Linie debitare bușteni fag, productivitate 90 mc / schimb (8 ore), cu aliniere automată după inima roșie de la producătorul numărul 1 în Europa, Primultini a fost montată de echipa tehnică Wood Expert în județul Neamț.

YouTube player

Cum funcționează sistemul de scanare a buștenilor și alinierea automată după inima roșie?

Tehnologia revoluționară folosește 3 scannere ce pătrund în profunzimea bușteanului și camere video la fiecare capăt pentru vizualizarea facilă din interiorul cabinei de control. Poziționarea se face în mod automat după inima roșie astfel se va obține maximul de productivitate. Această tehnologie modernă de scanare a buștenilor Prime este brevetată de Primultini.

Printr-o simplă încercuire de către operator a inimii roșii pe ecranul tactil, alinierea fagului și diagrama de optimizare a tăierii se execută în mod automat. Operatorul confirmă fiecare operație de debitare a bușteanului prin simpla apăsare a unei taste sau poate face modificări în mod manual în funcție de necesități.

Cărucior hidraulic portbuștean

Are 3 morse independente, acționare 100% hidraulică și viteză de retur 240 m/min. Este singurul cărucior portbuștean existent pe piața europeană cu tampon dublu, fapt ce duce la protecția suplimentară a morselor în timpul încărcării bușteanului pe cărucior prin absorbirea aproape în totalitate a șocurilor în special pentru buștenii de diametru mare. Acest lucru se traduce într-o durată de exploatare a liniei de debitare mult mai îndelungată și costuri reduse de înlocuire a tampoanelor față de reparația întregului cărucior.

Coloana de tăiere Primultini 1600

Coloana de tăiere este cunoscută sub numele de gater vertical, are o construcție monobloc din fontă, volantă de 1600 cu prindere stânga-dreapta și sistem de frânare Brembo (tehncologie folosită în circuitele de formula 1) ce face ca linia de debitare să se oprească instant în momentul în care operatorul eliberează pedala de avans sau apar probleme fapt ce duce la siguranța în exploatare dar și la protejarea completă a întregii instalații. 

Motorul coloanei de tăiere are o putere de 132 kW ce asigură o productivitate de 90 mc / schimb (8 ore de lucru) pentru cherestea și până la 150-160 mc pentru prisme.

Evacuarea cherestelei din debitarea buștenilor se face pe ruliere de transfer până la multilamă, iar lăturoaiele și bucățile de scoarță din prima felie sunt evacuate separat pe lanțuri motorizate și flipper.

Wood Expert Industry reprezintă de peste 15 ani în exclusivitate în România tehnologia de debitare a buștenilor Primultini. În tot acest timp am pus în funcțiune peste 40 de linii de debitare verticale, cunoscute și sub numele de gatere verticale și sute de soluții inovatoare pentru producția de cherestea în zeci de fabrici moderne.

Video linii debitare bușteni Primultini – montaje Wood Expert

YouTube player

YouTube player

YouTube player

YouTube player

YouTube player

YouTube player

Vrei detalii despre linie debitare bușteni fag?

Întreabă unul dintre experții noști în utilaje pentru lemn!

Vrei detalii despre linie debitare bușteni fag?

Întreabă experții noștri în utilaje pentru lemn!

Linii debitare bușteni montate de Wood Expert