Cazan de apa supraincalzita/abur – model CTS/CTV

 

 • Puterea termica a camerei de ardere: 0,1 – 7 MWH
 • Presiunea maxima a cazanului: 4 -12 bar

Cere oferta pe email

Producator: Sceat / BE.TA

Cazan de apa supraincalzita/abur – model CTS/CTV

 

 • Puterea termica a camerei de ardere: 0,1 – 7 MWH
 • Presiunea maxima a cazanului: 4 -12 bar

Cere oferta pe email

Răspundem în maxim 24 de ore!

0732.672.147 Whatsapp Producator: Sceat / BE.TA

Cazan de apa supraincalzita/abur – model CTS/CTV

Cazanul este de tip semifix orizontal de sectiune rotunda cu trei drumuri de fum, montat pe batiu din profile de otel, fiind usor de transportat si amplasat pe pozitie.

Toate materialele folosite sunt de calitate si certificate de ISPESL Italia. Placile tubulare sunt gaurite, alezate si sanfrenate corespunzator pentru sudura tevilor de fum.

Focarul de diametru mare are inglobate piesele specifice pentru dilatare la cald. Intoarcerea fumului din focar se realizeaza prin intermediul unei camere termice complet izolata. Toate sudurile sunt controlate cu sisteme de control nedistructiv conform normelor legale in vigoare.

Cele doua camere de fum sunt dotate cu usi de inspectie si curatire a tevilor de fum. Corpul extern este izolat cu vata de sticla de inalta densitate si acoperit cu tabla de inox.

Accesoriile ce echipeaza cazanul cuprind :

 • ventil presiune vapori
 • ventil de siguranta conform normelor ISPESL
 • grup de alimentare cu ventil de interceptare si retinere
 • grup de descarcare
 • indicator de nivel cu robinet de interceptarre si purjare
 • manometru montat pe suport
 • presostat pentru oprire ardere
 • presostat de reglare presiune.

REGULATOR AUTOMAT DE NIVEL :

 • pentru pornirea si oprirea automata a pompei de alimentare exista un grup de sonde exterior corpului generatorului ( o sonda de masa si doua de nivel ) precum si doua relee electronice actionate la joasa tensiune si legate in tabloul electric general.

SONDA ELECTRONICA DE SIGURANTA :

 • aplicata pe spatele cazanului , independenta mecanic si electric de regulatorul de nivel descris mai sus.

POMPA CENTRIFUGA :

 • prevazuta pentru alimentarea cu apa a generatorului, dimensionata corespunzator capacitatii acestuia si echipata cu motor electric.

Cazanele model “CTA” in varianta de baza trebuiesc completate pentru a fi functionale cu una din variantele de alimentare cu combustibil manuala sau automata , precum si cu accesoriile necesare evacuarii fumului, din lista de ACCESORII LA COMANDA:

TABLOU ELECTRIC DE COMANDA : executat din tabla vopsita , cuprinde aparatura electrica necesara pentru controlul furniturii electrice si electronice montate pe cazan si este livrat cu varianta de baza.

SILOZ TAMPON: destinat acumularii de combustibil – rumegus lemn – la gura de alimentare a instalatiei de ardere, contine maxim 1 mc de combustibil . Silozul tampon este prevazut cu indicator de nivel transparent, doi senzori de nivel cu paleta, doua porti de inspectie sus/jos, un extractor combustibil , o gura de alimentare, structura metalica de sustinere. Este livrat ca optional.

INJECTOR ORIGINAL “AUTOFOCO” PENTRU RUMEGUS DE LEMN CU UMIDITATE DE MAX 60%: prevazut cu alimentare automata prin transportor cu melc. Gratar fix cu grilaj modular interschimbabil din fonta speciala. Transportor cu melc special cu pas diferentiat pentru alimentare omogena. Instalatia este echipata cu : ventilator de insuflare aer combustibil, motoreductor de actionare transportor cu melc, conducte de aer primar si aer secundar cu clapete de distributie, structura metalica de pozitionare. Este livrat ca optional.

GRATAR PENTRU ALIMENTARE MANUALA: este un gratar fix din bare de fonta nodulara speciala, fixat in material refractar , usor interschimbabil. Este destinat numai alimentarii manuale si livrat ca optional.

FILTRU DEPURATOR MULTICICLON: Filtru este dimensionat la parametrii de capacitate si putere a cazanului pe care il deserveste. Constructie din tabla de otel sudata si nervurata prevazuta cu cicloane decantoare executate din fonta. Instalatia este echipata cu vas decantor si colector de pulbere pozitionat pe suport cu picioare de fixare metalice precum si cu ventil stelar. Depuratorul este prevazut cu o usa de inspectie. Filtrul depurator multiciclon garanteaza expulzarea de fum cu o concentratie de pulbere de cca 150 mg/Nmc si este livrat ca optional.

ELECTROASPIRATOR DE FUM: pentru aspiratie fum din filtru depurator si impingere pe cosul de fum. Constructie metalica din tabla de otel rezistenta la temperaturi inalte. Echipat cu motor electric si pozitionat pe un batiu de fixare, este livrat ca optional.

COS DE FUM: construit din tronsoane de otel cu flanse de legatura si sistem de bazare. Inaltime totala 8 m , echipat cu capac antiploaie, este livrat ca optional.

RACORDURI: cuprind piesele de legatura intre cazan, filtru depurator multiciclon, electroaspirator fum si cosul de fum. Se monteaza de producator in fabrica apoi se demonteaza se marcheaza si se ambaleaza pentru transport la client si sunt livrate ca optionale.

Cazanul model CTA este livrat fara ambalaj. Cazanul trebuie instalat în pozitie orizontala intr-un mediu adecvat inchis unde podeaua este perfect neteda si cazanul se poate amplasa pe un suport stabil.

Distantele minime sunt urmatoarele: lateral si spate 60 cm. fata 130 cm. deasupra100 cm.

In afara de distantele prescrise mai sus va sugeram sa tineti cont si de distantele necesare pentru deschiderea usilor cazanului, instalatiei centrifugale de separare a prafului, dimensiunea sistemului de alimentare cu combustibil, spatiul necesar pentru intretinerea componentelor cazanului.

Cazanul cu alimentare automata este echipat cu un tablou de control general care cuprinde toate instrumentele necesare pentru protectia electrica a motoarelor si dispozitivelor necesare pentru programarea diferitelor ciclurilor de functii.

Toate conexiunile cu motoarele, cu releele si cu instrumentele de control termostatic sunt executate de producator.

Conexiunile electrice externe spre tabloul de control trebuie executate de client cu cabluri capabile sa reziste la sarcinile electrice ale cazanului, în acord cu normele în vigoare.

Conectarea la sistemul electric trebuie executata de un tehnician calificat. Verificarile si procedurile de instalare trebuie efectuate de tehnicieni calificati.

WOOD EXPERT INDUSTRY, asigura un tehnician calificat pentru verificarea instalatiei si a montajului inainte de punerea în functiune, executia nefiind inclusa în pret.

Instalatia hidraulica trebuie sa fie construita cu tevi de dimensiuni potrivite în raport cu puterea cazanului, cu cantitatea de apa, cu consumul de combustibil astfel incat apa fierbinte sa poata fi pompata de pompe de dimensiune corespunzatoare.

Schema hidraulica de racordare propusa este cea folosita normal, cu colectori de trimitere si retur, pompa de circulare pe circuitul primar .

Schema hidraulica este descrisa mai mult ca un exemplu de ghidare si nu este obligatorie. Schema poate fi construita în alte moduri în functie de nevoile particulare ale clientului. Este totusi extrem de important ca pompa de recirculare sa ramana în schema chiar cand cazanul este oprit pentru a se mentine temperatura ceruta. Este foarte important ca diferenta de temperatura intre apa fierbinte livrata si retur sa nu depaseasca 25 grade si prin urmare temperatura minima de intoarcere a apei în boiler sa nu scada sub 60 grade.

La constructia centralei termice supapele, flansele si racordurile folosite trebuie sa suporte temperaturile agentului furnizat de cazan . Este necesar sa se instaleze în circuitul de alimentare cu apa, un robinet de reglare a debitului, un termostat de siguranta cu resetare manuala si un robinet de descarcare termica.

Apa rece cu care se alimenteaza cazanul trebuie furnizata de un vas (rezervor) de expansiune deschis, in cazul cazanelor ce produc apa calda, echipat cu un dispozitiv de incarcare (umplere) si cu un dispozitiv de supraplin.

Rezervorul trebuie sa fie instalat la o inaltime mai mica de 20 m de cazan dar nu mai aproape de 5 m. pentru a impiedica apa sa atinga punctul de fierbere.

Presiunea maxima de alimentare este de 2 bar (200 KPa). In cazul cazanelor care produc apa supraincalzita sau vapori la temperaturi si presiuni ridicate, alimentarea cu apa se va realiza printr-un sistem de preincalzire al apei. Apa folosita în centrala trebuie sa fie tratata pentru a ne asigura ca orice urma de murdarie, rugina, calciu sau impuritate, etc. este eliminata.

Daca este necesar tratati apa cu agenti de dedurizare pentru a se obtine urmatorii parametrii: Duritate totala 10,5ppm. Alcalinitate 745mg/l CaCO3 ; pH 8,0 – 11,5 ; Dioxid de siliciu 105 ppm; Cloruri 3480 ppm.

Cazanul poate opera daca se prevede un cos de fum cu o inaltime minima de 8 m si un diametru conform dimensiunii indicate în caracteristicile tehnice.

Cumparatorul va asigura utilitatile necesare functionarii cazanului precum si: incinta pentru amplasare cazan; cos de fum cu inaltimea de minim 8 m; vas de expansiune sau sistem de alimentare cu preincalzire; instalatia de alimentare cu apa; patru lucratori calificati pentru montaj.

Consumul de combustibil – deseuri de lemn – estimat pentru fiecare cazan este calculat pentru un lemn cu puterea calorica de minim 3000 Kcal/h.

CAZAN DE APA SUPRAINCALZITA CU INCARCARE MANUALA

 • Puterea termica a camerei de ardere: 0,1 – 7 MWH
 • Presiunea maxima a cazanului: 4 -12 bar

Review-uri

Nu există review-uri.

Adaugă review acum pentru „Cazan de apa supraincalzita/abur – model CTS/CTV”

Vrei mai multe detalii despre acest utilaj pentru lemn?
Hai să discuți cu unul dintre experții noștri în utilaje pentru lemn!

Vrei mai multe detalii despre acest utilaj pentru lemn?

Întreabă experții noștri in utilaje prelucrarea lemnului!

Utilaje noi cu livrare imediată

Descoperă gama noastră de utilaje prelucrare lemn cu livrare imediată din stoc. Transport și montaj gratuite. Garanție 12 luni.

Vezi utilaje noi stoc

Utilaje second hand în stoc

Utilajele sunt revizionate, în stare excelentă de funcționare și sunt pregătite pentru livrare. Transport și montaj gratuite. Garanție 6 luni.

Vezi utilaje SH stoc

Utilaje second hand în stoc

Utilajele sunt revizionate, în stare excelentă de funcționare și sunt pregătite pentru livrare. Transport și montaj gratuite. Garanție 6 luni.

Vezi utilaje SH stoc

Utilaje noi cu livrare imediată

Descoperă gama noastră de utilaje prelucrare lemn cu livrare imediată din stoc. Transport și montaj gratuite. Garanție 12 luni.

Vezi utilaje noi stoc