Instalația de exhaustare a rumegușului rezultat în urma procesării lemnului verde este absolut necesară în orice fabrică de debitare bușteni, producție și prelucrare a cherestelei. Aceasta trebuie să fie racordată prin tubulatură la fiecare utilaj în parte și să asigure un debit de aer extras optim, calculat în funcție de numărul de utilaje și capacitatea lor de producție, pentru a menține un mediu curat, ce influențează în mod egal condiția utilajelor cât și starea de sănătate a angajaților. Aportul de aer extras, este filtrat și apoi eliminat în atmosferă în conformitate cu toate normele de poluare impuse în U.E iar resturile de dimensiuni mai mari sunt depozitate in siloz.

Instalația de exhaustare montată în județul Buzău are un debit de aer total pe ciclon de 55.000 m3/h cu o putere totală instalată de 175 kW și un nivel de zgomot de 88 dB(A).

Tubulatura este realizată din tablă zincată lisă cu diametru de 1200 mm iar bifurcațiile, conurile de adaptare și curbele sunt realizate din oțel inox prelucrarte pe CNC. Coșul de evacuare este realizat din tablă zincată spiralată cu diametru de 1050 mm, atașat direct pe orificiul de evacuare al ventilatorului.

Galerie foto montaj instalație exhaustare rumeguș verde

Galerie foto siloz metalic depozitare rumeguș uscat

Vrei detalii despre instalația de exhaustare?

Întreabă unul dintre experții noști în utilaje pentru lemn!

Vrei detalii despre instalația de exhaustare?

Întreabă experții noștri în utilaje pentru lemn!