Procesul de eliminare a pungilor de rășină sau a nodurilor din scândura sau panouri de rășinos este des întâlnit în producția de mobilier. După eliminarea acestor defecte se vor aplica elemente tip bărcuță împreună cu un adeziv de contact pentru a oferi o suprafață uniformă. Pentru rezultatul final scândura sau panoul va fi introdus într-o mașină de calibrat lemnul pentru a oferi o suprafață plană pe toată suprafața.

Mașina de frezat pentru elemnte tip bărcuță, de la producătorul Karl Ayen a fost pusă în funcțiune de echipa de tehnicieni Wood Expert pentru a oferi o productivitate excepțională de până la 2000 de bucăți, cu dimensiuni cuprinse între G1 și G3 pe oră.

Procesul de fabricație al elementelor tip bărcuță de lemn

Mai întâi, aproximativ 30 de piese de prelucrat sunt stivuite într-o magazie și se închide capacul protector. După începerea fluxului de producție, unitatea de frezat creează mai întâi partea curbată a bărcuței de lemn folosind un tăietor special de profil. Elementele tip bărcuță sunt apoi tăiate de un ferăstrău la dimensiune și împinse pentru următorul proces de frezare. Fluxul de producție se repetă atât timp cât mașina este alimentată cu piese de prelucrat.

Specificații tehnice mașină automată de frezat elemente tip bărcuță

  • 2 agregate de tăiere 1.5 kW – 5600 rpm și 2.5 kW – 8500 rpm
  • Cap de frezare a profilului 125 x 57 x 30 mm, Z=3 mm
  • Freză cu 3 cuțite de modelare încorporate
  • Sistem exhaustare praf diametru 148 mm
  • Tablou de comanda cu control SPS
  •  Greutate mașină: 460 kg
YouTube player

Vrei detalii despre mașină automată de frezat elemente tip bărcuță?

Întreabă unul dintre experții noști în utilaje pentru lemn!

Vrei detalii despre mașină automată de frezat elemente tip bărcuță?

Întreabă experții noștri în utilaje pentru lemn!