lemn se poate crea un program de scanare. În acest scop este integrat un program special. Numărul de programe care urmează să fie stocate este limitată doar de capacitatea de stocare.
 • Hardware-ul este format dintr-o serie de camere video de mare viteză și un laser.
 • Hardware-ul detectează deformarea laserului în timpul operației de scanare și mișcarea lemnului. Sunt generate sectiuni 3D care apoi sunt asamblate pentru a forma imaginea completă și transmise catre evaluare. Cu aceasta tehnologie se pot scana și analiza suprafețe și culori diferite. Setarea parametrilor este simpla , acestia transmit scanerului tipul lemnului analizat. Pentru scanarea unui tip de produs trebuie introdusi 10 parametri, care pot fi reglati. Un sistem cu reglare automată pe înălțime scaneaza piese cu grosimi diferite. Scanner-ul se adaptează automat la înălțimea pieselor. Sunt realizate măsurători în 2D și 3D.

Software-ul de scanare
Scannerul este foarte rapid si precis. Piesele sunt scanate cu triangulatie laser. Colectarea imaginilor este facuta in 3D.

Pentru fiecare defect sunt calculate coordonatele, suprafața și volumul total. Aceste date sunt apoi trimise la capul de injecție, care se va pozitiona deasupra defectului și il va umple perfect și precis cu ajutorul unui sistem de injecție de înaltă presiune.
Pentru fiecare produs pot fi setati parametri diferiți. Gestionarea lor este ușoara și rapida.

Prin intermediul unor reglari simple se poate optimiza umplerile pentru fiecare produs in parte. Cu ajutorul acestei optiuni, se pot seta numarul de puncte de injectare sau cantitatea de produs pentru umplere.

Principiul de injectare
Tehnologia se bazeaza pe injectare cu presiune inalta. Materialul termosplastic este topit la o temperatura controlata intr-o unitate de topire.
Materialul este furnizat sub formă de granule. Temperatura din rezervor este menținuta la aproximativ 130 grade Celsius. Punctul de topire al granulatului este de aproximativ 120 de grade. Capul de injecție este conectat la unitatea de topire printr-un furtun încălzit.
Temperatura furtunului și cea a capului de injecție este stabilita în mod individual pe unitatea de topire și se menține la o valoare constantă. O pompă este instalată în unitatea de topire si asigură o presiune constantă in sistem si in timpul injectarii cu material.

Parametrii sistemului asigură o reparație perfectă. Pe capul de injectare, o placă de racire mentine temperatura constantă. Acest lucru este foarte important, pentru că atunci când începe procesul de injectare, începe si procesul de răcire. Placa de racire asigura o proeminență minimă pe suprafata odată ce reparația a fost făcută (de aproximativ 0,3 mm), iar acest lucru duce la o viață mai lungă a benzilor de șlefuire din următoarele etape de prelucrare.
Este reparata doar zona deteriorată iar datorită metodei de lucru cu presiune înaltă se realizează o aderență perfectă cu zona din jurul defectului.
Această procedură de lucru economiseste material de umplere.

Piesele pot fi apoi slefuite, periate, lacuite.

Review-uri

Nu există review-uri.

Adaugă review acum pentru „Masina de reparat si cosmetizat lemn – model TRC 1000”

Vrei mai multe detalii despre acest echipament?

Intreaba expertii nostri in domeniu!

Vrei mai multe detalii despre acest echipament?

Intreaba expertii nostri in domeniu!

Folosim cookie-uri pentru a asigura functionarea corecta a site-ului. Continuand sa utilizati site-ul sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.