Fonduri UE 2024 nerambursabile prin programul lansat de ADR Sud Muntenia ce vizează firmele mici și micro din județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova ce pot obține ajutoare de 50.000 – 200.000 EUR pe proiect inclusiv în domeniul prelucrării lemnului și fabricarea de mobilă. 

În regiunea Sud-Muntenia, un nou apel de proiecte cu fonduri europene nerambursabile s-a lasnat oficial și promite să dinamizeze peisajul economic local, oferind microîntreprinderilor și întreprinderilor mici oportunitatea de a-și intensifica creșterea durabilă și competitivitatea.

Această inițiativă, parte dintr-un program mai amplu de dezvoltare regională, încurajează adoptarea inovațiilor tehnologice, practicilor de economie circulară, extinderea pe piețele internaționale, certificările de calitate și digitalizarea afacerilor.

Depunerea proiectelor se va face în sistem online prin platforma MySmis202 în perioada 15 martie 2024, ora 8:00 și 14 iunie 2024, ora 12:00.

Conform punctajului obținut în urma evaluării firmele ce vor fi selectate vor primi granturi în valoare de 50.000 – 200.000 EUR.

Suma maximă de finanțare nerambursabilă disponibilă pentru un proiect de investiții este limitată la 90% din costurile eligibile totale ale investiției, adică la echivalentul în lei al sumei de 200.000 euro, conform cursului de schimb InforEuro valabil în momentul acordării ajutorului de minimis.

Cofinanțarea aplicantului trebuie să fie minim 10% din valoarea eligibilă a investiției solicitată din ajutorul de stat regional.

Firmele ce vor aplica pentru programul de finanțare vor primi punctaj dacă solicitantul are sediul social sau un punct de lucru în regiunea Sud-Muntenia și a activat în această regiune de la 1 ianuarie 2022.

Vrei să aplici pentru Fonduri UE 2024 Sud-Muntenia?

Descarcă ofertele noastre pentru utilaje lemn pentru un proiect de succes!

Vrei să aplici pentru Fonduri UE 2024 Sud-Muntenia?

Descarcă ofertele noastre pentru utilaje lemn pentru un proiect de succes!

Lista codurilor CAEN eligibile pentru finanțare cu fonduri europene în prelucrarea lemnului – Regio Sud-Muntenia 2024

 • 1610 – Tăierea și rindeluirea lemnului
 • 1621 – Fabricarea de furnire și a panourilor de lemn
 • 1622 – Fabricarea parchetului asamblat în panouri
 • 1623 – Fabricarea altor elemente de dulgherie și tâmplărie pentru construcții
 • 1624 – Fabricarea ambalajelor din lemn
 • 1629 – Fabricarea altor produse din lemn; fabricarea articolelor din plută, paie și din alte materiale
 • 3101 – Fabricarea de mobilă pentru birouri și magazine
 • 3102 – Fabricarea de mobilă pentru bucătării
 • 3103 – Fabricarea de saltele și somiere
 • 3109 – Fabricarea de mobilă n.c.a.

Condiții de eligibilitate a firmelor ce depun proiecte pentru fonduri UE Sud-Muntenia 2024

 1. Firmele ce depun pentru fondurile UE nerambursabile trebuie să fi operat continuu pentru cel puțin un an fiscal complet anterior depunerii aplicatiei pentru finanțare, începând cel puțin de la 1 ianuarie 2022, fără întreruperi temporare ale activității în anul fiscal curent sau în anul fiscal precedent și să fi înregistrat un profit operațional (mai mare de 0 lei) în anul fiscal precedent depunerii cererii.
 2. La momentul aplicării pentru finanțare, solicitantul trebuie să aibă sediul principal sau unul secundar în regiunea Sud-Muntenia. Dacă proiectul impune deschiderea unui nou sediu secundar, solicitantul trebuie să se angajeze să înregistreze acest loc de implementare ca punct de lucru până la încheierea proiectului.
 3. La momentul aplicării pentru finanțare, solicitantul trebuie să fie înregistrat cu domeniul de activitate eligibil (cod CAEN) vizat de investiție ca obiect de activitate al întreprinderii, fie ca activitate principală, fie secundară.
 4. La momentul solicitării și acordării finanțării, aplicantul trebuie să fie clasificat ca:
  • microîntreprindere ce are sub 10 angajați și o cifră de afaceri anuală sau un bilanț total ce nu depășește echivalentul a 2 milioane EUR
  •  întreprindere mică ce are sub 50 angajați și o cifră de afaceri anuală sau un bilanț total ce nu depășește echivalentul a 10 milioane EUR

În concluzie, începând cu data de 15 martie 2024 fondurile europene pot fi accesate de firmele micro și mici din industria de prelucrare a lemnului pe regiunea Sud-Muntenia, mai exact județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman granturi de câte 50.000 – 200.000 EUR pe proiect cu un aport din partea beneficiarului de minimum 10%.

Pentru detalii complete și descărcare Corrigendum accesați pagina oficială ADR Muntenia aferentă proiectului PRSM/160/PRSM_P1/OP1/RSO1.3/PRSM_A44.

Pachete utilaje pentru prelucrarea lemnului Wood Expert – Fonduri UE 2024 regiunea Sud-Muntenia

Pentru a veni în sprijinul firmelor micro și mici din industria de prelucrare a lemnului am pregătit pechete de utilaje ce se încadrează în plafonul maxim stabilit de 200.000 EUR și acoperă toate tipurile de prelucrare. 

Tot ce trebuie să faceți este să completați formularul de mai jos și veți primi automat pe adresa de email completată oferta comercială pentru linia de producție aleasă, ofertă ce poate fi anexată la dosarul depus pentru obținerea fondurilor europene.