Camera tratament termic

  • camera de termotratare este in totalitate din inox
  • imbinarile sunt sudate in argon pentru o rezistenta sporita datorita presiunilor foarte mari din interiorul camerei

Suntem DEALER EXCLUSIV Baschild in Romania 

Cere oferta pe email

Producator: Baschild

Camera tratament termic

  • camera de termotratare este in totalitate din inox
  • imbinarile sunt sudate in argon pentru o rezistenta sporita datorita presiunilor foarte mari din interiorul camerei

Suntem DEALER EXCLUSIV Baschild in Romania 

Cere oferta pe email

Răspundem în maxim 24 de ore!

0732.672.147 Whatsapp Producator: Baschild

Camera tratament termic pentru lemn

BASCHILD proiecteaza si realizeaza intreaga gama de uscatoare, aburitoare si tratament lemn in capacitatile de productie din Treviolo, Italia, intr-o fabrica de 11.000 mp.
BASCHILD este NUMARUL 1 in Italia in piata de uscatoare si aburitoare, avand peste 30 de ani de experienta, o cifra de afaceri de 20 milioane de euro/an si peste 1 milion de instalatii vandute in intreaga lume.

Sectorul de productie , datorita automatizarilor de ultima generatie, are o capacitate de 2 instalatii complete de uscare/zi!
BASCHILD este sinonim cu inovatia in sectorul uscarii lemnului: compania coopereaza de multi ani cu universitati si academii ale lumii, dar mai presus de toate investeste constant in Cercetare

STRUCTURA DIN ALUMINU

Structura camerei de uscare consta in coloane si suporturi pentru ventilatoare, tije de legătură și suporturi pentru schimbătoarele de căldură, realizate din aliaje de aluminiu (UNI 9006/1, UNI 9006/4 si UNI 9006/6), inoxidabile , rezistente la intemperii si mediu acidic coroziv agresiv.
Pere╚Ťii ╚Öi acoperi╚Öul sunt complet asamblati, fixati cu ╚Öuruburi din o╚Ťel inoxidabil ╚Öi sigilati cu silicon rezistent la temperaturi ridicate. Structura standard a usc─âtorului poate rezista la o sarcin─â de z─âpad─â de 250 kg / m┬▓ ╚Öi poate rezista la v├ónturi de 180 km / h. Apa de ploaie este transportata la sol prin canale de drenaj.
Camera de uscare are in componenta sa o usa de inspec╚Ťie in partea posterioara.

USA GLISANTA ORIZONTALA

U╚Öa glisant─â pentru alimentarea uscatorului consta intr-un bloc prefabricat din tabla de aluminiu. U╚Öa principal─â consta in foi de aluminiu de 1,5 mm grosime (pliat ├«n form─â de “C”, pe partea interioar─â a usc─âtorului), izolatie cu vata minerala. U╚Öa principal─â este asamblata cu ╚Öuruburi din o╚Ťel inoxidabil ╚Öi sigilata cu silicon rezistent la temperaturi ridicate. Izola╚Ťia standard consta in vat─â mineral─â de 100 mm grosime si densitate 40 kg / m┬│, ├«n timp ce toate foile de tabla utilizate pentru pere╚Ťi ╚Öi acoperi╚Ö sunt realizate din aliaj UNI 9005/2.
C─âruciorul glisant pentru deschidere permite ridicarea si mutarea usii principale. Acesta este fabricat din otel, produs in Germania. Dupa ridicarea u╚Öii principale, suportul pe care c─âruciorul se misca este o grinda IPE (din o╚Ťel), dimensionata ├«n func╚Ťie de greutatea u╚Öii principale.
Toate accesoriile pentru ├«nchiderea u╚Öii principale sunt realizate din o╚Ťel inoxidabil AISI 304

IZOLATIA PERETILOR, TAVANULUI, PERETILOR INTERMEDIARI SI A USII:

Izola╚Ťia standard consta in vat─â mineral─â de 100 mm grosime si densitate 40 kg / m┬│, ├«n timp ce toate foile de tabla utilizate pentru pere╚Ťi ╚Öi acoperi╚Ö sunt realizate din aliaj UNI 9005/2.
Optional putem oferi pereti SIBERIA, cu grosime izolatie vata minerala de 150 sau 200 mm.

VARIFLEX

Pentru ca aerul sa circule in mod uniform sunt instalate deflectoare mobile din aluminiu intre acoperis si stiva de lemne. Deflectorii poti fi ridicati in timpul operatiunilor de incarcare si descarcare, prin intermediul unui sistem cu scripeti.
De-a lungul laturii posterioare, intre acoperis si bateriile de incalzire, sunt instalate deflectoare fixe din aluminiu.

MATERIAL PERETI, USA SI ACOPERIS

Peretii si acoperisul camerei de uscare sunt din tabla de duraluminiu de 1,5 mm grosime , TRATATA IN ELECTROLIZA, astfel ca in timp instalatia sa isi pastreze aspectul initial. Dupa tratamentul de electroliza, se gofreaza in propria linie de gofrare, avand profilarea necesara conform studiilor Baschild din ultimii 20 ani.

MATERIAL PERETI INTERIORI

Peretii si acoperisul camerei de uscare sunt din casete de tabla de duraluminiu de 1,5 mm grosime , TRATATA IN ELECTROLIZA, astfel ca in timp instalatia sa isi pastreze aspectul initial. Dupa tratamentul de electroliza, se introduce pe linia automata de executat casete de aluminiu,in care ulterior va fi introdusa vata minerala.

PRELUCRARI

Baschild face toate prelucrarile pe centre cu comanda numerica CNC, pentru acuratete maxima si calitate exceptionala

BATERIILE DE INCALZIRE

Sistemul de incalzire este compus din schimbatoare fluid/aer si colectoare din otel inox de inalta rezistenta. Conducta din o╚Ťel inoxidabil ╚Öi colectoarele au o grosime de 2,5 mm, sunt t─âiate cu laser ╚Öi sudate cu robot orbital. Radiatoarele constau in tuburi radiante bimetalice extrudate (otel inoxidabil + aluminiu) cu un coeficient de schimb termic ridicat.
Componentele sudate sunt cur─â╚Ťate de orice reziduuri oxidate ╚Öi testate la 24 bari, motiv pentru care in instalatiile Baschild se poate intra cu orice agent termic-apa calda, apa supraincalzita, abur, fara a fi necesar un schimbator de caldura in zona centralei termice. Sudurile conductelor de colectorul general sunt efectuate cu CNC-uri. In cazul in care agentul termic esteabur sau apa supraincalzita, se va furniza sero-robinetul functie de caracteristicile agentului termic.

VENTILATIA

Sistemul reversibil de ventila╚Ťie este alc─âtuit din ventilatoare axiale, produse special pentru usc─âtoare Baschild de c─âtre DLK┬« Pollrich┬« Germania ,care indeplinesc cerin╚Ťele ErP de eco-proiectare (Legea 2009/125 / CE, Regulamentul UE N.327/2011). Modelul AARM Drymax const─â in elice din aluminiu cuplata la un motor Siemens┬« cu o putere de 3 kW ╚Öi 1420 rot/ min. Ventilatoarele sunt cu carcasa robusta vibroabsorbanta cu constructie speciale proiectata de ingineri Baschild.Acest sistem genereaz─â un volum de aer de 33.000 m┬│ / h la o presiune static─â de 200 Pa. Optional de pot furniza motoare cu puteri nominale de 4 sau 5.5 kw si diametre de pana la 2000 mm.

INVERTERELE

Inverterele gestioneaza viteza ventilatoarelor ├«n func╚Ťie de valoarea umiditatii lemnului. Acest optional optimizeaz─â viteza aerului ├«n interiorul camerei de uscare ├«n func╚Ťie de starea lemnului: ├«n acest fel consumul de energie este limitat la valoarea necesar─â, evitarea consumului inutil. Sistemul este pregatit pentru invertere Danfoss┬« VLT, dimensionate ├«n func╚Ťie de absorb╚Ťia total─â a ventilatoarelor ├«n fiecare camera.
Modelul FG7 a fost ales pentru cablurile de alimentare ale ventilatoarelor, cabluri ecranate.
Not─â important─â: pentru a minimiza zgomotul, convertorul de frecven╚Ť─â este implicit echipat cu bobine de circuit intermediar. Acest lucru reduce curentul de intrare IRMS cu 40%.

EVACUAREA

Sistemul const─â intr-o serie de co╚Öuri pentru evacuare. Fiecare co╚Ö de evacuare este echipat cu sisteme de blocare a aerului, din aluminiu. Acestea din urm─â sunt prevazute cu deschideri independente ╚Öi servomotor Belimo┬« cu capac de protec╚Ťie.
Sistemul de evacuare exploatează dinamica presiunii din interiorul camerei. În acest mod, jumătate din coșurile de fum furnizează aer, iar cealaltă jumătate elimina aer.

SISTEM DE UMIDIFICARE

Sistemul de umidificare cu presiune este un circuit care pulverizeaza apa rece in interiorul camerei, folosind apa la presiunea de 3 bar. Sistemul, in cazul in care este compus dintr-un circuit dublu, are in componenta sa 2 ramuri de pulverizare instalate in interiorul camerei in ambele sensuri de ventilatie, astfel incat sa se activeze ramura corespunzatoare in functie de directie. In cazul unui singur circuit, ramura de pulverizare este instalata de-a lungul peretelui posterior. Fiecare ramura de umidificare este echipata cu supapa si filtru iar pulverizarea se face prin duze din alama.

SISTEMUL DE CONTROL

BASCHILD ZOOM

Sistemul de control este format din placi, senzori de c├ómp ├«n interiorul ╚Öi ├«n exteriorul uscatorului, un panou electric pentru fiecare camerar ╚Öi un dulap de perete, unde este amplasat un server industrial Advantech┬« cu monitor touchscreen de 15ÔÇŁ.
Panoul electric este produs cu materiale de la companii de top, cum ar fi Allen Bradley® și Siemens®, care respectă toate normele europene privind compatibilitatea electromagnetică.
Placile electronice, firmware și software-ul ZOOM sunt proiectate de departamentul Baschild de Hardware & Software.

Fiecare uscator este prevăzut cu propriul său PLC și procesor Freescale® dedicat. Interfata multi-utilizator este instalat pe server industrial, echipat cu procesor Intel în Windows® 7.
Sistemul de control poate administra ├«n mod automat procesul de uscare ╚Öi/sau aburire folosind programe de lucru stabilite ├«n func╚Ťie de caracteristicile lemnului care urmeaz─â s─â fie uscat ╚Öi/sau aburit. Procesul gestioneaz─â date, avertismente, alarme, diagrame, consumuri ╚Öi multe alte aspecte ├«ntr-un mod intuitiv.
ZOOM este noul sistem de control computerizat produs de Baschild.

ZOOM cuprinde o solu╚Ťie inovativ─â pentru ├«ntregul echipament de produse Baschild, de la intr─âri-ie╚Öiri (I/O) la distan╚Ť─â p├ón─â la interfa╚Ťa om-ma╚Öin─â. Sunt introduse numeroase dispozitive, iar func╚Ťiile ╚Öi operarea lor trebuie explicate.
Scopul proiectului ZOOM este de a asigura un controler care s─â se asocieze unui sistem hardware, proiectat integral ╚Öi specific pentru tehnologii de uscare a lemnului, cu un software inteligent, dar simplu pentru interfa╚Ťa de utilizator. ├Än plus, sistemul este adecvat fiec─ârui stil de lucru ├«ntruc├ót permite fiec─ârui utilizator s─â selecteze modul ╚Öi locul oper─ârii instala╚Ťiei de uscat.
ZOOM reprezint─â doar primul pas ├«n noua strategie Baschild cu privire la proiectarea controlerelor de proces, ├«ntruc├ót este primul controler produs integral de Baschild, ├«n cadrul noului departament de cercetare & dezvoltare. Noua abordare va genera numeroase avantaje clientului, respectiv un timp de r─âspuns mult mai mic la cererile specifice, actualiz─ârile uzuale, noi dispozitive ╚Öi solu╚Ťii, pentru a ├«ndeplini misiunea principal─â Baschild: de a usca mai bine.

Func╚Ťii principale ale ZOOM

Ôľ¬ Sistem integral automat de comand─â pentru fiecare linie de produc╚Ťie Baschild (TDK ÔÇô ATK ÔÇô DVK ÔÇô PDK)
Ôľ¬ Sistem modular adecvat aplica╚Ťiilor mici p├ón─â la instala╚Ťiile mari;
Ôľ¬ Echipament solid, sigur;
Ôľ¬ U╚Öurin╚Ťa utiliz─ârii ╚Öi ├«ntre╚Ťinerii;
Ôľ¬ ├Än mod curent cu telecomand─â;
Ôľ¬ Interfa╚Ť─â de dispozitiv adaptabil─â;
Ôľ¬ Limitarea costurilor;
Ôľ¬ Proiectat ╚Öi fabricat integral de Baschild;
Ôľ¬ Baz─â ideal─â pentru dezvoltarea de solu╚Ťii inovatoare.
├Än principiu, sistemul este alc─âtuit, ├«n termeni de configura╚Ťie minim─â, din pl─âci I/O ├«n teren (MD pentru date de umiditate ╚Öi TM pentru date termice (de temperatur─â)) ╚Öi dintr-o plac─â de comand─â logic─â programabil─â (PLC) per cuptor. Structura modular─â permite asigurarea num─ârului de intr─âri necesare.
Interfa╚Ťa de utilizator este o aplica╚Ťie server dezvoltat─â ├«n .NET pentru a fi rulat─â pe sistem de operare Windows, pe un computer simplu (produs ZOOM Smart) sau pe un server web de categorie industrial─â (produs ZOOM Server).

Zoom Server vs. Zoom Smart func╚Ťii ZOOM Smart ZOOM Server
num─âr max. de TDK nelimitat nelimitat
num─âr max. de DVK nelimitat nelimitat
num─âr max. de ATK 2
alarm─â SM optional
asisten╚Ť─â de la distan╚Ť─â optional inclusa
conexiune la BRIDGE optional inclusa
actualiz─âri online de soft integrat permanente
actualiz─âri online de software permanente

Arhitectur─â hardware ÔÇô I/O de la distan╚Ť─â

Placa TMx poate ├«nregistra p├ón─â la opt temperaturi, ├«n intervalul -50┬░C/+250┬░C. Structura de intrare estse poate configura cu urm─âtoarele solu╚Ťii: termometre (cu rezervoare) uscate, termometru umed, temperaturi ale lemnului, temperaturi medii termice (admisie ╚Öi evacuare).
Placa MDx poate înregistra până la cinci valori de umiditate, în intervalul de 5% / 70%.
Structura de intrare se poate configura cu urm─âtoarele solu╚Ťii: umiditate Limba UGL, umiditate UGL a celulozei (2 tipuri), umidit─â╚Ťi de lemn, umidit─â╚Ťi la miezul lemnului.

Arhitectur─â hardware ÔÇô modul PLC

Reunind stabilitatea ╚Öi siguran╚Ťa sistemului PLC cu dinamismul casetei PC integrate, ZOOM poate face fa╚Ť─â provoc─ârii cu sistemele de comand─â standard.
Un controler logic programabil reprezint─â solu╚Ťia standard ├«n aplica╚Ťiile la scar─â industrial─â.
Proiectul ZOOM și-a dezvoltat propriul echipament PLC, proiectat special pentru industria de uscare a lemnului. Rezultatul acestui efort se numește PLCx.
PLCx este un controler logic programabil compact. Unitatea central─â de procesare are la baz─â un procesor Freescale ╚Öi cuprinde 2 x RS485, 1 x Ethernet 10T/100Tx, 48 IN, 16 UT, cititor de card SD, ╚Öi multe alte func╚Ťii. Configura╚Ťia este stocat─â pe memoria SD pentru a permite ├«nlocuirea rapid─â la nevoie.

Arhitectur─â hardware ÔÇô plac─â de borne (versiune ZOOM Server)

De obicei, computerele ├«ncorporate reprezint─â solu╚Ťia pentru sistemele inteligente din industria automatiz─ârii, permi╚Ť├ónd o dezvoltare important─â a sistemului datorit─â echipamentului PC avansat disponibil pe pia╚Ť─â.
Modelul ARK2120L de computer ├«ncorporat Advantech este serverul web al sistemului ZOOM ╚Öi asigur─â toate func╚Ťiile necesare pentru instala╚Ťii mici, medii ╚Öi mari. Accept─â un num─âr nelimitat de cuptoare la utilizator, indiferent de tipul acestora. Accesul la serverul web este permis mai multor utilizatori cu niveluri diferite de acces pe baza propriet─â╚Ťilor de autentificare.
Utilizatorii se pot conecta cu u╚Öurin╚Ť─â la serverul web prin propriul PC ╚Öi notebook ├«n sistem de operare Windows, prin LAN sau Wireless dac─â sunt disponibile puncte de acces. Op╚Ťional, se poate instala un monitor cu ecran tactil pe tabloul de distribu╚Ťie al serverului web.
Dup─â autentificare, utilizatorii pot selecta cuptorul care trebuie administrat, pot crea programe de lucru sau pot utiliza unul deja existent (importa, stoca etc.).
Aceștia pot verifica graficul de date sau graficul ciclului aflat în rulare sau pot superviza ciclul prin pagina sinoptică, cea care simulează ciclul în timp real.
Serverul web administreaz─â starea de garan╚Ťie, precum alertele ╚Öi alarmele prin email ╚Öi SMS

Conectarea la versiunea ZOOM Server ÔÇô I

Utilizatorul va hotărî felul de acces la Serverul web, întrucât doar un PC pe LAN este necesar.
├Än func╚Ťie de locul ├«n care este nevoie de control, se poate alege ├«ntre o solu╚Ťie industrial─â oferit─â de Baschild ╚Öi o solu╚Ťie neindustrial─â de╚Ťinut─â de client, sau ambele.

Solu╚Ťii industriale

– Monitor cu ecran tactil 15ÔÇŁ ÔÇô Advantech IDS-3215 ÔÇô Monitorul este instalat pe dulapul electric al serverului web ╚Öi permite acela╚Öi tip de interfa╚Ť─â pe care ├«l ave╚Ťi de la un PC ├«n LAN, dar utiliz├ónd tehnologic touchscreen.
– Tablet─â de tip rugged 10,4ÔÇŁ ÔÇô Advantech PWS-770 ÔÇô Dac─â exist─â un punct de acces ├«n zona unit─â╚Ťii de uscare, este disponibil─â aceast─â op╚Ťiune. Tableta de tip rugged este o op╚Ťiune inteligent─â pentru utilizat aflat ├«n mi╚Öcare.
Solu╚Ťii neindustriale
Solu╚Ťiile neindustriale sunt adecvate mai ales pentru mediul neindustrial (birouri) ╚Öi pentru vizualizarea/administrarea de la distan╚Ť─â a instala╚Ťiilor de uscare.
Baschild nu furnizeaz─â acest tip de servicii, ├«ntruc├ót sunt solu╚Ťii profesionale sau de consumator disponibile la fiecare furnizor de hardware IT (tehnologie a informa╚Ťiei).
Aceast─â gam─â de produse se refer─â la: computere, sta╚Ťii de lucru, notebooks, tablete cu sistem de operare Windows etc.
Arhitectur─â software
Microprograme de plac─â de borne
Placa de borne ruleaz─â cu o versiune integrat─â a Edi╚Ťiei Standard a Windows 7 cu sistem de fi╚Öiere numai pentru citire pentru a evita salvarea de date noi peste cele vechi.
Software de monitorizare ZOOM Browser
Programul de monitorizare ZOOM Browser este o aplica╚Ťie dezvoltat─â ├«n WPF ╚Öi adecvat─â instal─ârii pe sistem de operare Windows, cu instalare simpl─â.
Arhitectur─â software
Sinoptic
Aceast─â pagin─â concentreaz─â comanda pentru fiecare cuptor: vizualizarea func╚Ťion─ârii, starea ╚Öi comanda manual─â a fiec─ârui dispozitiv, graficul ciclului rulat, informa╚Ťii generale despre process

Arhitectur─â software

Programator

Programul de lucru este complet flexibil. Utilizatorul hot─âr─â╚Öte num─ârul de etape de parcurs ╚Öi ce anume s─â fac─â ├«n fiecare faz─â. ZOOM va verifica posibile neconformit─â╚Ťi ├«nainte de a demara procesul.
Fazele generale de lucru sunt ├«nc─âlzirea, uscarea, egalizarea, r─âcirea. Procesul de dezghe╚Ťare a lemnului poate fi automat sau manual.

Arhitectur─â software

Memorie de date
Toate datele procesului sunt înregistrate într-un grafic la fiecare interval de timp definit de utilizator; de asemenea, în acest grafic se pot stoca și exporta date.

Arhitectur─â software

Evenimente și alarme
Toate evenimentele (notificare) ╚Öi alarmele (situa╚Ťie periculoas─â) sunt ├«nregistrate ├«n dou─â grafice diferite ╚Öi notificate prin email ╚Öi SMS (cartela SIM nu este inclus─â) pe baza reglajelor utilizatorului

Arhitectur─â software

Pagini de configurare și tehnice
Interfa╚Ťa de utilizator cuprinde a pagin─â de configurare, care permite exper╚Ťilor s─â introduc─â parametrul corect ├«n baza configura╚Ťiei cuptorului. Pagina tehnic─â este o surs─â de informa╚Ťii cu privire la parametrul sistemului

Care sunt nout─â╚Ťile?

Echipament standard

Circuit de agent calorific și termic feedback supapă cu trei căi
Umidificare circuit dublu de umidificare, fa╚Ť─â ╚Öi spate
Eliminare aer feedback al servomotoarelor la clapete
HRS ac╚Ťionare autonom─â a ventilatorului de eliminare (cu privire la ventilator)
Sistem reversibil de expulzare conform direc╚Ťiei de circula╚Ťie a aerului
Feedback al servomotoarelor la clapete
Ventilare cu invertor comand─â MODBUS a invertorului
Inregistrarea consumului de curent
Transmiterea codurilor de alarm─â la sistemul de control
câte un invertor per ventilator
Func╚Ťii ale sistemului de control UGL
Proces de uscare f─âr─â sond─â de prob─â
Num─âr flexibil de sonde de umiditate a lemnului
Comand─â manual─â integrat─â pe ecranul sinoptic

 

PROIECT PENTRU 1 CAMERA PENTRU TERMOTRATAMENT TERMIC CU INALTA TEMPERATURA MODEL ATK 10, CAPACITATE 10 MC NET

1.1. DATE ESENTIALE

Tip proiect : neconventional, proiectat pentru tratament lemn cu inalta temperatura si proces de vaporizare lemn cu temperatura controlata

Specie lemn :rasionase si foioase

Dimensiuni stiva : 1200 x 1200 x 2200 mm, circa 1.65 mc

Grosime lemn : orice grosime

Grosime sipca : 20 mm, canelata

Umiditate initiala : uscat, max 12%

Umiditate finala : 6-12% conditionata pentru a putea fi prelucrat

Incarcare : cu ajutorul unui carucior din otel inox, pe roti

Structua instalatie : 100% din otel inox, cu acoperire interioara in tabla de otel inox de cca 2 mm grosime, sudata

Alimentare : cazan ulei diatermic cu alimentare cu deseuri de lemn

1.2. DIMENSIUNI SI CAPACITATE

Latime interna : 2800 mm
Latime utila interna : 1200 mm
Adancime utila interna : 6900 mm (3 stive)
Inaltime utila interna : 3150 mm (2 stive)
Inaltime totala interna : 4250 mm

Incarcand 6 stive de 1200 x 1200 x 2200 mm, capacitatea medie a camerei este de circa 10 mc.

1.3. DATE MECANICE

Structura celula : in totalitate din otel inox, de 2-4 mm grosime
Izolatie pereti : lana de roca grosime 200mm
Usa de incarcare : frontala, din otel inox si aluminiu, prefabricata
Deschidere : manuala, cu glisare orizontala
Carucior : inclus, din otel inox, lungime 6600 mm, latime 1200 mm, cu roti din otel inox pe rulmenti
Sina interna : inclusa
Sina externa ; inclusa, circa 10 m
1.4. SISTEM DE INCALZIRE

Alimentare : cazan ulei diatermic cu alimentare cu deseuri de lemn-separat
Putere instalata pentru 450.000 kcal/h pentru ulei diatermic
Instalatie de incalzire : cu schimbator de caldura cu tuburi din otel inox, cu ulei ditermic de la boiler
Arzator : boiler separat cu ulei diatermic
Camine evacuare : din otel inox

1.5. SISTEM DE PRODUCTIE VAPORI

Alimentare : gaz metan/ulei diatermic
Putere instalata : 86.000 kcal/h pentru gaz / 150.000 kcal/h pentru ulei diatermic
Sistem fierbere apa : schimbatoare compuse din tuburi de otel inox de 2.5mm, imersate intr-un recipient cu apa, cu emitere flama directa cu arzator gaz/ulei diatermic
Arzator : boiler separat cu ulei diatermic
Camine evacuare : din otel inox
Recipient producere vapori : din otel inox grosime 10-15 mm
Nivel apa in recipient : controlat prin sonda nivel si sonda de siguranta`, cu sistem special de evacuare apa in exces dislocata prin 2 puncte ale recipientului
Canalizare vapori : prin tubulatura deschisa pozitionata in partea superioara a recipientului

1.6. CIRCULARE AER SI EVACUARE

Ventilatoare : in aluminiu si otel inox, reversibile
Dimensiuni ventilatoare : 1000 mm
Putere ventilatoare : 3 kw
Numar ventilatoare : 3 buc
Motoare : SIEMENS, carcasa aluminiu si arbore motor in interior din otel inox, IP55, motor electric montat la exterior
Putere totala motoare : 9 kw
Inverter : inclus Danfos VLT
Volum aer : 3 x 30.000 = 90.000 mc/h
Sistem Turbovent : inclus, pentru imbunatatirea prestatiei aerodinamice
Sistem evacuare : 4 camine cu deschidere hidraulica automata
Valva de siguranta : 2 valve flip-flop
Valve de control presiune : 2 camine din otel inox, diam 350 mm
Evacuare fum ars : canalizare prin postcombustor (optional, circa 60-65.000 euro)

1.7. SISTEM UMIDIFICARE

Tip de sistem : realizat din otel inox, cu diuze din inox/ceramice complete cu filtru
Valori de exercitiu : apa rece la inalta presiune 100 bar cu motopompa 400V-50 Hz, completa cu tubulatura speciala de conexiune
Amintare ceruta : apa rece 3 bar pentru alimentare serpentina inclusa in prêt, de unde sunt derivate liniile separate
Comanda : directa din motopompa

1.8 INSTALATIE ELECTRICA

Tablou electric : inclus, realizat cu materiale ALLEN BRADLEY (NASA)
Control si procesor : MM4000 de ultima generatie

PC cu sistem MS Windows si licenta software (OS, SCADA)
Sala tehnica adiacenta, latime 2800 mm, inaltime 4500mm, adancime 2500 mm in panouri sandwich
Montaj si punere in functiune, instruire personal
Contract asistenta on-site 1 an gratuita, ce include 3 interventii anuale programate pentru instruire tehnica avansata si eventuale update-uri de soft

PRINCIPII DE FUNCTIONARE TRATARE CU INALTA TEMPERATURA MODEL ATK PRODUCATOR BASCHILD/MAHILD

DESCRIERE INSTALATIE SI PRINCIPII DE FUNCTIONARE

Procesul de tratament termic al lemnului cu inalta temperatura consta in incalzirea lemnului la o temperatura la 180-230 gradeC, avand ca finalizare modificarea caracteristicilor estetice si functionale ale lemnului tratat

Tratamentul este realizat in interiorul celulei inchise, din otel inoxidabil si alte materiale adecvate pentru utilizarea in conditii de utilizare extreme

Pentru tratare, este necesar sa avem :
-gaz metan/ulei diatermic pentru incalzirea aerului prin schimbatoare de caldura aer/aer sau ulei/aer si pentru generarea vaporilor prin fierberea apei din recipient
-apa rece pentru mentinerea umiditatii adecvate a aerului si pentru apa din recipientul de fierbere
-curent electric-pentru sistemul de control, tabloului electric,ventilatoare, valve motorizate etc

Celula este in grad de a modifica conditiile de umiditate si de temperatura a aerului si alemnului incarcat, si de a modifica viteza aerului in functie de programele de functionare (cicluri), ce pot fi ulterior personalizate si adaptate in baza exigentelor dv

CICLURI TERMICE

In interiorul celulei se pot incarca pana la 10 mc. Fiecare ciclu de tratament este gandit pentru a traversa cele 6 faze principale, fiecare avand un scop foarte precis :

-FAZA 1- Incalzirea
In aceasta faza lemnul incarcat este adus la o temperatura de siguranta pentru a permite iesirea apei libere. Durata variabila 6-14 ore, temperatura finala circa 70 grade C

-FAZA2- CRESTEREA TEMPERATURII
Crestere cu o rata de 5 gradeC ; durata depinde de temperatura setata (160-230 gradeC), dar in medie este de 24 ore

-FAZA 3- TRATAMENT/MENTINERE
Pentru 3 ore temperatura este mentinuta la aceeasi valoare din faza 2

-FAZA 4-RACIRE LA PESTE 100 GRADE C
In aceasta faza este o rata de descrestere de temperatura de circa 8-10 grade C/h, pana la 100 gradeC, durata medie fiind de circa 10-12 ore

-FAZA 5-RECONDITIONARE
Aceasta faza permite introducerea in lemn a unui continut de apa necesar pentru a readuce lemnul din nou intr-o stare prelucrabila. Temperatura 96 grade C in conditii de vaporizare, durata 8-10 ore

-FAZA 6-RACIRE SUB 100 GRADE C
Aceasta faza serveste la o racire graduala a lemnului inainte de descarcare, cu circa 8grade C /h, pana la o temperatura care sa nu fie mai mare de 30 gradeC fata de temperatura externa. Durata medie : 6 ore

In baza fazelor de mai sus, se estimeaza o durata medie a unui ciclu de tratament la circa 55-60 ore in total

Consumuri  energetice
Cosnumul energetic este corelat la tipul de instalatie si functie de program. Principalele variabile sunt :
-volumul net de lemn-implica timpi si faze diferite
-tip lemn : foios/rasinos-implica timpi si faze diferite
-grosime lemn-implica timpi si faze diferite
-umiditate initiala
-umiditate finala deshidratata
-temperatura maxima de exercitiu
-temperatura externa

Consumul energetic este estimat ca medie :
-curent electric : 32 kwh pentru 1 mc de lemn/ciclu de tratament
-gaz metan : 36 mc pentru 1 mc de lemn/ciclu de tratament
-apa rece din retea : 450 litri pntru 1 mc de lemn/ciclu de tratament

Vrei mai multe detalii despre acest utilaj pentru lemn?
Hai s─â discu╚Ťi cu unul dintre exper╚Ťii no╚Ötri ├«n utilaje pentru lemn!

Vrei mai multe detalii despre acest utilaj pentru lemn?

├Äntreab─â exper╚Ťii no╚Ötri in utilaje prelucrarea lemnului!

Utilaje noi cu livrare imediat─â

Descoper─â gama noastr─â de utilaje prelucrare lemn cu livrare imediat─â din stoc. Transport ╚Öi montaj gratuite. Garan╚Ťie 12 luni.

Vezi utilaje noi stoc

Utilaje second hand în stoc

Utilajele sunt revizionate, ├«n stare excelent─â de func╚Ťionare ╚Öi sunt preg─âtite pentru livrare. Transport ╚Öi montaj gratuite. Garan╚Ťie 6 luni.

Vezi utilaje SH stoc

Utilaje second hand în stoc

Utilajele sunt revizionate, ├«n stare excelent─â de func╚Ťionare ╚Öi sunt preg─âtite pentru livrare. Transport ╚Öi montaj gratuite. Garan╚Ťie 6 luni.

Vezi utilaje SH stoc

Utilaje noi cu livrare imediat─â

Descoper─â gama noastr─â de utilaje prelucrare lemn cu livrare imediat─â din stoc. Transport ╚Öi montaj gratuite. Garan╚Ťie 12 luni.

Vezi utilaje noi stoc