Anul acesta in perioada 26 – 30 noiembrie 2022 echipa Wood Expert a participat la Indagra 2022, cel mai mare targ de utilaje agricole, organizat la Romexpo. Utilajul prezentat anul acesta de echipa noastra a fost o presa de peleti, putere 30 kW de la producatorul Nova Pellet Italia. Deoarece cererea de peleti in Romania dar si pe plan extern a crescut exponential in ultimii ani, producatorii au cautat alternative pentru peletii de rumegus. Astfel peletii din resturi vegetale au inceput sa castige teren in randul consumatorilor si vin cu cateva avantaje dar si dezavantaje. In primul rand vorbim despre eficienta in raport cu costul de achizitie iar la capitolul cost peletii din resturi vegetale sunt in medie cu 20-30% mai ieftini decat peletii din rumegus insa au o putere calorica mai mica cu aproximativ 15-20% ceea ce face ca peletii din resturi vegetale (in general paie) sa fie o solutie alternativa. Dezavantajul major este ca acestia produc mai multa cenusa si soba de peleti trebuie curatata mult mai des decat in cazul peletilor din rumegus iar ca si volum trebuie sa stocam o cantitate mai mare pentru o iarna datorita puterii calorice mai mici.

O alta aplicatie a preselor de peleti in ultima vreme este peletizarea cerealelor ce sunt mai apoi folosite ca hrana pentru animale. In acest sens avem instalata o presa de peleti in Dej pentru peletizarea taratelor, cu o capacitate de 2 tone / ora. Vezi intreg articolul aici.

Presa de peleti cu care ne-am prezentat la Indagra 2022 are o putere de 30 kW si poate produce pana la 1 tona / ora peleti din resturi vegetale.

Vezi video stand Wood Expert la Indagra 2022

Vrei consultanta de specialitate?