Necesitatea instalatiilor de exhaustare rumegus

In atelierele si fabricile de prelucrare a lemnului, rumegusul este unul dintre cele mai comune deseuri. Pe langa faptul ca poate fi un pericol pentru sanatatea angajatilor, acumularea de rumegus poate fi o sursa de incendii, poate afecta calitatea aerului din incapere si poate scadea drastic productivitatea odata cu performanta utilajelor. Pentru a remedia aceste probleme, este necesara instalarea unei instalatii de exhaustare a rumegusului.

O instalatie de exhaustare a rumegusului este o unitate care are rolul de a colecta si de a evacua rumegusul generat in timpul prelucrarii lemnului. Aceasta este formata dintr-un sistem de conducte si un ventilator puternic care aspira aerul poluat din incapere si il transporta catre un filtru, unde particulele de rumegus sunt retinute. Aerul filtrat este apoi eliberat in exteriorul cladirii, iar rumegusul este depozitat in silozuri cu racleti, silozuri metalice sau in saci in functie de tipul rumegusului, uscat sau verde si cantitate.

In cazul instalatiilor de exhaustare produse de producatorul nostru OMAR Italia, tubulatura este fabricata dintr-o tabla galvanizata groasa, tratata special iar coturile sunt fabricate pe CNC din otel-inox de grosimi mari pentru rezistenta sporita la frecare (min 1.5 – 3mm).

Puterea de extractie oferita de instalatiile noastre de exhaustare variaza intre 50.000 la peste 250.000 mc / ora in functie de numarul de utilaje din atelier sau fabrica si tipul rumegusului ce urmeaza a fi extras. Viteza de absorbtie la gurile de exhaustare este de minim 30 m / secunda.

Foto montaj instalatie de exhaustare rumegus verde

Wood Expert Industry a montat si pus in functiune sute de instalatii de exhaustare atat pentru rumegus verde, in fabrici de cherestea si semifabricate din lemn, silozuri in depresiune, silozuri metalice dar si instalatii de exhaustare simple cu saci pentru ateliere si fabrici de mobila.

Mai jos doar cateva dintre montajele efectuate in ultimii 2 ani de echipa noastra de ingineri de service:

Interesat de o instalatie de exhaustare?