Linia de reparat paleți este un ansamblu de utilaje specializat în restaurarea, repararea și întreținerea paletilor din lemn, care au fost deteriorați sau uzurați în urma utilizării. Aceasta linie de producție ajută la economisirea costurilor și resurselor, oferind o alternativă durabilă la înlocuirea completă a paletilor.

Aceste linii pot fi configurate cu 2 sau 4 posturi de operare, sunt monitorizate și controlate prin PLC și au în componență instalații de transfer motorizate ce plasează automat paleții ce necesită reparații, în funcție de gradul de deteriorare către celelalte posturi operative.

Exemplu flux de producție pentru o linie de reparat paleți:

  1. Stații de Inspectare și Sortare: Aici, paleții sunt inspectați de operator sau automat pentru a identifica deteriorările. Paleții sunt apoi sortați în funcție de tipul și gradul de deteriorare și trimiși mai departe către stațiile de reparare.
  2. Stații de Demontare: Utilajele de demontare sunt folosite pentru a îndepărta cuie și alte elemente de fixare, precum și pentru a separa componentele deteriorate ale paletilor.
  3. Mașini de Reparare și Înlocuire: În această etapă, componentele defecte ale paletului sunt înlocuite sau reparate. Acest lucru poate include înlocuirea de lamele, blocuri sau alte părți structurale.
  4. Mașini de Îmbinare și Asamblare: Aceste mașini sunt utilizate pentru a asambla înapoi paleții, folosind cuie sau șuruburi pentru a fixa componentele noi sau reparate.
  5. Echipamente de Finisare: După reparare, paleții pot fi tratați cu soluții pentru prelungirea durabilității, cum ar fi vopsire, ignifugare sau tratamente împotriva dăunătorilor.
  6. Controlul Calității: În această ultimă etapă, paleții reparați sunt verificați pentru a asigura că îndeplinesc standardele de calitate și siguranță necesare pentru reutilizare.

Wood Expert oferă soluții complet automatizate pentru sortarea si repararea paleților într-un flux de producție bine optimizat ce necesită personal limitat (4-5 persoane pentru 1000 buc. paleți pe schimb) și fără experiență în domeniul prelucrării lemnului.

YouTube player

Vrei detalii despre linie sortare și reparare paleți?

Întreabă unul dintre experții noști în utilaje pentru lemn!

Vrei detalii despre linie sortare și reparare paleți?

Întreabă experții noștri în utilaje pentru lemn!