Noua linie de sortare pentru cherestea de la producătorul Paul Germania se alătură celor peste 150 de optimizatoare pentru cherestea si 18 linii de sortare și marcare cherestea verde sau uscată.

Această instalație profesională, de mare productivitate, este destinată pentru eliminarea defectelor din cherestea, optimizarea și sortarea elementelor pe lungimi, clase de calitate, îndreptarea în mod automat a cherestelei la intrare și a ultimului element la iesire, etc.

Optimizator cherestea C14 - producator Paul Germania

Optimizator cherestea C14 - producator Paul Germania

Linia este compusă dintr-o multilamă Paul Germania cu 4 pânze mobile, un optimizator C14 cu encoder (cititor), controller MAXI 8 cu touchscreen si peste 30 de expulzoare.

Procesul tehnologic de funcționare a utilajelor asigură o viteză mare de procesare a lemnului și deci o productivitate ridicată. Cheresteaua netivită și uscată intră in multilama cu 4 pânze mobile unde, printr-o singură trecere are loc tivirea și totodată se poate împărți cheresteaua în 2 sau 3 elemente pentru a elimina defectele pe lungime. Lamelele de cherestea obținute merg către optimizatorul C 14 unde sunt însemnate defectele de 1 sau 2 operatori apoi, în mod automat, introduse în utilaj unde se produce optimizarea.

Optimizator cherestea C14 - producator Paul Germania

Optimizatorul este dotat cu un encoder ce citește lungimea și lățimea pieselor. În funcție de aceste date și parametrii introduși în sistem, optimizatorul face sortarea elementelor ce sunt trimise automat pe o bandă transportoare către expulzoare și astfel sortate în funcție de lungime, clasa de calitate, etc.

Optimizator cherestea C14 - producator Paul Germania

Linia proiectată si montată de Wood Expert în județul Alba este dotată suplimentar cu o viteză de avans de până la 250 m / minut.

Linie de sortare cherestea

Linie de sortare cherestea

Linie de sortare cherestea 3

Un controller MAXI 8 dotat cu un software special și un touchscreen de 17’’ ce conține 60 de liste de tăiere și peste 400 de presetări, program special pentru a sorta 9 calități diferite de cherestea, 10 setări pentru optimizarea parametrilor și poate simula mai multe diagrame de tăiere a cherestelei. Accest controller este conectat în permanență la rețeaua de internet și poate transmite date în timp real utilizatorului dar și analize sau rapoarte exacte asupra situației de producție și stărilor de service.

Controller cherestea Maxi 8 - Paul Germania

Toate comenzile, afișajul de pe display și manualul de utilizare a echipamentelor sunt în limba română.

Echipa Wood Expert urează succes partenerilor săi din județul Alba și o productivitate cât mai mare.

Vrei sa intri in contact cu unul dintre consultantii nostri ?

CONTACTEAZA EXPERTII IN UTILAJE DE PRELUCRARE A LEMNULUI !

VREI MAI MULTE DETALII DESPRE UNUL DINTRE ECHIPAMENTE?

INTREABA EXPERTII NOSTRI IN DOMENIU!