Wood Expert reprezintă relații bazate pe încredere, profesionalism și respect, fapt ce ne poziționează printre liderii pieței de utilaje destinate prelucrării lemnului în România.

Avem o echipă de profesioniști cu experientă atât pe partea de consiliere tehnică, proiectare linii tehnologice și fluxuri de producţie, dar și în ceea ce privește service-ul echipamentelor.

 

Tehnologizarea fabricii de mobilă și stabilirea unui flux de producție

Printre proiectele realizate în anul pandemiei vrem să mentionăm o nouă fabrică de mobilă în București, unde beneficiarii au cerut productivitate sporită și calitate premium a finisajelor, costul de întreținere a echipamentelor cât mai scăzut totul intr-un timp cât mai scurt de finalizare a proiectului.

Fluxul tehnologic a fost gândit astfel încât pornind de la panourile din PAL sau MDF să iasă pe poarta fabricii corpuri complete de mobilier cu finisaje premium. Fie că vorbim de simple elemente din PAL melaminat sau elemente din MDF cu frezări complexe pe CNC, șlefuiri ultrafine pe mașina de calibrat și șlefuit sau o vopsire perfectă asigurată de robotul de vopsire prin pulverizare.

 

 

Circular de taiat in pachet - Casadei Busellato Axo 300

Circular de tăiat în pachet – Axo 300

Masina de aplicat cant automata - Casadei Busellato Flexa 507

Masina de aplicat cant automata – Flexa 507

 

Echipamente ce folosesc tehnologie de ultimă generație

Fabrica de mobilă a fost echipată cu un circular de formatizat în pachet Axo 300 pentru tăierea mai multor panouri de PAL / MDF stivuite în același timp. La acest CNC cu axe controlate a fost adăugat un dispozitiv de ridicare a panourilor în vid suspendat pe un cadru metalic mobil pentru o manipulare ușoară și sigură a panourilor și o imprimantă de etichetare pentru gestionarea simplă a loturilor de producție.

Echipamente ce au completat fluxul tehnologic de producție

  • circular cu incizor și masă mobilă producător SCM
  • mașina automată de aplicat cant Flexa 507 – pentru panouri cu grosime de până la 60mm, grosimea cantului de până la 8 mm
  • CNC-ul EasyJet proiectat în special pentru fabricarea piselor de mobilier și a ușilor de interior,
  • CNC-ul de găurire și canelare JetSmart – cu citire automată a dimsniunii pieselor pentru o aliniere perfectă

CNC gaurire si canelare - Casadei Busellato Jet SmarT

CNC gaurire si canelare – Jet SmarT

CNC prelucrare PAL si MDF - Casadei Busellato Easy JeT

CNC lemn prelucrare elemente de mobilier – Casadei Busellato Easy JeT

 

În completarea acestora am venit cu o mașină de calibrat și șlefuit produsă de Heesemann Germania cu viteză de avans ajustabilă prin convertor de frecvență, cu dispozitiv de curățare a benzii și reglare motorizată a grosimii pieselor prin ajustarea părții superioare a mașinii. Un robot de vopsire prin pulverizare la care am atașat o cameră presurizată de uscare de la Giardina Group completează fluxul de producție pentru finisaje de excepție.

Toate echipamentele au fost legate la un sistem de exhaustare capabil să îndeplinească toate standardele de performanță și să fie compatibil cu normele de filtrare și depozitare a resturilor lemnoase de fabricație.

Masina de calibrat si slefuit - Heesemann Impression

Masina de calibrat si slefuit – Heesemann

Robot de vopsire prin pulverizare - Giardina Group

Robot de vopsire prin pulverizare – Giardina Group

Astfel la începutul anului 2021 echipa Wood Expert a reusit să finalizeze ultimele teste de producție și să predea fabrica beneficiarilor.

În decursul celor peste 15 ani de activitate am asigurat calitatea serviciilor și am oferit soluții tehnologice profesionale în cele peste 300 de investiții în fabrici complete de prelucrare a lemnului si sutele de utilaje clasice puse în funcțiune de inginerii noștri la care s-a adăugat un service în garanție și postgaranție premium.

Wood Expert vine în întâmpinarea celor mai exigente cerințe din piață cu soluții tehnologice concrete dovedite în timp. Cei ce ne-au ales drept parteneri și ne-au oferit încrederea demonstrează stabilitatea și profesionalismul de care am dat dovadă în cei peste 15 ani de activitate și pe această cale dorim să le mulțumim.

Vrei sa intri in contact cu unul dintre consultantii nostri ?

CONTACTEAZA EXPERTII IN UTILAJE DE PRELUCRARE A LEMNULUI !

VREI MAI MULTE DETALII DESPRE UNUL DINTRE ECHIPAMENTE?

INTREABA EXPERTII NOSTRI IN DOMENIU!

Folosim cookie-uri pentru a asigura functionarea corecta a site-ului. Continuand sa utilizati site-ul sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.