Instalația de uscare pentru cherestea folosește agentul termic din cazanul de apă caldă și un program special de uscare în funcție de grosimea cherestelei, umiditatea inițială și finală dorită dar și specia lemnului.

Este compusă din 2 camere de uscare, fiecare cu o capacitate de 110 mc, lățime 8700 mm x adâncime 7400 mm și înălțime uitlă 5500 mm și o putere calorică de 600.000 kcal/h și un cazan industrial ce produce apă caldă la 90 grade ce dezvoltă o putere calorică de 1.250.000 kcal/h cu încărcare automată din siloz cu racleți.

Specificații tehnice cameră uscare cherestea

 • Pereții și acoperișul camerei de uscare sunt din tablă de aluminiu de 1,5 mm grosime (pliată în formă de “C”, pe partea interioară a uscătorului),
 • Izolația este cu vată minerală în casete de 100 mm grosime și densitate 40 kg / mc.
 • Fiecare cameră de uscare este echipată cu 7 ventilatoare x 3 kW; diametru 800 mm; invertere electronice Danfoss FC102, 30.000 mc/h fiecare cu un total de 210.000 mc/h.
 • Coșuri de evacuare cu diametrul de 600×600 mm
 • Sistem de umidificare cu apă rece dedurizată, 100 bar față + spate
 • EMC (sonde umiditate lemn) / Tair (temperatură bulb uscat) / Twet (temperatură bulb umed – aparat pentru determinarea umidităţii relative a aerului – psihometru) / 1xTwood (sonde temperatură lemn),program automat degivrare

Tehnologii camere de uscare cherestea

Tehnologia Variflex

Pentru a transmite aerul prin camera de uscare, între tavanul fals și încărcătura de lemn sunt instalate flapsuri mobile din aluminiu. Flapsurile pot fi ridicate în timpul operațiunilor de încărcare și descărcare, utilizând un sistem de roți pentru a derula manual și a trage cablul din oțel inoxidabil.

De-a lungul părții posterioare, între tavanul fals și bateriile de încălzire, sunt instalate flapsuri din aluminiu. Conturul special al flapsurilor fixe îmbunătățește uniformitatea presiunii aerului.

Sistemul de încălzire

Sistemul de încălzire se compune din schimbătoare de aer și colectoare din oțel inoxidabil de înaltă rezistență. Conducta din oțel inoxidabil și colectoarele au o grosime de 2,5 mm, sunt tăiate cu laser și sudate cu robot orbital. Radiatoarele constau în tuburi radiante bimetalice extrudate (oțel inoxidabil + aluminiu) cu un coeficient de schimb termic ridicat. Baterii încălzire din inox extrudat cu aluminiu.
Componentele sudate sunt curățate de orice reziduuri oxidate și testate la 50 bari.

Tehnologia Turbovent

Sistem brevetat de canalizare a aerului din ventilatoare nu în unghi de 90 grade către colțurile camerei, ci prin deflectoare de redirijare, direct către stivele de lemn. Crește viteză aerului cu până la 20% fără a instala ventilatoare adiționale sau creșterea puterii motoarelor.

Umidificare de înaltă presiune HPHS2

Sistemul de umidificare de înaltă presiune HPHS2 este un circuit care injectează apă rece în interiorul uscătorului cu ajutorul apei de înaltă presiune (până la 100 bari). Sistemul este alcătuit dintr-o unitate de înaltă presiune cu apă rece (HP Idropack) și două cai de nebulizare instalate în interiorul camerei pe ambele direcții de ventilație. În acest fel, sistemul activează calea corespunzătoare în funcție de direcția de ventilație.

Unitate HP Idropack pentru apă rece este compusă dintr-o bază de aluminiu, pe care sunt instalate și conectate rezervorul de apă și pompele cu motor. Pentru fiecare pompă o vană cu 3 căi este prevăzută pentru a devia fluxul spre ramură de umidificare corespunzătoare. Toate ramurile sunt echipate cu duze din oțel inoxidabil și ceramică.

Baschild ZOOM

Fiecare camera are propriul PLC de preluare și prelucrare date, iar , datele sunt transmise la o cetralina unică de comandă cu 1 PLC industrial pentru ambele camere de uscare
Sistemul de control este format din plăci electronice, senzori în interiorul și în exteriorul uscătorului, un panou electric pentru fiecare camera și o incintă electrică montată pe perete, unde este amplasat un server industrial Advantech® cu monitor touchscreen de 15”.
Panoul electric este produs cu materiale de la companii de top, cum ar fi Allen Bradley® și Siemens®, care respectă toate normele europene privind compatibilitatea electromagnetică.
Plăcile electronice, firmware și software-ul ZOOM sunt proiectate de departamentul Baschild de Hardware & Software.

Specificații tehnice cazan industrial pentru apă caldă la 90 grade cu alimentare automată

 • alimentare automată cu deșeuri de lemn, rumeguș, tocătură cu umiditate peste 60%
 • sistem vatra cu grile înclinate pentru preuscare rumeguș verde
 • putere calorică: 1.250.000 kcal/h
 • temperatura apă caldă: 90 grade C
 • presiune de lucru: 0.49 bar
 • drumuri fum: 3
 • minisloz 1 mc: inclus
 • ciclon separator

Vrei mai multe detalii despre proiect?

Întreabă unul dintre experții noști în lemn!

Vrei mai multe detalii despre proiect?

Întreabă experții noștri în lemn!