Camera tratament termic

  • camera de termotratare este in totalitate din inox
  • imbinarile sunt sudate in argon pentru o rezistenta sporita datorita presiunilor foarte mari din interiorul camerei

Suntem DEALER EXCLUSIV Baschild in Romania 

Cere oferta pe email

Suna-ti reprezentantul

Producator: Baschild

Camera tratament termic

  • camera de termotratare este in totalitate din inox
  • imbinarile sunt sudate in argon pentru o rezistenta sporita datorita presiunilor foarte mari din interiorul camerei

Suntem DEALER EXCLUSIV Baschild in Romania 

Cere oferta pe email

Suna-ti reprezentantul

Producator: Baschild

Cataloage utilaje - 2022

Descopera o gama diversa de echipamente industriale pentru prelucrarea lemnului primara si secundara

Robot vopsire fronturi mdf

Cel mai performant robot de vopsire pentru fronturile mdf de la producatorul Giardina Group.  Afla oferta exclusiva.

Camera tratament termic pentru lemn

BASCHILD proiecteaza si realizeaza intreaga gama de uscatoare, aburitoare si tratament lemn in capacitatile de productie din Treviolo, Italia, intr-o fabrica de 11.000 mp.
BASCHILD este NUMARUL 1 in Italia in piata de uscatoare si aburitoare, avand peste 30 de ani de experienta, o cifra de afaceri de 20 milioane de euro/an si peste 1 milion de instalatii vandute in intreaga lume.

Sectorul de productie , datorita automatizarilor de ultima generatie, are o capacitate de 2 instalatii complete de uscare/zi!
BASCHILD este sinonim cu inovatia in sectorul uscarii lemnului: compania coopereaza de multi ani cu universitati si academii ale lumii, dar mai presus de toate investeste constant in Cercetare

STRUCTURA DIN ALUMINU

Structura camerei de uscare consta in coloane si suporturi pentru ventilatoare, tije de legătură și suporturi pentru schimbătoarele de căldură, realizate din aliaje de aluminiu (UNI 9006/1, UNI 9006/4 si UNI 9006/6), inoxidabile , rezistente la intemperii si mediu acidic coroziv agresiv.
Pereții și acoperișul sunt complet asamblati, fixati cu șuruburi din oțel inoxidabil și sigilati cu silicon rezistent la temperaturi ridicate. Structura standard a uscătorului poate rezista la o sarcină de zăpadă de 250 kg / m² și poate rezista la vânturi de 180 km / h. Apa de ploaie este transportata la sol prin canale de drenaj.
Camera de uscare are in componenta sa o usa de inspecție in partea posterioara.

USA GLISANTA ORIZONTALA

Ușa glisantă pentru alimentarea uscatorului consta intr-un bloc prefabricat din tabla de aluminiu. Ușa principală consta in foi de aluminiu de 1,5 mm grosime (pliat în formă de “C”, pe partea interioară a uscătorului), izolatie cu vata minerala. Ușa principală este asamblata cu șuruburi din oțel inoxidabil și sigilata cu silicon rezistent la temperaturi ridicate. Izolația standard consta in vată minerală de 100 mm grosime si densitate 40 kg / m³, în timp ce toate foile de tabla utilizate pentru pereți și acoperiș sunt realizate din aliaj UNI 9005/2.
Căruciorul glisant pentru deschidere permite ridicarea si mutarea usii principale. Acesta este fabricat din otel, produs in Germania. Dupa ridicarea ușii principale, suportul pe care căruciorul se misca este o grinda IPE (din oțel), dimensionata în funcție de greutatea ușii principale.
Toate accesoriile pentru închiderea ușii principale sunt realizate din oțel inoxidabil AISI 304

IZOLATIA PERETILOR, TAVANULUI, PERETILOR INTERMEDIARI SI A USII:

Izolația standard consta in vată minerală de 100 mm grosime si densitate 40 kg / m³, în timp ce toate foile de tabla utilizate pentru pereți și acoperiș sunt realizate din aliaj UNI 9005/2.
Optional putem oferi pereti SIBERIA, cu grosime izolatie vata minerala de 150 sau 200 mm.

VARIFLEX

Pentru ca aerul sa circule in mod uniform sunt instalate deflectoare mobile din aluminiu intre acoperis si stiva de lemne. Deflectorii poti fi ridicati in timpul operatiunilor de incarcare si descarcare, prin intermediul unui sistem cu scripeti.
De-a lungul laturii posterioare, intre acoperis si bateriile de incalzire, sunt instalate deflectoare fixe din aluminiu.

MATERIAL PERETI, USA SI ACOPERIS

Peretii si acoperisul camerei de uscare sunt din tabla de duraluminiu de 1,5 mm grosime , TRATATA IN ELECTROLIZA, astfel ca in timp instalatia sa isi pastreze aspectul initial. Dupa tratamentul de electroliza, se gofreaza in propria linie de gofrare, avand profilarea necesara conform studiilor Baschild din ultimii 20 ani.

MATERIAL PERETI INTERIORI

Peretii si acoperisul camerei de uscare sunt din casete de tabla de duraluminiu de 1,5 mm grosime , TRATATA IN ELECTROLIZA, astfel ca in timp instalatia sa isi pastreze aspectul initial. Dupa tratamentul de electroliza, se introduce pe linia automata de executat casete de aluminiu,in care ulterior va fi introdusa vata minerala.

PRELUCRARI

Baschild face toate prelucrarile pe centre cu comanda numerica CNC, pentru acuratete maxima si calitate exceptionala

BATERIILE DE INCALZIRE

Sistemul de incalzire este compus din schimbatoare fluid/aer si colectoare din otel inox de inalta rezistenta. Conducta din oțel inoxidabil și colectoarele au o grosime de 2,5 mm, sunt tăiate cu laser și sudate cu robot orbital. Radiatoarele constau in tuburi radiante bimetalice extrudate (otel inoxidabil + aluminiu) cu un coeficient de schimb termic ridicat.
Componentele sudate sunt curățate de orice reziduuri oxidate și testate la 24 bari, motiv pentru care in instalatiile Baschild se poate intra cu orice agent termic-apa calda, apa supraincalzita, abur, fara a fi necesar un schimbator de caldura in zona centralei termice. Sudurile conductelor de colectorul general sunt efectuate cu CNC-uri. In cazul in care agentul termic esteabur sau apa supraincalzita, se va furniza sero-robinetul functie de caracteristicile agentului termic.

VENTILATIA

Sistemul reversibil de ventilație este alcătuit din ventilatoare axiale, produse special pentru uscătoare Baschild de către DLK® Pollrich® Germania ,care indeplinesc cerințele ErP de eco-proiectare (Legea 2009/125 / CE, Regulamentul UE N.327/2011). Modelul AARM Drymax constă in elice din aluminiu cuplata la un motor Siemens® cu o putere de 3 kW și 1420 rot/ min. Ventilatoarele sunt cu carcasa robusta vibroabsorbanta cu constructie speciale proiectata de ingineri Baschild.Acest sistem generează un volum de aer de 33.000 m³ / h la o presiune statică de 200 Pa. Optional de pot furniza motoare cu puteri nominale de 4 sau 5.5 kw si diametre de pana la 2000 mm.

INVERTERELE

Inverterele gestioneaza viteza ventilatoarelor în funcție de valoarea umiditatii lemnului. Acest optional optimizează viteza aerului în interiorul camerei de uscare în funcție de starea lemnului: în acest fel consumul de energie este limitat la valoarea necesară, evitarea consumului inutil. Sistemul este pregatit pentru invertere Danfoss® VLT, dimensionate în funcție de absorbția totală a ventilatoarelor în fiecare camera.
Modelul FG7 a fost ales pentru cablurile de alimentare ale ventilatoarelor, cabluri ecranate.
Notă importantă: pentru a minimiza zgomotul, convertorul de frecvență este implicit echipat cu bobine de circuit intermediar. Acest lucru reduce curentul de intrare IRMS cu 40%.

EVACUAREA

Sistemul constă intr-o serie de coșuri pentru evacuare. Fiecare coș de evacuare este echipat cu sisteme de blocare a aerului, din aluminiu. Acestea din urmă sunt prevazute cu deschideri independente și servomotor Belimo® cu capac de protecție.
Sistemul de evacuare exploatează dinamica presiunii din interiorul camerei. În acest mod, jumătate din coșurile de fum furnizează aer, iar cealaltă jumătate elimina aer.

SISTEM DE UMIDIFICARE

Sistemul de umidificare cu presiune este un circuit care pulverizeaza apa rece in interiorul camerei, folosind apa la presiunea de 3 bar. Sistemul, in cazul in care este compus dintr-un circuit dublu, are in componenta sa 2 ramuri de pulverizare instalate in interiorul camerei in ambele sensuri de ventilatie, astfel incat sa se activeze ramura corespunzatoare in functie de directie. In cazul unui singur circuit, ramura de pulverizare este instalata de-a lungul peretelui posterior. Fiecare ramura de umidificare este echipata cu supapa si filtru iar pulverizarea se face prin duze din alama.

SISTEMUL DE CONTROL

BASCHILD ZOOM

Sistemul de control este format din placi, senzori de câmp în interiorul și în exteriorul uscatorului, un panou electric pentru fiecare camerar și un dulap de perete, unde este amplasat un server industrial Advantech® cu monitor touchscreen de 15”.
Panoul electric este produs cu materiale de la companii de top, cum ar fi Allen Bradley® și Siemens®, care respectă toate normele europene privind compatibilitatea electromagnetică.
Placile electronice, firmware și software-ul ZOOM sunt proiectate de departamentul Baschild de Hardware & Software.

Fiecare uscator este prevăzut cu propriul său PLC și procesor Freescale® dedicat. Interfata multi-utilizator este instalat pe server industrial, echipat cu procesor Intel în Windows® 7.
Sistemul de control poate administra în mod automat procesul de uscare și/sau aburire folosind programe de lucru stabilite în funcție de caracteristicile lemnului care urmează să fie uscat și/sau aburit. Procesul gestionează date, avertismente, alarme, diagrame, consumuri și multe alte aspecte într-un mod intuitiv.
ZOOM este noul sistem de control computerizat produs de Baschild.

ZOOM cuprinde o soluție inovativă pentru întregul echipament de produse Baschild, de la intrări-ieșiri (I/O) la distanță până la interfața om-mașină. Sunt introduse numeroase dispozitive, iar funcțiile și operarea lor trebuie explicate.
Scopul proiectului ZOOM este de a asigura un controler care să se asocieze unui sistem hardware, proiectat integral și specific pentru tehnologii de uscare a lemnului, cu un software inteligent, dar simplu pentru interfața de utilizator. În plus, sistemul este adecvat fiecărui stil de lucru întrucât permite fiecărui utilizator să selecteze modul și locul operării instalației de uscat.
ZOOM reprezintă doar primul pas în noua strategie Baschild cu privire la proiectarea controlerelor de proces, întrucât este primul controler produs integral de Baschild, în cadrul noului departament de cercetare & dezvoltare. Noua abordare va genera numeroase avantaje clientului, respectiv un timp de răspuns mult mai mic la cererile specifice, actualizările uzuale, noi dispozitive și soluții, pentru a îndeplini misiunea principală Baschild: de a usca mai bine.

Funcții principale ale ZOOM

▪ Sistem integral automat de comandă pentru fiecare linie de producție Baschild (TDK – ATK – DVK – PDK)
▪ Sistem modular adecvat aplicațiilor mici până la instalațiile mari;
▪ Echipament solid, sigur;
▪ Ușurința utilizării și întreținerii;
▪ În mod curent cu telecomandă;
▪ Interfață de dispozitiv adaptabilă;
▪ Limitarea costurilor;
▪ Proiectat și fabricat integral de Baschild;
▪ Bază ideală pentru dezvoltarea de soluții inovatoare.
În principiu, sistemul este alcătuit, în termeni de configurație minimă, din plăci I/O în teren (MD pentru date de umiditate și TM pentru date termice (de temperatură)) și dintr-o placă de comandă logică programabilă (PLC) per cuptor. Structura modulară permite asigurarea numărului de intrări necesare.
Interfața de utilizator este o aplicație server dezvoltată în .NET pentru a fi rulată pe sistem de operare Windows, pe un computer simplu (produs ZOOM Smart) sau pe un server web de categorie industrială (produs ZOOM Server).

Zoom Server vs. Zoom Smart funcții ZOOM Smart ZOOM Server
număr max. de TDK nelimitat nelimitat
număr max. de DVK nelimitat nelimitat
număr max. de ATK 2
alarmă SM optional
asistență de la distanță optional inclusa
conexiune la BRIDGE optional inclusa
actualizări online de soft integrat permanente
actualizări online de software permanente

Arhitectură hardware – I/O de la distanță

Placa TMx poate înregistra până la opt temperaturi, în intervalul -50°C/+250°C. Structura de intrare estse poate configura cu următoarele soluții: termometre (cu rezervoare) uscate, termometru umed, temperaturi ale lemnului, temperaturi medii termice (admisie și evacuare).
Placa MDx poate înregistra până la cinci valori de umiditate, în intervalul de 5% / 70%.
Structura de intrare se poate configura cu următoarele soluții: umiditate Limba UGL, umiditate UGL a celulozei (2 tipuri), umidități de lemn, umidități la miezul lemnului.

Arhitectură hardware – modul PLC

Reunind stabilitatea și siguranța sistemului PLC cu dinamismul casetei PC integrate, ZOOM poate face față provocării cu sistemele de comandă standard.
Un controler logic programabil reprezintă soluția standard în aplicațiile la scară industrială.
Proiectul ZOOM și-a dezvoltat propriul echipament PLC, proiectat special pentru industria de uscare a lemnului. Rezultatul acestui efort se numește PLCx.
PLCx este un controler logic programabil compact. Unitatea centrală de procesare are la bază un procesor Freescale și cuprinde 2 x RS485, 1 x Ethernet 10T/100Tx, 48 IN, 16 UT, cititor de card SD, și multe alte funcții. Configurația este stocată pe memoria SD pentru a permite înlocuirea rapidă la nevoie.

Arhitectură hardware – placă de borne (versiune ZOOM Server)

De obicei, computerele încorporate reprezintă soluția pentru sistemele inteligente din industria automatizării, permițând o dezvoltare importantă a sistemului datorită echipamentului PC avansat disponibil pe piață.
Modelul ARK2120L de computer încorporat Advantech este serverul web al sistemului ZOOM și asigură toate funcțiile necesare pentru instalații mici, medii și mari. Acceptă un număr nelimitat de cuptoare la utilizator, indiferent de tipul acestora. Accesul la serverul web este permis mai multor utilizatori cu niveluri diferite de acces pe baza proprietăților de autentificare.
Utilizatorii se pot conecta cu ușurință la serverul web prin propriul PC și notebook în sistem de operare Windows, prin LAN sau Wireless dacă sunt disponibile puncte de acces. Opțional, se poate instala un monitor cu ecran tactil pe tabloul de distribuție al serverului web.
După autentificare, utilizatorii pot selecta cuptorul care trebuie administrat, pot crea programe de lucru sau pot utiliza unul deja existent (importa, stoca etc.).
Aceștia pot verifica graficul de date sau graficul ciclului aflat în rulare sau pot superviza ciclul prin pagina sinoptică, cea care simulează ciclul în timp real.
Serverul web administrează starea de garanție, precum alertele și alarmele prin email și SMS

Conectarea la versiunea ZOOM Server – I

Utilizatorul va hotărî felul de acces la Serverul web, întrucât doar un PC pe LAN este necesar.
În funcție de locul în care este nevoie de control, se poate alege între o soluție industrială oferită de Baschild și o soluție neindustrială deținută de client, sau ambele.

Soluții industriale

– Monitor cu ecran tactil 15” – Advantech IDS-3215 – Monitorul este instalat pe dulapul electric al serverului web și permite același tip de interfață pe care îl aveți de la un PC în LAN, dar utilizând tehnologic touchscreen.
– Tabletă de tip rugged 10,4” – Advantech PWS-770 – Dacă există un punct de acces în zona unității de uscare, este disponibilă această opțiune. Tableta de tip rugged este o opțiune inteligentă pentru utilizat aflat în mișcare.
Soluții neindustriale
Soluțiile neindustriale sunt adecvate mai ales pentru mediul neindustrial (birouri) și pentru vizualizarea/administrarea de la distanță a instalațiilor de uscare.
Baschild nu furnizează acest tip de servicii, întrucât sunt soluții profesionale sau de consumator disponibile la fiecare furnizor de hardware IT (tehnologie a informației).
Această gamă de produse se referă la: computere, stații de lucru, notebooks, tablete cu sistem de operare Windows etc.
Arhitectură software
Microprograme de placă de borne
Placa de borne rulează cu o versiune integrată a Ediției Standard a Windows 7 cu sistem de fișiere numai pentru citire pentru a evita salvarea de date noi peste cele vechi.
Software de monitorizare ZOOM Browser
Programul de monitorizare ZOOM Browser este o aplicație dezvoltată în WPF și adecvată instalării pe sistem de operare Windows, cu instalare simplă.
Arhitectură software
Sinoptic
Această pagină concentrează comanda pentru fiecare cuptor: vizualizarea funcționării, starea și comanda manuală a fiecărui dispozitiv, graficul ciclului rulat, informații generale despre process

Arhitectură software

Programator

Programul de lucru este complet flexibil. Utilizatorul hotărăște numărul de etape de parcurs și ce anume să facă în fiecare fază. ZOOM va verifica posibile neconformități înainte de a demara procesul.
Fazele generale de lucru sunt încălzirea, uscarea, egalizarea, răcirea. Procesul de dezghețare a lemnului poate fi automat sau manual.

Arhitectură software

Memorie de date
Toate datele procesului sunt înregistrate într-un grafic la fiecare interval de timp definit de utilizator; de asemenea, în acest grafic se pot stoca și exporta date.

Arhitectură software

Evenimente și alarme
Toate evenimentele (notificare) și alarmele (situație periculoasă) sunt înregistrate în două grafice diferite și notificate prin email și SMS (cartela SIM nu este inclusă) pe baza reglajelor utilizatorului

Arhitectură software

Pagini de configurare și tehnice
Interfața de utilizator cuprinde a pagină de configurare, care permite experților să introducă parametrul corect în baza configurației cuptorului. Pagina tehnică este o sursă de informații cu privire la parametrul sistemului

Care sunt noutățile?

Echipament standard

Circuit de agent calorific și termic feedback supapă cu trei căi
Umidificare circuit dublu de umidificare, față și spate
Eliminare aer feedback al servomotoarelor la clapete
HRS acționare autonomă a ventilatorului de eliminare (cu privire la ventilator)
Sistem reversibil de expulzare conform direcției de circulație a aerului
Feedback al servomotoarelor la clapete
Ventilare cu invertor comandă MODBUS a invertorului
Inregistrarea consumului de curent
Transmiterea codurilor de alarmă la sistemul de control
câte un invertor per ventilator
Funcții ale sistemului de control UGL
Proces de uscare fără sondă de probă
Număr flexibil de sonde de umiditate a lemnului
Comandă manuală integrată pe ecranul sinoptic

 

PROIECT PENTRU 1 CAMERA PENTRU TERMOTRATAMENT TERMIC CU INALTA TEMPERATURA MODEL ATK 10, CAPACITATE 10 MC NET

1.1. DATE ESENTIALE

Tip proiect : neconventional, proiectat pentru tratament lemn cu inalta temperatura si proces de vaporizare lemn cu temperatura controlata

Specie lemn :rasionase si foioase

Dimensiuni stiva : 1200 x 1200 x 2200 mm, circa 1.65 mc

Grosime lemn : orice grosime

Grosime sipca : 20 mm, canelata

Umiditate initiala : uscat, max 12%

Umiditate finala : 6-12% conditionata pentru a putea fi prelucrat

Incarcare : cu ajutorul unui carucior din otel inox, pe roti

Structua instalatie : 100% din otel inox, cu acoperire interioara in tabla de otel inox de cca 2 mm grosime, sudata

Alimentare : cazan ulei diatermic cu alimentare cu deseuri de lemn

1.2. DIMENSIUNI SI CAPACITATE

Latime interna : 2800 mm
Latime utila interna : 1200 mm
Adancime utila interna : 6900 mm (3 stive)
Inaltime utila interna : 3150 mm (2 stive)
Inaltime totala interna : 4250 mm

Incarcand 6 stive de 1200 x 1200 x 2200 mm, capacitatea medie a camerei este de circa 10 mc.

1.3. DATE MECANICE

Structura celula : in totalitate din otel inox, de 2-4 mm grosime
Izolatie pereti : lana de roca grosime 200mm
Usa de incarcare : frontala, din otel inox si aluminiu, prefabricata
Deschidere : manuala, cu glisare orizontala
Carucior : inclus, din otel inox, lungime 6600 mm, latime 1200 mm, cu roti din otel inox pe rulmenti
Sina interna : inclusa
Sina externa ; inclusa, circa 10 m
1.4. SISTEM DE INCALZIRE

Alimentare : cazan ulei diatermic cu alimentare cu deseuri de lemn-separat
Putere instalata pentru 450.000 kcal/h pentru ulei diatermic
Instalatie de incalzire : cu schimbator de caldura cu tuburi din otel inox, cu ulei ditermic de la boiler
Arzator : boiler separat cu ulei diatermic
Camine evacuare : din otel inox

1.5. SISTEM DE PRODUCTIE VAPORI

Alimentare : gaz metan/ulei diatermic
Putere instalata : 86.000 kcal/h pentru gaz / 150.000 kcal/h pentru ulei diatermic
Sistem fierbere apa : schimbatoare compuse din tuburi de otel inox de 2.5mm, imersate intr-un recipient cu apa, cu emitere flama directa cu arzator gaz/ulei diatermic
Arzator : boiler separat cu ulei diatermic
Camine evacuare : din otel inox
Recipient producere vapori : din otel inox grosime 10-15 mm
Nivel apa in recipient : controlat prin sonda nivel si sonda de siguranta`, cu sistem special de evacuare apa in exces dislocata prin 2 puncte ale recipientului
Canalizare vapori : prin tubulatura deschisa pozitionata in partea superioara a recipientului

1.6. CIRCULARE AER SI EVACUARE

Ventilatoare : in aluminiu si otel inox, reversibile
Dimensiuni ventilatoare : 1000 mm
Putere ventilatoare : 3 kw
Numar ventilatoare : 3 buc
Motoare : SIEMENS, carcasa aluminiu si arbore motor in interior din otel inox, IP55, motor electric montat la exterior
Putere totala motoare : 9 kw
Inverter : inclus Danfos VLT
Volum aer : 3 x 30.000 = 90.000 mc/h
Sistem Turbovent : inclus, pentru imbunatatirea prestatiei aerodinamice
Sistem evacuare : 4 camine cu deschidere hidraulica automata
Valva de siguranta : 2 valve flip-flop
Valve de control presiune : 2 camine din otel inox, diam 350 mm
Evacuare fum ars : canalizare prin postcombustor (optional, circa 60-65.000 euro)

1.7. SISTEM UMIDIFICARE

Tip de sistem : realizat din otel inox, cu diuze din inox/ceramice complete cu filtru
Valori de exercitiu : apa rece la inalta presiune 100 bar cu motopompa 400V-50 Hz, completa cu tubulatura speciala de conexiune
Amintare ceruta : apa rece 3 bar pentru alimentare serpentina inclusa in prêt, de unde sunt derivate liniile separate
Comanda : directa din motopompa

1.8 INSTALATIE ELECTRICA

Tablou electric : inclus, realizat cu materiale ALLEN BRADLEY (NASA)
Control si procesor : MM4000 de ultima generatie

PC cu sistem MS Windows si licenta software (OS, SCADA)
Sala tehnica adiacenta, latime 2800 mm, inaltime 4500mm, adancime 2500 mm in panouri sandwich
Montaj si punere in functiune, instruire personal
Contract asistenta on-site 1 an gratuita, ce include 3 interventii anuale programate pentru instruire tehnica avansata si eventuale update-uri de soft

PRINCIPII DE FUNCTIONARE TRATARE CU INALTA TEMPERATURA MODEL ATK PRODUCATOR BASCHILD/MAHILD

DESCRIERE INSTALATIE SI PRINCIPII DE FUNCTIONARE

Procesul de tratament termic al lemnului cu inalta temperatura consta in incalzirea lemnului la o temperatura la 180-230 gradeC, avand ca finalizare modificarea caracteristicilor estetice si functionale ale lemnului tratat

Tratamentul este realizat in interiorul celulei inchise, din otel inoxidabil si alte materiale adecvate pentru utilizarea in conditii de utilizare extreme

Pentru tratare, este necesar sa avem :
-gaz metan/ulei diatermic pentru incalzirea aerului prin schimbatoare de caldura aer/aer sau ulei/aer si pentru generarea vaporilor prin fierberea apei din recipient
-apa rece pentru mentinerea umiditatii adecvate a aerului si pentru apa din recipientul de fierbere
-curent electric-pentru sistemul de control, tabloului electric,ventilatoare, valve motorizate etc

Celula este in grad de a modifica conditiile de umiditate si de temperatura a aerului si alemnului incarcat, si de a modifica viteza aerului in functie de programele de functionare (cicluri), ce pot fi ulterior personalizate si adaptate in baza exigentelor dv

CICLURI TERMICE

In interiorul celulei se pot incarca pana la 10 mc. Fiecare ciclu de tratament este gandit pentru a traversa cele 6 faze principale, fiecare avand un scop foarte precis :

-FAZA 1- Incalzirea
In aceasta faza lemnul incarcat este adus la o temperatura de siguranta pentru a permite iesirea apei libere. Durata variabila 6-14 ore, temperatura finala circa 70 grade C

-FAZA2- CRESTEREA TEMPERATURII
Crestere cu o rata de 5 gradeC ; durata depinde de temperatura setata (160-230 gradeC), dar in medie este de 24 ore

-FAZA 3- TRATAMENT/MENTINERE
Pentru 3 ore temperatura este mentinuta la aceeasi valoare din faza 2

-FAZA 4-RACIRE LA PESTE 100 GRADE C
In aceasta faza este o rata de descrestere de temperatura de circa 8-10 grade C/h, pana la 100 gradeC, durata medie fiind de circa 10-12 ore

-FAZA 5-RECONDITIONARE
Aceasta faza permite introducerea in lemn a unui continut de apa necesar pentru a readuce lemnul din nou intr-o stare prelucrabila. Temperatura 96 grade C in conditii de vaporizare, durata 8-10 ore

-FAZA 6-RACIRE SUB 100 GRADE C
Aceasta faza serveste la o racire graduala a lemnului inainte de descarcare, cu circa 8grade C /h, pana la o temperatura care sa nu fie mai mare de 30 gradeC fata de temperatura externa. Durata medie : 6 ore

In baza fazelor de mai sus, se estimeaza o durata medie a unui ciclu de tratament la circa 55-60 ore in total

Consumuri  energetice
Cosnumul energetic este corelat la tipul de instalatie si functie de program. Principalele variabile sunt :
-volumul net de lemn-implica timpi si faze diferite
-tip lemn : foios/rasinos-implica timpi si faze diferite
-grosime lemn-implica timpi si faze diferite
-umiditate initiala
-umiditate finala deshidratata
-temperatura maxima de exercitiu
-temperatura externa

Consumul energetic este estimat ca medie :
-curent electric : 32 kwh pentru 1 mc de lemn/ciclu de tratament
-gaz metan : 36 mc pentru 1 mc de lemn/ciclu de tratament
-apa rece din retea : 450 litri pntru 1 mc de lemn/ciclu de tratament

Vrei mai multe detalii despre acest echipament?

Intreaba expertii nostri in domeniu!

Vrei mai multe detalii despre acest echipament?

Intreaba expertii nostri in domeniu!

Folosim cookie-uri pentru a asigura functionarea corecta a site-ului. Continuand sa utilizati site-ul sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.