Linii productie peleti

Afișez toate cele 6 rezultate

Linii productie peleti

Linie productie peleti rumegus profesionale cu uscator, rafinator (moara cu ciocanele), presa peletizat si sisteme de ambalare semiautomate sau automatizate complet produse in Italia de Nova Pellet.

Vezi mai jos liniile noastre de peleti din rumegus verde sau uscat cu capacitati de productie incepand cu 350 – 500 kg / ora pana la 8 tone / ora si un mic ghid in care veti afla informatii utile despre productia de peleti.

Linii productie peleti

Linie productie peleti N-ECO

Model: N-ECO

Linii productie peleti

Linie productie peleti N-MINI

Model: N-MINI

Linii productie peleti

Linie productie peleti N-PICO

Model: N-PICO

Linii productie peleti

Linie productie peleti N-PLUS

Model: N-PLUS

Linii productie peleti

Linie productie peleti 350 kg/h

Model: 350kg

Linii productie peleti

Linie peleti 2 tone / ora

Model: NP2TO

Ce sunt peletii si pentru ce sunt folositi?

Peletii sunt mici bucati cilindrice de lemn, produsi prin presarea rumegusului uscat si compactarea acestuia cu ajutorul unei prese hidraulice. Materialul utilizat pentru a face peletii poate varia, dar cele mai comune surse sunt lemnul de esenta tare precum stejarul si fagul. Acestia sunt produsi in diferite dimensiuni, dar cel mai adesea se gasesc cu un diametru de 6 mm si o lungime de aproximativ 20 mm.
Peletii sunt o alternativa sustenabila si ecologica la combustibilii fosili, care sunt tot mai costisitori si mai putin sustenabili. Productia de peleti din rumegus a devenit o industrie infloritoare in Romania, iar o linie de productie a peletilor cat mai automatizata este un element cheie pentru productia in masa de peleti de inalta calitate.

Peletii din lemn au o putere calorica mare si sunt vazuti ca o alternativa ieftina la sistemele bazate pe consumul de electricitate, lemn, carbune sau gaz natural. Avantajul utilizarii peletilor il constituie autonomia (nu ai nevoie de o infrastructura tehnica prea vasta si pot fi utilizati in zone izolate), transportul ieftin si sigur (spre deosebire de cazul combustibililor fosili).

peleti produsi din rumegus de stejar si fag

Vrei detalii despre liniile de peleți rumeguș sau paie?

Întreabă unul dintre experții noști în utilaje pentru lemn!

Vrei detalii despre robotul de vopsire în 5 axe?

Întreabă experții noștri în utilaje pentru lemn!

Cum se produc peletii?

Productia peletilor presupune parcurgerea unor pasi necesari pregatirii materiei prime pentru presa care produce peletii si mai apoi o serie de utilaje pentru racirea si ambalarea / paletizarea acestora.

O linie de productie a peletilor este formata din mai multe echipamente cheie, care sunt necesare pentru transformarea materiei prime in peleti de inalta calitate:
  • Tocatorul de lemn si resturi vegetale: toaca, taie si marunteste bucatile de lemn sau resturi vegetale in dimensiuni mici, uniforme
  • Rafinatorul sau moara cu ciocanele: pregateste materia prima pentru productia peletilor si este responsabil pentru indepărtarea impuritatilor si a altor particule straine din materialul brut, pentru a produce peleti de calitate superioara. Materialul brut este apoi macinat sub forma de pulbere fina, pentru a usura procesul de productie a peletilor.
  • Uscatorul: reduce umiditatea din lemn pana la un nivel de maxim 12% pentru un proces de peletizare optim. Cele mai eficiente uscatoare pentru rumegus sunt rotative, in cazul liniilor de peleti ce nu depasesc o productivitate de 500 kg / ora si uscatoare cu banda in cazul liniilor industriale cu capacitate de productie de 1 - 8 tone / ora.
  • Presa de peleti: comprima materialul uscat in cilindri sub forma de peleti cel mai adesea cu un diametru de 6 mm si o lungime de aproximativ 20 mm insa matrita presei poate fi configurata si pentru alte dimensiuni
  • Instalatia de racire: raceste peletii produsi pentru a le creste durabilitatea si-i pregateste pentru procesul de ambalare.
  • Sistem vibrant de desprafuire peleti: elimina toate impuritatile dupa procesul de peletizare a rumegusului
  • Sistemul de ambalare: impacheteaza peletii din rumegus in saci sau big-bag pentru a fi depozitati si livrati catre consumatorul final. Exista sisteme de ambalare / insacuire semiautomate ce necesita interventia unui operator pentru a supraveghea procesul de cantarire si sigilare dar si sisteme complet automate de insacuire formate din roboti de cantarire si sigilare saci, roboti de paletare si roboti de infoliere a paletilor.
  • Silozuri pentru depozitarea rumegusului si peletilor, snecuri de transport, benzi rotative, instalatie de exhaustare
Rafinator, moara cu ciocanele pentru productia de peleti
Presa productie peleti 150 kW - Nova Pellet

Ce tipuri de materiale pot fi utilizate pentru productia de peleti?

Cea mai utilizata materie prima pentru productia de peleti este lemnul, tocat sub forma de rumegus. Este o sursa regenerabila, complet biodegradabila, nu eliberează dioxid de sulf sau de azot in atmosfera, are putere calorica foarte mare si este considerat eficient din punct de vedere al costurilor.

Care sunt avantajele utilizării peleților pentru încălzirea locuințelor?

Utilizarea peletilor pentru incalzirea locuintelor poate fi mai economica si mai eficienta decat utilizarea combustibililor fosili, precum carbunele sau gazul. De asemenea, peletii sunt considerati o sursa de energie curata si durabila.

Cum aleg cea mai buna linie de productie a peletilor din rumegus?

In primul rand trebuie sa stiti ca o linie de productie peleti profesionala necesita o cantitate mare de rumegus pentru a fi eficienta din punct de vedere economic. Fie ca achizitionati materia prima din diverse surse de exploatare forestiera fie ca aveti activitate in productia de cherestea sau debitare a bustenilor configurarea unei linii de productie peleti trebuie sa reflecte capacitatea dvs. reala de productie. Aceasta trebuie sa functioneze 24 / 7, sa aiba un grad de automatizare cat mai mare pentru a elimina pe cat posibil personalul ce deserveste la intreg procesul de peletizare a rumegusului si sa produca peleti de calitate ce pot fi comercializati conform normelor de pe piata din Romania dar si UE.

YouTube player

YouTube player

YouTube player

YouTube player

Folosim cookie-uri pentru a asigura functionarea corecta a site-ului. Continuand sa utilizati site-ul sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.