Cazan de apa calda – model MTN

  • Puterea nominala: 900.000 Kcal/h
  • Puterea termica a camerei de ardere: 1.125.000 Kcal/h
  • Presiunea maxima a cazanului: 1 bar

Cere oferta pe email

Producator: Sceat / BE.TA

Cazan de apa calda – model MTN

  • Puterea nominala: 900.000 Kcal/h
  • Puterea termica a camerei de ardere: 1.125.000 Kcal/h
  • Presiunea maxima a cazanului: 1 bar

Cere oferta pe email

Răspundem în maxim 24 de ore!

0732.672.147 Whatsapp Producator: Sceat / BE.TA

Ultimele noutăți și montaje Wood Expert

Vezi toate montajele

Cazan de apa calda – model MTN

Societatea SCEAT este specializata in fabricarea cazanelor de apa calda, apa supraincalzita, abur si a altor produse din sectorul de incalzire.

Compania a fost fondata la inceputul anilor ’50, acumuland experienta in domeniu si perfectionandu-si potentialul tehnologic si tehnica de constructie.

CAZANE  INDUSTRIALE DE MARE PUTERE PENTRU APA CALDA ,CAPACITATE DE LA 0.1GKCAL/H PANA LA 10 GKCAL/H,   CU FUNCTIONARE PE COMBUSTIBIL SOLID – MODEL MTN / SECTIUNE DREPTUNGHIULARA, PRODUCTIE “ SCEAT” ITALIA

 

BOILER metalic pentru producerea de apa fiarta cu inversie de fum, alimentat cu deseuri din lemn, rumegus, bucati de lemn, brichete, etc.

Boilerul  MTN incalzeste apa pana la 95 grade Celsius. Acest boiler a fost proiectat şi construit special sa folosesca combustibil solid şi ca alternativa combustibil lichid şi gazos.

Structura autoportanta este realizata dintr-o placa groasa de otel cu camera de combustie de volum mare cu pereti umezi. Are o gura de acces pentru incarcarea manuala a materialului şi pentru curatirea periodica a cosului de jar.

Schimbatorul de caldura este de tip orizontal cu tevi de otel (MANESMANN SS.), este scufundat în apa şi are trei recuperatoare de caldura de fum marind astfel randamentul termic pina la 90 %.

Recuperatoarele de caldura sunt conectate la extremitatile camerelor de evacuare a fumului şi pot fi deschise şi inspectate pentru indepartarea reziduurilor de combustie şi pentru operatile de intretinere periodica. Soclul metalic este acoperit cu material refractar pentru temperaturi inalte iar peretii laterali sunt izolati cu elemente refractare care permit sa se atinga temperaturi inalte pentru un consum optim de combustibil.

Soclul contine alimentatorul şi colectorul de cenusa în caz ca se foloseste incarcarea manuala a combustibilului sau cosul de jar în cazul în care se foloseste alimentarea automata cu rumegus de la un dispozitiv Fuocomatic.

Toate boilerele  MTN pot fi prevazute cu o placa suport demontabila pentru instalarea unui arzator de gaz sau motorina cu protectie interna realizata din material refractar. Deasemenea ele sunt prevazute cu un termostat pentru controlul temperaturii

Boilerele MTN sunt complet izolate termic cu un strat de azbest cu inalta putere de izolatie, protejat de carcasa metalica emailata a sobei.In cazul boilerelor prevazute cu alimentare automata, alimentarea automata cu combustibil este asigurata de un sistem Fuocomatic compus din: container de alimentare cu rumegus si/sau brichete de rumegus, un dispozitiv intern de alimentare şi un motoreductor ortogonal, motor de alimentare cu viteza variabila a debitului de rumegus, concasor de brichete de tip helicoidal cu motoreductor coaxial, ventilator de aer pentru combustia primara şi secundara, dispozitiv anti-incendiu (cu apa)cu comanda termostatica.

Boilerele MTN indeplinesc cerintele de combustie a multor tipuri de combustibili solizi ciclonati sau multiciclonati garantand functionarea conform normelor in vigoare.

Boilerele MTN construite de SCEAT Italia, functioneaza la presiune atmosferica, alimentarea cu apa urmind a fi facuta de client prin sistem vas de expansiune . Termostatul de siguranta cu resetare manuala temperatura de operare: 100 0C este montat numai la boilerele cu alimentare automata tip FUOCOMATIC.

Termometru temperatura de lucru:100C. Boilerul model MTN este livrat fara ambalaj. Boilerul trebuie instalat în pozitie orizontala intr-un mediu adecvat inchis unde podeaua este perfect neteda şi boilerul se poate amplasa pe un suport stabil.

Distantele minime sunt urmatoarele: lateral şi spate 60 cm. fata 130 cm. deasupra100 cm. In afara de distantele prescrise mai sus va sugeram sa tineti cont şi de distantele necesare pentru deschiderea usilor boilerului, instalatiei centrifugale de separare a prafului, dimensiunea sistemului de alimentare cu combustibil, spatiul necesar pentru intretinerea componentelor boilerului.

Boilerul cu alimentare automata este echipat cu un tablou de control general care cuprinde toate instrumentele necesare pentru protectia electrica a motoarelor şi dispozitivelor necesare pentru programarea diferitelor ciclurilor de functii. Toate conexiunile cu motoarele, cu releele şi cu instrumentele de control termostatic sunt executate de producator. Conexiunile electrice externe spre tabloul de control trebuie executate cu cabluri capabile sa reziste la sarcinile electrice ale boilerului, în acord cu normele în vigoare.

Conectarea la sistemul electric trebuie executata de un tehnician calificat. Verificarile şi procedurile de instalare trebuie efectuate de tehnicieni calificati. WOOD EXPERT INDUSTRY, asigura un tehnician calificat pentru verificarea instalatiei şi a montajului inainte de punerea în functiune, executia nefiind inclusa în pret.

Instalatia hidraulica trebuie sa fie construita cu tevi de dimensiuni potrivite în raport cu puterea boilerului, cu cantitatea de apa, cu consumul de combustibil astfel incat apa fierbinte sa poata fi pompata de pompe de dimensiune corespunzatoare.

Schema hidraulica de racordare propusa de WOOD EXPERT INDUSTRY este cea folosita normal, cu colectori de trimitere şi retur,   pompa de circulare pe circuitul primar . Schema hidraulica este descrisa mai mult ca un exemplu de ghidare şi nu este obligatorie. Schema poate fi construita în alte moduri în functie de nevoile particulare ale clientului. Este totusi extrem de important ca pompa de recirculare sa ramana în schema chiar cand boilerul este oprit pentru a se mentine temperatura ceruta.

Este foarte important ca diferenta de temperatura intre apa fierbinte livrata şi retur sa nu depaseasca 25C şi prin urmare temperatura minima de intoarcere a apei în boiler sa nu scada sub 60C. La constructia centralei termice supapele, flansele şi racordurile folosite trebuie sa suporte o temperatura de 95C a apei. Este necesar sa se instaleze în circuitul de alimentare cu apa, un robinet de reglare a debitului, un termostat de siguranta cu resetare manuala şi un robinet de descarcare termica.

Apa rece cu care se alimenteaza boilerului trebuie furnizata de un vas (rezervor) de expansiune deschis echipat cu un dispozitiv de incarcare (umplere) şi cu un dispozitiv de supraplin. Rezervorul trebuie sa fie instalat la o inaltime mai mica de 20 m de boiler dar nu mai aproape de 5 m. pentru a impiedica apa sa atinga punctul de fierbere. Presiunea maximă de alimentare este de 2 bar (200 KPa).

Apa folosita în centrala trebuie sa fie tratata pentru a ne asigura ca orice urma de murdarie, rugina, calciu sau impuritate, etc. este eliminata. Daca este necesar tratati apa cu agenti de dedurizare pentru a se obtine urmatorii parametrii: Duritate totala: 10,5ppm. Alcalinitate: 745mg/l CaCO3 ; pH 8,0 – 11,5 ; Dioxid de siliciu: 105 ppm; Cloruri: 3480 ppm. Boilerul: poate opera daca se prevede un cos de fum cu o inaltime minima de 12 m şi un diametru conform dimensiunii indicate în caracteristicile tehnice.

 

ACCESORII PENTRU ALIMENTARE SI FUNCTIONARE AUTOMATA:

INJECTOR ORIGINAL “AUTOFOCO” PENTRU RUMEGUS DE LEMN  VERDE DIN DEBITARE –GRILA INCLINATA  pentru inalta umiditate, ce urmeaza a fi instalat in interiorul cazanului, cu focar realizat din grile de fonta speciala cu diuze multiple pentru randament optim al fluxului de aer primar, baza focarului din otel de grosime mare, complet cu tub si snec de alimentare, motovariator pentru reglajul cantitatii de combustibil, electroventilator si canale relative pentru emisia aerului primar si secundar cu reglare prin serande manuale

-Supliment samotare interioara(indicata pentru umiditate ridicata a rumegusului )

GRATAR PENTRU ALIMENTARE MANUALA este un gratar fix din bare de fonta nodulara speciala, fixat in material refractar , usor interschimbabil.

PREGATIREA CAMERE DE COMBUSTIE pentru o umiditate a deseurilor > de 60% (deseuri provenite direct din debitare).

– Aspirator fum pentru aspiratie fum din filtru depurator si impingere pe cosul de fum. Constructie metalica din tabla de otel rezistenta la temperaturi inalte. Echipat cu motor electric si pozitionat pe un batiu de fixare, este livrat ca optional.

Multiciclon fum – FILTRU DEPURATOR MULTICICLON Filtru este dimensionat la parametrii de capacitate si putere a cazanului pe care il deserveste. Constructie din tabla de otel sudata si nervurata prevazuta cu cicloane decantoare executate din fonta. Instalatia este echipata cu vas decantor si colector de pulbere pozitionat pe suport cu picioare de fixare metalice precum si cu ventil stelar. Depuratorul este prevazut cu o usa de inspectie. Filtrul depurator multiciclon garanteaza expulzarea de fum cu o concentratie de pulbere de cca 150 mg/Nmc

– Minisiloz pentru alimentarea constanta si uniforma cu biomasa, compus din:

1 Recipient inferior cu flanse de prindere

1 Protectie perimetrala superioara

1 Acoperire superioara

1 Inel din PVC

1 Usa de acces

3 Picioare de sustinere

1 Sistem de extractie de la siloz in snec

Piulite zincate si garnituri.

-Tablou electric automatizare 

-Cos fum

 

CONFIGURATIE VATRA ARDERE

-1 Valva Termostatica Danfoss AVTA 15, pozitionat pu tubul snecului, de legat la instalatia de apa rece existenta, pt prevenire incendii prin intoarcerea focului spre snec

PRODUCATOR SCEAT ITALIA

ACCESORII LA CERERE

 

1. SISTEM CURATARE AUTOMATA TUBURI DE FUM

-Constituit dintr-o serie de diuze cu presiune ridicata cu jet de aer din acumulatorul de aer comprimat

-Diuzele sunt alimentate cu electrovalva secventiala prin care este introdus aerul comprimat, astfel ca se sufla cu putere si se curata pulberile si cenusa rezultate din faza de ardere

 

2. TABLOU ELECTRIC CU PLC

Pentru gestionarea cazanelor, inclusiv a urmatoarelor componente :

-Inverter ventilator aer primar+1 valva modulanta pt aer primar

-1 valva modulanta pt control aer secundar+2 sisteme de partializare

-Inverter control ventlator tiraj fortat

-Inverter control arzator automat

Pentru gestionarea automata a cazanului :

-Tablou 2000x600x2100 mm

-aparatura completa electrica, electromotoare,telereductoare, INVERTER

-Touch Screen 10 inch

-PLC cu poarta Ethernet integrata,cu input/output digital si analogic

-serie completa de accesorii pt cablaje

-intrerupator general

-extractie aer pt racire tablou electric

-Software PT PLC si Display, adaptate pt automatizarea cazanului, a sistemului de extractie si de alimentare,cu pagini grafice etc

-Gestiune alarme in timp real,cu istoric

-Trend grafic cu randamentul cazanului

-telecontrol la distanta

-Depresimetru, pt monitorizarea in continuu a depresiunii in interiorul generatorului

-2 sonde de temperatura complete cu conexiuni

 

3. INSTALATIE DE PREINCALZIRE  A AERULUI PRIMAR SI SECUNDAR-ECONOMIZATOR

-Constituit dintr-un schimbator de caldura vertical, cu recuperare energie termica din gazele arse, de tip de fascicul de tevi verticale realizate cu tuburi  ASTM A 106 GR.B, sudate prin mandrinare, cu fluxul aer/fumuri de tipul in contracurent incrucisat,  montat dupa multiciclon

Preincalzitorul este dotat cu canale dirijare aer catre ventilatorul de aer primar si aer secundar

Descarcarea fumurilor este pe axa orizontala si este pozitionata in zona posterioara a casei fumurilor economizatorului

Economizatorul poate fi inspectat pe lateral prin intermediul unor usi de vizitare si este izolat cu straturi din vata minerala speciala cu fibra alungita si densitate ridicata, cf normelor sanitare in vigoare , cu sigilare cu mantelatura de forma paralelipipedica din otel carbon vopsit antiintemperii

 

4. EVACUAR AUTOMATA CENUSA

Snec pentru extragere cenusa racita cu apa, pozitionat in partea posterioara a arzatorului , complet cu recipient pentru preluare cenusa. Acest sistem reduce timpii de oprire  a cazanului.

 

5. INSTALATIE HIDRAULICA – Legaturi la cheie-intre centrala termica si utilitati

(instalatii de uscare, incalzire spatiala, alti consumatori)INCALZIRE SPATIALA, ALTI CONSUMATORI)): vas expansiune, distribuitor/colectori , pompe (Grundfos sau Wilo), conducte, etc.

 

6. SISTEM DE ALIMENTARE CU GRILE MOBILE

Arzator cu grile mobile model Sceat Universal care va fi instalat in interiorul camerei de ardere. Caracteristicile tehnice ale acestuia sunt:

a)      grile din fonta speciala rezistenta la caldura, cu deschideri pentru aerul de ardere, astfel incat viteza de trecere sa nu depaseasca 2 m/s, fapt ce permite o ardere lenta.

b)       suprafata ampla a grilelor are o incarcatura termica joasa (aproximativ 600 kw/m²) iar aerul este distribuit uniform cu ajutorul a doua ventilatoare si serande reglabile care permit o ardere optima

c)      pistonul hidraulic este conectat la caruciorul mobil, avand cursa reglabila in functie de combustibilul folosit

d)     distribuirea combustibilului pe suprafata grilelor este reglata cu ajutorul unor miscari de avans ale acestora precum si cu debitul de aer din zona grilelor

e)      Avantajul arzătorului “SCEAT UNIVERSAL”, în plus față de setarile usoare pentru functionare, este acela de a avea o structura monobloc pe roti care glisează pe ghidaje fixe instalate la baza camerei de ardere, putand fi scos in cateva minute pentru a putea efectua orice operațiune de întreținere sau de înlocuire a pieselor.

 

7. VARIANTA DE CAZAN CU TUBURI VERTICALE – CAZANE APA CALDA 110 °C“MTV COMPACT”

– 6 drumuri de fum, randament 94%

Au fost proiectate pentru a folosi biomasa drept combustibil: deseuri lemnoase, atat tratate cat si neprelucrate si deseuri vegetale. Pentru utilizarea acestor combustibili, este folosit un

arzator cu grile mobile model “SCEAT UNIVERSAL”, productie proprie SCEAT.

Cazanul este de tip orizontal, cu tevi verticale de fum, amplasate pe partile laterale ale camerei de ardere.

Dimensiunile camerelor de ardere si de post-ardere permit ca gazele sa ramana timp de aproximativ doua secunde; aceste caracteristici impreuna cu cele patru cai de fum, conduc la randamente ridicate cu emisii

reduse în atmosferă.

 

Camera de ardere, camera de post-ardere si peretele care le separa sunt complet umezite cu apă și acoperite cu cărămizi refractare cu un procent mare de alumină.

Avantajul arzătorului “SCEAT UNIVERSAL”, în plus față de setarile usoare pentru functionare, este acela de a avea o structura monobloc pe roti care glisează pe ghidaje fixe instalate la baza camerei de ardere, putand

fi scos in cateva minute pentru a putea efectua orice operațiune de întreținere sau de înlocuire a pieselor.

Pentru alimentarea cu combustibil se va folosi:

– pentru combustibili cu dimensiuni mai mici decât clasa “G30” se va folosi un sistem de alimentare cu snec

– pentru combustibili de clasă superioara fata de “G30” se va folosi un impingator proiectat special de catre SCEAT.

Pentru extragerea automată a cenușii va fi utilizat un snec in baie de apa, complet cu motoreductor si cos de colectare.

 

Pentru gestionarea automata a tuturor echipamentelor este utilizat un panou electric cu PLC.

 

PENTRU FUNCTIONAREA CU COMBUSTIBILI SLAB CALORIC(SCOARTA, RESTURI DIN DEPOZIT AMESTECATE CU NOROI, ETC)- SITEM BREVETAT DE GRILE MOBILE,cu deschidere larga -1200mm

Review-uri

Nu există review-uri.

Adaugă review acum pentru „Cazan de apa calda – model MTN”

Vrei mai multe detalii despre acest utilaj pentru lemn?

Întreabă experții noștri in utilaje prelucrarea lemnului!

Utilaje noi cu livrare imediată

Descoperă gama noastră de utilaje prelucrare lemn cu livrare imediată din stoc. Transport și montaj gratuite. Garanție 12 luni.

Vezi utilaje noi stoc

Utilaje second hand în stoc

Utilajele sunt revizionate, în stare excelentă de funcționare și sunt pregătite pentru livrare. Transport și montaj gratuite. Garanție 6 luni.

Vezi utilaje SH stoc

Utilaje second hand în stoc

Utilajele sunt revizionate, în stare excelentă de funcționare și sunt pregătite pentru livrare. Transport și montaj gratuite. Garanție 6 luni.

Vezi utilaje SH stoc

Utilaje noi cu livrare imediată

Descoperă gama noastră de utilaje prelucrare lemn cu livrare imediată din stoc. Transport și montaj gratuite. Garanție 12 luni.

Vezi utilaje noi stoc
Suna acum